Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мусака всичко в 1Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
04 Юни
Торта Всичко в едноПуснете фурната да се загрее до 180 градуса и пригответе 2 кръгли форми с диаметър около 18-20 сатнитметра.
В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете...
27 Август
Гювечета от всичко по малкоСложете гювечетата от всичко по малко в студена фурна, похлупете ги с капачетата и включете фурната на 220 °C.
След 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце....
19 Февр.
Подлютена веган разядка Всичко по 2Всичко се блендира, налива се олио, оцет и сол на вкус. Пуска се на пулсация за кратко и готово.
Сервираме веган раздяката с резени домат, краставичка, маслини и пилешки маншончета на грил тиган....
28 Август
Козунаци - всички от едно тестоЗа козунака всички продукти трябва да бъдат на стайна температура.
Пресейте брашното в по-голям съд, в които ще месите....
18 Април
Тесто за всичкоНаправете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне.
Загасете содата в оцета и я поставете в киселото мляко, разбъркайте...
10 Септ.
1
Пилешки сърца почти по селскиКомбинацията в тези пилешки сърца почти по селски се оказа много сполучлива....
03 Февр.
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Лектин – всичко, което трябва да знаемВъпреки че почти всички храни съдържат някои лектини, само около 30% от храните, които обикновено се консумират, съдържат значителни количества....
28 Септ.
Лифтинг - всичко, което трябва да знаетеТова, което може да се постигне, е по-дълго запазване на младежки вид....
15 Януари
Микроби - всичко, което трябва да знаетеСрещат се почти на всякъде, защото са устойчиви на големи температурни амплитуди.
За такива се смятат всички микроорганизми, чиито размер е по-малък от 100 µm....
04 Януари
Естрадиол - всичко, което трябва да знаемСмята се, че само 1 до 3 процента от него е свободен, което означава, че не е свързан с протеин.
Какви са функциите му в организма?...
08 Окт.
Таурин: Всичко, което трябва да знаетеТауринът е важна аминокиселина, открита в тялото. Той е особено концентриран в мозъка, очите, сърцето и мускулите. За разлика от повечето други аминокиселини, тя не се използва за изграждане на протеини в тялото....
11 Януари
Зороастризъм – всичко, което трябва да знаетеВярванията на зороастризма се разпространяват в Азия чрез Пътя на коприната, мрежа от търговски пътища, които се простират от Китай до Близкия изток и в Европа....
31 Окт.
Суфизъм – всичко, което трябва да знаемПътят на суфизма като метод предполага единство на външно и вътрешно пътешествие и се основава на разбирането за изначално дълбинно знание (ма'рифа), в постигането на което човекът става съвършен....
30 Окт.
Индианците - всичко, което трябва да знаемЕвропейците започват да наричат всички по този начин, след като се срещат с племето беотуки, което вече е изчезнало. Войните на племето боядисвали лицата си с охра, което придавало на кожата им червеникав оттенък....
31 Януари
Ракията лекува всичко! Шега или истина?Ние българите смятаме нашата ракия не само за национално съкровище, но и почти за панацея за всички болести....
23 Дек.
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Млечен чеснов сос за всичкоОставяме в хладилника да се охлади, преди да го консумираме млечния чеснов сос за всичко....
24 Май
Зеолитова вода – чудото, което лекува редица болестиПомага за почистване на клетките и заздравяването на клетъчните мембрани, което е много важно за превенцията и борбата с рака....
22 Април
1
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето.
Затопляме слабо прясното мляко, сипваме сухата мая, захарта и 1-2 с.л. от брашното, оставяме да се активира маята....
26 Ноем.
Жълти чайове - всичко, което трябва да знаетеХарактерните иглички на чая Чун Шан Ин Чин почти винаги застават вертикално в чашата, което според китайските схващания за чаените листа означава, че тези, които застават вертикално, носят късмет....
10 Май
Всичко, което трябва да знем за солтаИ все пак добавянето на подправката към различни храни е нещо, което почти всички правим, без да осъзнаваме дългосрочните вреди за здравето ни.
Така че, колко сол всъщност трябва да ядем?...
23 Февр.
2