Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Наръчник на вегана: какво да сготвим с темпеНаръчник на вегана: какво да сготвим с темпе
21 Окт.
Темпе е вегетариански продукт, който е популярен най-вече в Индонезия и югоизточната част на Азия. Темпе се приготвя по технология, близка до тази на ферментирането на сирена. Темпе се прави от соеви зърна, които се...
Как да готвим със сайтанКак да готвим със сайтан
19 Януари
1
На запад готовият пшеничен протеин сайтан може да се намери в азиатските пазари и в магазини за здравословни храни. Сайтан е предварително маринован в Тамари (соев сос)....
Какво е мисо и как да готвим с него?Какво е мисо и как да готвим с него?
04 Окт.
1
Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоБоб пинто - характериситика и какво да готвим с него
15 Август
Ще споделим с вас как можете да си го засадите, а след това и какво можете да си приготвите с боб пинто. 1....
Вегетариански кебап със сайтанВегетариански кебап със сайтан
26 Ноем.
Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук и сайтана, нарязан на парченца. Изваждаме кубчетата сайтан, прибираме ги в подходящ съд и ги заливаме със соевия сос....
Да готвим вкусно или кратък наръчник на новака в кухнятаДа готвим вкусно или кратък наръчник на новака в кухнята
01 Март
2
Някои не знаят кога например да поставят магданоза, кога да прибавят доматите, кога и как да застроят супата, каква киселина да ѝ прибавят....
Олио от авокадо - как да готвим с негоОлио от авокадо - как да готвим с него
06 Март
Какво представлява олиото от авокадо и какво място намира в готвенето? Олио от авокадо се получава при пресоване на месестата част от авокадото, след като костилката е отстранена....
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоБлиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от него
08 Април
1
Третото разточване и последно, е отново да се постави на набрашнен плот и пак да се разточи на см по 3 от големината на самото тесто което е като книга събрано....
Какво е Пандан и как се готви с него?Какво е Пандан и как се готви с него?
08 Февр.
Пандан е тревисто тропическо растение, което расте в Югоизточна Азия. Tой е известен като „ароматно растение“ поради уникалния си и сладък аромат. То има изправени яркозелени листа, които се използват за приготвяне на много...
Екстра лайт зехтин - как да готвим с негоЕкстра лайт зехтин - как да готвим с него
24 Ноем.
Има няколко важни момента, които е препоръчително да се спазват, когато се готви с екстра върджин зехтин....
Какво е VPN - наръчник на новакаКакво е VPN - наръчник на новака
23 Март
Какво да вземете предвид? VPN услугите може да забавят скоростта на връзката, тъй като данните трябва да преминат през отдалечен сървър. VPN мрежата може да бъде блокирана от някои сайтове....
Какво е сорго и какво да сготвим с негоКакво е сорго и какво да сготвим с него
05 Март
Разбъркайте сместа от соргото в кипящата вода, след което оставете да се готви за 10 до 15 минути, докато се образува гладка, гъста каша. Подсладете кашата със захар или мед преди сервиране....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Какво да направите, за да предизвикате ревност в негоКакво да направите, за да предизвикате ревност в него
23 Май
Ревността е част от една връзка, а дори и човекът до Вас да Ви каже, че никога не ревнува, едва ли това е така. Но все пак ампутираните от ревност хора не са художествена измислица. С ревността шега не бива, а ако партньорът...
Как да готвим на параКак да готвим на пара
18 Април
Научи също: - как се готви риба на пара; - как се готви месо на пара; - как да приготвим карфиол на пара;...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Кое ястие с каква мазнина да готвим?Кое ястие с каква мазнина да готвим?
28 Септ.
Най-често при готвенето на различни ястия се използват няколко вида мазнина, а именно краве масло, олио и мас. Краве масло Кравето масло се използва при приготвянето на птици, агнешко месо, гъби, задушени зеленчуци...
Какво е Исот и какви са ползите от негоКакво е Исот и какви са ползите от него
20 Юни
Исот е името на вид пипер, отглеждан в град Шанлъурфа- Турция. Най-важният фактор при приготвянето на исот е слънчевата енергия. Горещите чушки се отстраняват от семената в плоски зони, изложени на слънце, и се оставят...
Какво и как да готвим с гъша масКакво и как да готвим с гъша мас
18 Август
За да готвим с гъша мас, първо трябва да я стопим. Нарязва се на парчета - около 3 см дебели и 8-10 см дълги. Накисват се в голям съд със студена вода. Така се оставят 2 дни, като водата се сменя няколко пъти....