Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем карамел без шупли (в тенджера)Крем карамел без шупли (в тенджера)
28 Януари
Крем карамелът без шупли (в тенджера) е много сполучив....
Защо сиренето става на дупки?Защо сиренето става на дупки?
23 Юли
Само тогава сиренето може да се счита за подходящо подправено и висококачествено. За произхода на сиренето има доста легенди....
Защо оризът става на каша?Защо оризът става на каша?
13 Януари
Сигурно ви е направило впечатление ризотото, което сервират в добрите ресторанти. Оризът е пухкав, непреварен и никога не е на каша, зърната са с идеална твърдост и добре отделени едно от друго. Чудесно би било, ако...
Крем карамел без шуплиКрем карамел без шупли
06 Февр.
12
Разделяме карамел в 10 чашки, слагаме сместа и слагаме да се пече крем карамела на водна баня за около 2 часа....
Защо питката не става на конци?Защо питката не става на конци?
08 Окт.
При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци. За някои домакини е трудно да постигнат този резултат и вероятно...
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
13 Юни
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Перфектният крем карамел без шуплиПерфектният крем карамел без шупли
12 Окт.
Перфектният крем карамел без шупли е готов....
Разложка шуплаРазложка шупла
04 Окт.
4
Прехвърлете го в предварително намазнена тавичка, добавете натрошеното сирене и маслото. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. По желание може да поръсите с настърган кашкавал....
Сладка ШуплаСладка Шупла
02 Май
9
Пече се на силна фурна около 25-30 мин. Шуплата се поднася гореща, посипана с пудра захар....
Баница шуплаБаница шупла
26 Март
Изпечената шупла покрийте с вестник и хубаво с кърпа. оставете така за 10 минути. Поднесете я леко охладена, нарязана на парчета....
Моят сполучлив крем карамел без шуплиМоят сполучлив крем карамел без шупли
04 Юли
Сложете на дъното от карамела, а отгоре налейте от яйчената смес. Налейте студена вода и сложете в студена фурна. Печете на 160 градуса за 1.5-2 ч, като от време на време във водата слагате бучки лед....
Защо тестото става твърдо?Защо тестото става твърдо?
14 Дек.
Както знаем, месенето на тесто е процес, при който се смесват брашно и вода, докато се развие глутен. Ако се прекали с някой от продуктите, тестото може да се втвърди. Една от причините за втвърдяване на тестото може...
Защо тестото става жилаво?Защо тестото става жилаво?
22 Януари
Такива теста стават много пухкави и нежни....
Защо белтъците не стават на сняг?Защо белтъците не стават на сняг?
12 Дек.
Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е никак лесна работа. Очевидно не е достатъчно просто да отделиш белтъците и да разбиваш, за да получиш желания резултат. Опитните домакини обаче са наясно с всички тънкости за...
Истинска Разложка ШуплаИстинска Разложка Шупла
30 Дек.
2
Разбиваме две яйца и намазваме цялата шупла. Натрошваме сиренето и поръсваме с него цялата шупла. Запичаме ястието за още 5 минути на горен реотан докато се запече яйцето. Класическа рецепта от разложкия край!...
Разложка шарена шуплаРазложка шарена шупла
10 Март
Мое допълнение към старовремешната рецепта е поръсването на шуплата отгоре с любимите семена и подправки :) Експериментирах, като едната шупла разделих на сектори с маково семе, а самите сектори поръсих с шарена сол, сусам...
Защо мухълът по сиренето е опасен?Защо мухълът по сиренето е опасен?
26 Май
Сиренето е любима храна на много хора. Често ни се случва да купим сирене и да го забравим в хладилника или да купим голямо количество, което да не използваме за кратко време....
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаСиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в света
14 Март
Сиренето, произвеждано в американския щат Уисконсин, спечели състезанието за най-добро сирене в света....
Ставна хирургия – кога е време за смяна на ставаСтавна хирургия – кога е време за смяна на става
06 Юни
Операциите на тазобедрената става и коляното, при които част от естествената става се премахва и заменя с протеза, са много разпространни....
Защо чесънът ми става син?Защо чесънът ми става син?
17 Дек.
Много от нас са били неприятно изненадали, когато са открили, че снежнобелият чесън, закупен от магазина или от сергия на пазара, е придобил подозрително син цвят. Обикновено това се случва на едри и добре изглеждащи глави...
История на сиренетоИстория на сиренето
04 Юни
Класическите методи за производство на сирене се възприемат от дребните производители и стават все по-предпочитани....
Заместители на сиренетоЗаместители на сиренето
06 Април
Вижте още: - Как се прави веган сирене от кашу; - Растително сирене от шамфъстък....
Защо бурканите стават бомбаш?Защо бурканите стават бомбаш?
11 Март
Най-често бомбаш стават буркани, които включват и лук (тези зеленчуци изискват особено внимателна стерилизация и спазване на всички правила за запазване на храната)....
Защо някои тенджери не стават на индукционен котлон?Защо някои тенджери не стават на индукционен котлон?
14 Февр.
За да разберем защо някои тенджери не стават за индукционните котлони, първо, трябва да видим разликите между обикновен и индукционен котлон....
Защо хора стават серийни убийциЗащо хора стават серийни убийци
09 Окт.
Човек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос. Резултатите водят до оформянето...