Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо косата побелява?Белите коси, които са признак на преживени години и жизнени изпитания, рано или късно се появяват върху главата на всеки човек. Учените години наред умуват над въпроса защо косата губи естествения си цвят.
Всеки косъм...
21 Март
1
Защо косата ни побелява?Съществуват и случаи на т.нар "преждевременно побеляване", което се наблюдава при съвсем млади хора на по 20 години....
19 Август
5
Туршия с гулияОтгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината.
Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса....
25 Ноем.
Туршия с броколиОставете туршията на хладно място. В продължение на 2 седмици източвайте и отново наливайте течността през 2-3 дни, след което туршията с броколи е готова....
05 Окт.
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете по един ред лук на дъното на приготвените буркани. Отгоре подредете бамята...
05 Окт.
1
Защо побелява шоколадът?Защо побелява шоколадът
Всъщност това странно явление се нарича "цъфтеж" и се получава поради неправилно съхранение....
23 Окт.
Гъбена туршия с виноГотовата гъбена туршия може да се съхранява на тъмно и хладно място за дълго време.
Страхотна и много вкусна гъбена туршия с вино....
13 Април
Бабина туршия с карфиолТуршията с карфиол става приятно сладко-кисела на вкус.
Да ви е сладко и наздраве с бабината туршия с карфиол!...
12 Ноем.
Гръцка туршия с патладжаниНапълнете бурканите с туршията, притиснете сместа, за да изкарате въздушните мехурчета, и налейте малко олио.
Затворете плътно и варете гръцка туршия с патладжани около 15 минути....
24 Август
Мешана туршия с карфиолСлед 10 дни туршията е готова за консумация.
Мешаната туршия с карфиол e страхотна!...
13 Януари
Медена туршия с камбиПуснете вътре таблетка аспирин, за да запазите туршията. Залейте с горещата марината до винта на буркана и затворете....
25 Окт.
Туршия с топла саламураОставяте малко да поизстине и наливате топла, слагате капачки и няколко дни разклащате туршията....
02 Дек.
Есенна туршия в тенджераКонсумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни.
С всеки изминал ден туршията става все по-вкусна.
Опитайте тази вкусна есенна туршия в тенджера....
14 Окт.
1
Солена туршия в бидонСлед около 3-4 дена туршията започва да се претаква с маркуч.
Първите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни....
08 Ноем.
5
Зелева туршия в кофаНакрая на една седмица имаме зелева туршия от нарязано зеле за салатка....
28 Ноем.
Сурова туршия с морковиПродуктите са за 4 буркана по 3 литра.
Всички зеленчуци се измиват добре, морковите се остъргват, зелето се нарязва на резени, чушките се набождат тук и там с вилица, доматите също.
На дъното е оцетът, солта, захарта...
10 Май
Мешана Туршия в БурканиИзмиваме зеленчуците добре и нарязваме морковите на колелца, а всичко останало на дребно.
В голям съд ги смесваме, разбъркваме и напълваме в буркани.
Поставяме всички подправки в буркана, заливаме с вряла вода, запечатваме...
09 Март
Туршия в пластмасови бутилкиЗа да ни е лесно при ваденето на готовата туршия горната част на бутилката изрязваме, за да се получи по-широк отвор. Похлупваме шишето с отрязаното парче....
08 Ноем.
Цветна туршия с гулияНакисвате гулията за няколко часа преди да я остържете с нож, така се получава по лесно отстраняването на горния слой. Ако е по-едра, я режете на парчета. Карфиолът разделяте на розички, камбите режете на по-едри парчета,...
20 Окт.
1
Туршия с брюкселско зелеИзмиваме и почистваме добре зарзавата. Накъсваме брюкселското зеле и карфиола на розички. Редим заедно с останалите продукти в голям буркан.
Възвираме марината от посочените съставки заедно с 500 мл вода. Оставяме маринатата...
20 Юли