Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при правенето на сушиКулинарни тънкости при правенето на суши
09 Юни
Но трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет. Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
Кулинарни тънкости при правенето на скараКулинарни тънкости при правенето на скара
12 Август
7
Продуктите приготвени на скара винаги стават по-вкусни от пържените и от печените. Но за да станат с перфектен вкус, има няколко малки хитрини, които повечето домакини знаят и които ще направят зеленчуците и месото на скара...
Питка на маргариткиПитка на маргаритки
24 Януари
Печем питка на маргаритки на 180 °C за около 25-30 минути....
Питка на плиткиПитка на плитки
15 Февр.
В чашка разбиваме жълтъка с олиото и мажем питката, като поръсваме и със сусама. Печем около 45 минути в умерена, предварително загрята фурна....
Питка на охлювчетаПитка на охлювчета
13 Дек.
Оставете питката пак да втаса за 40-50 минути и намажете с жълтъка от яйцето разбит с 1 с.л олио. Питката на охлювчета се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят....
Питка на топкиПитка на топки
31 Март
В купа сипваме водата, слагаме маята и захарта, разбиваме хубаво и оставяме да втаса за около 5-10 минути, след което добавяме солта, киселото мляко, едното цяло яйце и белтъка от другото, започваме с лъжица да добавяме от...
Питка на възелчетаПитка на възелчета
04 Дек.
Оформям домашната питката, втасва, намазвам с жълтъка и печем питката на възелчета на 180 °C около 45 минути....
Питка на кифличкиПитка на кифлички
28 Дек.
Разделих тестото на три топчета. Всяко се разточва на правоъгълник с дължина 40 см и широчина 25 см. Нарязва се на триъгълници, като при основата при мен беше по 5 см. Намазвам с олио и навивам на кифлички....
Питка на възелиПитка на възели
10 Януари
Готовата питка намазвам с масло и покривам с кърпа....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Гъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена. Когато се задушава...
Кулинарни тънкости при обработка на кестениКулинарни тънкости при обработка на кестени
19 Окт.
Появяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Наименованието на окрошка идва от руски. Тя представлява традиционна руска студена супа или салата, която наподобява нашенския таратор. Името ѝ произлиза от „крошить”, в буквален превод - натрошаване на малки парчета...
Питка с халва на рулцаПитка с халва на рулца
08 Март
Завийте на стегнато руло и го нарежете напречно на по-малки рулца. Подредете ги в тавичката и отново оставете така питката да втаса и бухне за около 1 час....
Питка с цвечета на тиквичкиПитка с цвечета на тиквички
17 Януари
Разбиват се нахутеното брашно, водата и солта до получаването на палачинково тесто. Добавят се цветчета на тиквички и лукът и се разбърква добре....
Гуанчале - същност и кулинарни тънкостиГуанчале - същност и кулинарни тънкости
05 Ноем.
Всяка кухня си има своите традиционни деликатеси, които се правят от различни части на прасето. Едно интересно като вкусови качества предизвикателство идва от Италия, по-точно от областите Умбрия и Лацио. Това е Гуанчале...
Вкусната питка на мамаВкусната питка на мама
15 Дек.
След като втаса, намазваме с разбития жълтък и печем в незагрята фурна на 200 градуса до готовност. Вкусната питка на мама е готова....
Содената питка на бабаСодената питка на баба
30 Май
5
Пъхнете печивото в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете около 45 или до готовност. Изпечената содена питка покрийте с чиста кърпа и оставете така половин час....
Памук питка на кифличкиПамук питка на кифлички
25 Февр.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете памук питката за 40 минути. На 30-та минута може да се покрие отгоре памук питата с парче алуминиево фолио, за да не прегори....
Лесна питка на охлювчетаЛесна питка на охлювчета
10 Февр.
1
След изваждане питката се поръсва с вода и се покрива за около 15 минути....
Празнична питка на охлювчетаПразнична питка на охлювчета
11 Април
За тази питка на охлювчета първо брашното се изсипва на плоска повърхност, като по средата се разстила и се оформя така нареченото кладенче....
Къпана питка на кифличкиКъпана питка на кифлички
04 Януари
Ако решите опитайте моята празнична питка - винаги е успешна тази рецепта за къпана питка на кифлички, само трябва да имате повече време....
Питка на кифлички ЦветеПитка на кифлички Цвете
19 Юли
* 1 цяло яйце + 1 белтък в тестото и 1 жълтък за намазване на питката....
Сватбена питка на рулцаСватбена питка на рулца
26 Септ.
1
Пресявам брашното 2-3 пъти, за да бухне повече питката. Замесвам с останалите продукти тесто средно твърдо, което оставям да втаса. Когато е готово го деля на две части - едната малко по-голяма....
Слънчевата питка на мамаСлънчевата питка на мама
09 Януари
Завиваме на руло и подреждаме в тава, предварително намаслена. Отново трябва да втаса около 40 - 50 мин. Намазваме с останалия ни жълтък и печем на предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....