Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим с мисо?Мисо представлява традиционна японска подправка. Приготвя се чрез ферментацията на ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол и гъбата “Kōjikin“. Обикновено, Мисо се приготвя от соя. Получения продукт представлява...
07 Август
1
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоЩе споделим с вас как можете да си го засадите, а след това и какво можете да си приготвите с боб пинто.
1....
15 Август
МисоАко свършвате червеното или бялото мисо и търсите нещо, което да замените, може би се чудите: Какво е заместител на мисо?...
05 Февр.
1
Олио от авокадо - как да готвим с негоКакво представлява олиото от авокадо и какво място намира в готвенето?
Олио от авокадо се получава при пресоване на месестата част от авокадото, след като костилката е отстранена....
06 Март
Наръчник на вегана: какво е сайтан и как да готвим с негоСейтан е термин, с който се нарича вегетарианското „месо”, което се приготвя от брашно по много необичаен начин. Сейтанът съдържа голямо количество белтъчини, на вкус и вид напомня за месо и затова в цял свят е известен...
31 Окт.
1
Какво е Пандан и как се готви с него?Пандан е тревисто тропическо растение, което расте в Югоизточна Азия. Tой е известен като „ароматно растение“ поради уникалния си и сладък аромат. То има изправени яркозелени листа, които се използват за приготвяне на много...
08 Февр.
Екстра лайт зехтин - как да готвим с негоИма няколко важни момента, които е препоръчително да се спазват, когато се готви с екстра върджин зехтин....
24 Ноем.
Торта Мисо маскарпонеЗагрейте прясното мляко и сложете стафидите в него, за да набъбнат. Сложете на бавен огън да се вари за няколко минути.
Разбийте маскарпонето с мисото....
28 Окт.
1
Пилешка супа с мисоЗагрейте олиото и запържете пилешкото месо за няколко минути.
Добавете гъбите и моркова, след което и джинджифила, лютите чушки, мисото, шерито и соевия сос.
Сипете водата и кипнете сместа. Варете за 10-тина минути...
28 Май
Японска супа с мисоВодораслите се накисват за 15 мин. Кипва се 500 мл вода и се добавя зеленчуковият бульон, водораслите и празът.
След 4 мин. се добавят и гъбите и се вари още 2-3 мин. Мисото се разрежда с малко бульон и се сипва в супата...
15 Дек.
Какво е сорго и какво да сготвим с негоРазбъркайте сместа от соргото в кипящата вода, след което оставете да се готви за 10 до 15 минути, докато се образува гладка, гъста каша. Подсладете кашата със захар или мед преди сервиране....
05 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Мисо супа с оризово фидеОставя се да заври.
Отделно се слага да заври вода за оризовото фиде - 2 ч.ч. Когато заври, се намаля котлонът, добавя си фидето и се готви 3-4 минути с разбъркване от време на време....
30 Април
Торта Мисо Маскарпоне тип HappyПриготвяме пудинга и го оставяме да се охлади. Слагаме 400 мл мляко да заври заедно със захарта. Смесваме пудинга с останалите 100 мл мляко и жълтъците и разбъркваме добре....
04 Май
Зелена салата с мисо дресингВ малка касерола изсипваме около 180 мл вода, която поставяме на слаб огън да заври. Добавяме мисо пастата и бъркаме внимателно.
Оставяме я да се охлади. Към нея добавяме нарязания морков, за да се маринова....
23 Дек.
Супа от мисо и резенеДобавя се водата и се оставя да заври около 15 мин., или докато омекнат зеленчуците.
Прибавя се мисото, а след около 15 мин. се кресонът, лимоновият сок и захарта....
27 Юни
3
Какво да направите, за да предизвикате ревност в негоРевността е част от една връзка, а дори и човекът до Вас да Ви каже, че никога не ревнува, едва ли това е така. Но все пак ампутираните от ревност хора не са художествена измислица.
С ревността шега не бива, а ако партньорът...
23 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август