Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Да си опушим сами сланинаСланината се опушва на пушек от стърготини и се съхранява на прохладно място, където няма влага.
Преди да опушите сланината, я нарежете на парчета. Те могат да бъдат под формата на квадрат или правоъгълник....
23 Април
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?Зад този въпрос се крият много отговори, които са повлияни основно от интерес, желание и действие! Ако приемем, че те са на лице при нас, значи отговорът е да!
Домашно опушване на пиле
Сред тези, които вече имат опит...
12 Януари
Как да си опушим месо у дома?Нека видим обаче как да си опушим месо у дома
Много е лесно да опушим месо у дома, а може дори да опушим и сланина в домашни условия. Необходимо ни е да имаме дълбок метален варел или, ако месото е малко - кофа....
23 Март
Как да си направим опушен грим сами?Как да си направим опушен грим?
1. Универсален опушен грим
Универсалният опушен грим е в сиви или топли кафяви нюанси. Той стои добре на всякакъв тип очи и е изключително лесен за създаване....
28 Ноем.
Как да си опушим сьомгаВремето, за което се опушва сьомгата, е около 20 минути, като може след като минат 10 минути да я обърнете, за да се опуши по-добре и да има равномерен цвят от двете страни....
20 Април
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаЩом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине....
27 Април
Как да си опушим риба в домашни условияВлагата трябва да се премахне, защото иначе рибата ще се опуши по-трудно....
17 Септ.
2
Как сами да си газираме вода?Най-удачният начин да се направи газирана вода, и то в домашни условия, е чрез бутилка съдържаща въглероден двуокис. Този метод замества познатия на мнозина метод за газиране с помощта на сифон и специални патрони, пълни...
08 Юни
Как да опушим свинска плешкаТрябва обаче да се внимава с дължината на месото, за да не може месото да опира на дъното на пушилнята, когато го сложите да се опушва....
14 Юли
Бухти, които се обръщат самиМазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами.
Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре....
14 Ноем.
4
Бухти, които се обръщат самиАко мазнината е достатъчно, при пържене бухтичките се обръщат сами.
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Да си направим сами герданЛесно можете сами да си направите гердан, който да е изискан и да изглежда стилно. През това лято са много модерни аксесоарите и дрехите на точки.
Сами направете гердан, който да е на точки. За целта ще ви трябва не много...
29 Май
1
Да си направим сами буклиСтилът и изискаността се постигат по много начини. Всяка дама желае да изглежда добре по възможност по всяко време. А най- силното й оръжие е косата. Още през Средновековието носенето на перуки или естествени коси с букли...
18 Ноем.
2
Да си направим сами вайсвурстВайсвурстът е традиционен за Бавария деликатес от месо, наподобяващ българската наденица, но с тази отлика, че има специфичен бял цвят.
Оригиналните вайсвурстове са с дължина не повече от 10 сантиметра, като...
29 Януари
1
Как сами да си направим пудра захар?Не си представяме любимите си еклери без обилен слой пудра захар. Истината е, че дори и да не сте любители на сладкишите и тортите, няма как да отречете, че има някои сладки неща, които просто са незавършени, ако по някаква...
10 Окт.