Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Наистина ли биохраните са по-здравословни?Като голям брой канадци Дженифър Кавур редовно пазарува органични хранителни стоки. Тя купува органични домати, маруля, ябълки и много други неща. И 31-годишния редактор на Торонто плаща скъпо за тях: 2.99 долара...
03 Юли
Защо поскъпва токътЕлектричеството е основна стока за съвременното общество и нарастващите цени могат да имат значително въздействие върху домакинствата, бизнеса и икономиката като цяло.
Цената на електроенергията се увеличава в много части...
23 Февр.
Поскъпне ли токът, поскъва и хлябътАко покачат цената на тока, хлябът и тестените изделия също ще покачат стойностите си с около 10 процента, казват производители. От бранша посочват, че разходите за насъщния им струват между 5 и 12 процента от крайната...
29 Юни
Биохраните - с много повече витаминиНяма нищо чудно и във факта, че биохраните са многократно по-вкусни от стандартните храни....
20 Юли
Цената на биохраните скочи двойноТърговците вдигат цените на биохраните двойно. Причината за надуването им е, че парите от Европа все още не са преведени. Но не само....
04 Май
Биохраните не намаляват риска от ракПохапването на биохрани не намалява опасността от ракови заболявания при дамите, сочат резултатите от ново проучване....
12 Април
1
Защо диетите са вредниПо-голямата част от американците са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Това са състояния, които носят повишен риск от хронични заболявания. Въпреки че диетата е логичният отговор при наддаване на тегло,...
25 Януари
Бифидобактерии - защо са полезни?Изминаха повече от 100 години от изолирането на непатогенните анаеробни бактерии - бифидобактериите - от изпражненията на бебета от френския лекар Хенри Тисие. Тези уникални, най-благоприятни за човека микробни симбионти...
28 Септ.
Защо американците са дебели?Статистическите данни на Американските центрове за контрол на заболяванията показват, че след по-малко от две десетилетия 32 милиона американци ще са с наднормено тегло. В това число са включени освен възрастните жители...
19 Ноем.
Защо орехите са суперхрана?Съвременните тенденции за здравословно хранене все по-често се обръщат към така наречените суперхрани. Ползите от тях са неизброими и затова тези хранителни продукти са в основата на всяка диета, било с лечебна или...
21 Април
Защо хората са суеверниПомните ли последния път, когато ползвахте някакъв талисман и правихте всякакви странни неща, за да изкарате някакъв изпит? Ами това са вашите суеверия...
Всеки, съзнателно или не, има определен начин, по който отговаря...
29 Януари
5
Каймата поскъпваКилограм пилешко месо пък поскъпва до 3.93 лева.
Захарта също поскъпва съвсем малко и нейната стойност вече е 1.25 лв./кг. Килограм ориз се продава за по 2.09 лева....
24 Август
Защо са полезни крушите?Крушата е един от най-полезните плодове, защото в нея се съдържат голямо количество антиоксиданти. Флавоноидите, съдържащи се в крушите, подпомагат не само сърдечно-съдовата система, но и имат силата да предотвратяват...
16 Ноем.
Защо са вредни саламите?Саламите се нареждат сред най-вредните храни, които можем да сложим на трапезата си. В голяма част от саламите се съдържат колагенов протеин, соеви гранули, овкусители, нитратна смес, кости, кожа и кости. Ако въобще има...
29 Окт.
Защо воденичките са жилави?Воденичките са орган, който притежават всички птици, както и някои рептили и риби. Те представляват фиброзен мускул, който извършва функцията да смила приетата храна по механичен начин.
Формата на воденичките наподобява...
12 Февр.
Защо ръцете ми са студени?Ниската температура на ръцете често може да се счита за физиологична норма. По-специално, студът в китките се усеща особено през есента и зимата. Но ако ръцете са студени, независимо от времето на годината и температурата...
15 Септ.
Защо немските наденички са бели?Наденицата е суров, варен или варено-пушен продукт от месо, който е много характерен за европейската кухня.
Първите данни за приготвяне на наденици датират още епохата на Шумерите - около 3000 години преди Н.Е. Дори...
24 Януари
4
Защо печените фъстъци са вредни?Фъстъците, на първо място, не са ядки, както много хора си мислят. Те са бобово растение и са силен алерген. По-близки са до фасул и грах, отколкото до лешници и бадеми например. При процеса на печене някои от съставките...
01 Дек.
11
Защо мекиците са храна убиецМекиците са традиционно българско ястие, направено от тесто, което е предварително замесено. То се оставя да втаса, т.е. да набухне. След като е готово, от него започват да се късат малки топки, които се разстилат на кръгчета...
29 Ноем.
15
Защо са полезни млечните продуктиАко не спазвате Великденските пости, трябва да консумирате две или три порции млечни продукти дневно, за да осигурите на тялото си необходимите му вещества.
Млякото и млечните продукти като сирене, йогурт, сметана и...
16 Март
1
Защо пържените храни са вредни?Пърженето е метод за готвене, популярен в целия свят. Той често се използва от ресторанти и вериги за бързо хранене като бърз и евтин начин за приготвяне на храни. Популярни пържени храни са риба, пържени картофи, пилешки...
11 Дек.
Защо ушите са ни нужни?Гръцкият философ Епиктек казва, че човек е създаден с две уши и една уста, за да слуша два пъти повече, отколкото да говори.
Смята се, че 85 % от 100 % от човешките уши позволяват създаването на обратна връзка, защото...
05 Януари
Защо Еклерите са кралски десерт?Историята на еклерите и на сладкишите с парено тесто е сравнително млада за разлика от редица деликатеси, чиято история може да се проследи столетия назад.
За откривател или изобретател на еклерите се смята италианецът...
22 Юни
2
Защо храносмилателните ензими са незаменимиВсеки е чувал, че лошото храносмилане е вредно за нашето здраве и води до главоболие, киселини в стомаха, неспособност за концентрация, лош дъх, диария или запек, алергии и още много други форми на дискомфорт...
14 Ноем.
Защо пълнозърнестите храни са полезни?Пълнозърнестите храни са необходими за правилно храносмилане, успокояват нервната система, засищат добре глада, стопяват тлъстинките, като в същото време осигуряват енергия и издръжливост, добри рефлекси, дълга памет и висока...
24 Май