Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се бият белтъците на сняг?Как се бият белтъците на сняг?
06 Дек.
1
Като сме на темата разбиване на белтъци, предлагаме да прегледаш и следните теми: - как стават белтъците на пяна; - защо не стават белтъците на сняг; - как да отделим жълтъците от белтъците; - какво да приготвим...
Как стават белтъците на пяна?Как стават белтъците на пяна?
30 Ноем.
Следва отделянето на белтъците от жълтъците и разбиването им. Препоръчва се да се разбиват белтъци, които са със стайна температура, защото това ще отнеме по-малко време....
Защо питката не става на конци?Защо питката не става на конци?
08 Окт.
При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци. За някои домакини е трудно да постигнат този резултат и вероятно...
Защо някои тенджери не стават на индукционен котлон?Защо някои тенджери не стават на индукционен котлон?
14 Февр.
За да разберем защо някои тенджери не стават за индукционните котлони, първо, трябва да видим разликите между обикновен и индукционен котлон....
Шоколадови бисквити СнягШоколадови бисквити Сняг
08 Юли
2
Вземайте от тестото с лъжичка, оформяйте на топчици и ги овалвайте в пудра захар. Подреждайте сладките в тава с хартия за печене на разстояние 3 см една от друга. Пекат се около 10-12 минути....
Защо жените не стават суши-майсториЗащо жените не стават суши-майстори
13 Юни
1
Управителите на суши-ресторантите отказват да наемат жена за суши-майстор, а много ценители на този деликатес отказват да го консумират, ако е приготвен от жена. Смята се, че температурата на тялото на жената е с два градуса...
Сладкиш с малинов снягСладкиш с малинов сняг
05 Април
3
Разбивайте 10 минути маслото с пудрата захар и прибавете последователно жълтъците/2бр./, прясното мляко, в което сте разтворили амонячната сода и брашното. Разстелете полученото тесто в тавичка с диаметър 28-30 см. и го...
Сладкиш с малинов снягСладкиш с малинов сняг
05 Април
3
Разбивайте 10 минути маслото с пудрата захар и прибавете последователно жълтъците/2бр./, прясното мляко, в което сте разтворили амонячната сода и брашното. Разстелете полученото тесто в тавичка с диаметър 28-30 см. и го...
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Изваждат се в чиния, сервираме кюфтетата на тиган, които не задържат мазнина с прясна зелена салата, маслини и домати. Много вкусно за вечеря! Добър апетит!...
Малини с глазура от белтъчен снягМалини с глазура от белтъчен сняг
17 Май
1
Разбийте на сняг 4 белтъка и 8 с.л. пудра захар. Изсипете еднакво количество върху всяка купичка с малини, като се стараете да имат връхче (или форма на конус) и набождате в тях бадемите....
Защо сиренето става на дупки?Защо сиренето става на дупки?
23 Юли
Отворите в сиренето се формират благодарение на отделянето на въглероден диоксид по време на ферментацията. Микроорганизмите, които живеят в сиренето и участват в процеса на ферментация, отделят и образуват въглероден...
Защо сиренето става на шупли?Защо сиренето става на шупли?
15 Януари
Защо шуплите са важен показател за качеството на бялото саламурено сирене и въобще защо сиренето става на шупли....
Защо оризът става на каша?Защо оризът става на каша?
13 Януари
Сигурно ви е направило впечатление ризотото, което сервират в добрите ресторанти. Оризът е пухкав, непреварен и никога не е на каша, зърната са с идеална твърдост и добре отделени едно от друго. Чудесно би било, ако...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Навийте откъм късата страна на руло. Първата кора навийте на охлюв и я сложете в средата на тавата, която предварително сте намазали с олио или масло. Тавата е с размери 28-30 см....
Защо е опасно да ядем снягЗащо е опасно да ядем сняг
15 Януари
Независимо от снежнобелият си цвят обаче снегът съвсем не става за ядене, алармират разтревожени учени....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Защо бурканите стават бомбаш?Защо бурканите стават бомбаш?
11 Март
Най-често бомбаш стават буркани, които включват и лук (тези зеленчуци изискват особено внимателна стерилизация и спазване на всички правила за запазване на храната)....
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиПица в тава, но това не е пицата на баба Ви
27 Ноем.
Ако не е, включете котлонът си и я допържете за няколко минути или ако това не е опция я върнете във фурната. След като я извадим изчакваме няколко минути, за да стегне кашкавала и режем на парчета....
Защо хора стават серийни убийциЗащо хора стават серийни убийци
09 Окт.
Човек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос. Резултатите водят до оформянето...
Как да разбием правилно белтъците?Как да разбием правилно белтъците?
12 Февр.
Разбитите белтъци са съставка в много вкусни сладкиши и невероятни мъфини. Също така основа за ястия, като омлети или пухкави палачинки. Ястието ще бъде много вкусно, ако белтъците се разбият добре....
БелтъциБелтъци
20 Март
Биологичната ценност на хранителните белтъци се определя от техния аминокиселинен състав. Белтъците, съдържащи всички аминокиселини в достатъчно количество за синтез на собствени белтъци, се наричат пълноценни....
Как да не стават мазни бухтите?Как да не стават мазни бухтите?
01 Окт.
Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....