Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се бият белтъците на сняг?Като сме на темата разбиване на белтъци, предлагаме да прегледаш и следните теми:
- как стават белтъците на пяна;
- защо не стават белтъците на сняг;
- как да отделим жълтъците от белтъците;
- какво да приготвим...
06 Дек.
1
Как стават белтъците на пяна?Следва отделянето на белтъците от жълтъците и разбиването им.
Препоръчва се да се разбиват белтъци, които са със стайна температура, защото това ще отнеме по-малко време....
30 Ноем.
Защо питката не става на конци?При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци.
За някои домакини е трудно да постигнат този резултат и вероятно...
08 Окт.
Защо някои тенджери не стават на индукционен котлон?За да разберем защо някои тенджери не стават за индукционните котлони, първо, трябва да видим разликите между обикновен и индукционен котлон....
14 Февр.
Шоколадови бисквити СнягВземайте от тестото с лъжичка, оформяйте на топчици и ги овалвайте в пудра захар.
Подреждайте сладките в тава с хартия за печене на разстояние 3 см една от друга. Пекат се около 10-12 минути....
08 Юли
2
Защо жените не стават суши-майсториУправителите на суши-ресторантите отказват да наемат жена за суши-майстор, а много ценители на този деликатес отказват да го консумират, ако е приготвен от жена.
Смята се, че температурата на тялото на жената е с два градуса...
13 Юни
1
Сладкиш с малинов снягРазбивайте 10 минути маслото с пудрата захар и прибавете последователно жълтъците/2бр./, прясното мляко, в което сте разтворили амонячната сода и брашното.
Разстелете полученото тесто в тавичка с диаметър 28-30 см. и го...
05 Април
3
Сладкиш с малинов снягРазбивайте 10 минути маслото с пудрата захар и прибавете последователно жълтъците/2бр./, прясното мляко, в което сте разтворили амонячната сода и брашното.
Разстелете полученото тесто в тавичка с диаметър 28-30 см. и го...
05 Април
3
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаИзваждат се в чиния, сервираме кюфтетата на тиган, които не задържат мазнина с прясна зелена салата, маслини и домати.
Много вкусно за вечеря!
Добър апетит!...
14 Ноем.
Малини с глазура от белтъчен снягРазбийте на сняг 4 белтъка и 8 с.л. пудра захар.
Изсипете еднакво количество върху всяка купичка с малини, като се стараете да имат връхче (или форма на конус) и набождате в тях бадемите....
17 Май
1
Защо сиренето става на дупки?Отворите в сиренето се формират благодарение на отделянето на въглероден диоксид по време на ферментацията. Микроорганизмите, които живеят в сиренето и участват в процеса на ферментация, отделят и образуват въглероден...
23 Юли
Защо сиренето става на шупли?Защо шуплите са важен показател за качеството на бялото саламурено сирене и въобще защо сиренето става на шупли....
15 Януари
Защо оризът става на каша?Сигурно ви е направило впечатление ризотото, което сервират в добрите ресторанти. Оризът е пухкав, непреварен и никога не е на каша, зърната са с идеална твърдост и добре отделени едно от друго.
Чудесно би било, ако...
13 Януари
Баница, която не спадаНавийте откъм късата страна на руло.
Първата кора навийте на охлюв и я сложете в средата на тавата, която предварително сте намазали с олио или масло. Тавата е с размери 28-30 см....
26 Септ.
8
Защо е опасно да ядем снягНезависимо от снежнобелият си цвят обаче снегът съвсем не става за ядене, алармират разтревожени учени....
15 Януари
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Защо бурканите стават бомбаш?Най-често бомбаш стават буркани, които включват и лук (тези зеленчуци изискват особено внимателна стерилизация и спазване на всички правила за запазване на храната)....
11 Март
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиАко не е, включете котлонът си и я допържете за няколко минути или ако това не е опция я върнете във фурната.
След като я извадим изчакваме няколко минути, за да стегне кашкавала и режем на парчета....
27 Ноем.
Защо хора стават серийни убийциЧовек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос.
Резултатите водят до оформянето...
09 Окт.
Как да разбием правилно белтъците?Разбитите белтъци са съставка в много вкусни сладкиши и невероятни мъфини. Също така основа за ястия, като омлети или пухкави палачинки. Ястието ще бъде много вкусно, ако белтъците се разбият добре....
12 Февр.
БелтъциБиологичната ценност на хранителните белтъци се определя от техния аминокиселинен състав. Белтъците, съдържащи всички аминокиселини в достатъчно количество за синтез на собствени белтъци, се наричат пълноценни....
20 Март
Как да не стават мазни бухтите?Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни....
01 Окт.
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.