Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ХрянХрян
03 Февр.
5
Хрянът е растение, което се използва както като зеленчук, така и смлян като подправка. Огромни са ползите от хряна за човешкото здраве. Той има специфичен силен вкус, който не се харесва от много хора, но полезните вещества...
Как се съхранява грах?Как се съхранява грах?
25 Януари
Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време. Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
Как се съхранява виното?Как се съхранява виното?
24 Септ.
Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
Как се съхранява чай?Как се съхранява чай?
27 Януари
1
Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението. - Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
Как се съхранява кекс?Как се съхранява кекс?
05 Януари
1
Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме. Как се съхранява кекс?...
Домашен хрянДомашен хрян
09 Юли
Обелете, измийте и настържете корените хрян. Добавете сол и захар и разбъркайте. Сипете сместа в бурканче. Отделно смесете вода с оцет, сипете в бурканчето и затворете пастата от хрян с капачката. Съвет: Може да...
Как се съхранява зелен фасул?Как се съхранява зелен фасул?
02 Ноем.
Важно е той да бъде съхраняван правилно. Начини за съхраняване на зеления фасул Съхраняването на пресния зеления боб става в хладилник, като допустимото време е няколко дни....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Сарми от хрянСарми от хрян
31 Май
Накрая се прибавя и оризът и се разбърква, за да се задуши леко. С готовата плънка в листата от хрян се оформят сарми. Слагат се в тенджера с вода и се варят до готовност на ориза....
Бифтек с хрянБифтек с хрян
18 Юли
. , на които се придава кръгла форма при начукването им с дървено чукче. Парчетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се пържат в сгорещената мазнина....
Бамя с хрянБамя с хрян
09 Окт.
Изберете прясна и дребна бамя, измийте я и я накиснете за 10 часа в саламура от вода, оцет и сол. След това я измийте в течаща вода и подредете в буркани. Поставете между бамята копър, нарязан на ивички и стръкчета копър...
Щука с хрянЩука с хрян
29 Ноем.
Поставяме почистените порции щука във вряща подсолена вода, в която сме добавили лимонов сок и нарязаните зеленчукови корени. Варим 12 - 14 минути. Подреждаме сварените порции в чинии със сметанов хрян и поднасяме....
Сос от хрянСос от хрян
27 Септ.
Разбъркайте малко, за да се отнеме от тръпчивия му вкус. Поръсете с брашното, разредете с млякото, прибавете захарта и сварете....
Чушки с хрянЧушки с хрян
15 Окт.
Вадете чушките и ги редете, за да се отцедят. Слагайте ги в буркани, като между тях добавяте колелца от предварително нарязания хрян. Притиснете туршията с тежест и залейте с охладената марината....
Сос с хрянСос с хрян
18 Дек.
Хрянът се измива, обелва се, настъргва се и се поръсва с оцет. От маслото и брашното се прави светла запръжка. С нея се залива бульонът и се оставя да заври....
Как се консумира хрян?Как се консумира хрян?
15 Окт.
Хрянът намира много широко приложение в кулинарията. Той трябва да бъде в прясно състояние, защото сушеният хрян не притежава същия аромат и качества. Това е причината да не се подлага на термична обработка, а се слага в...
Здравословни ползи от хрянЗдравословни ползи от хрян
13 Януари
Хрянът е естествен антибиотик, който съдържа така наречените фитонциди - антимикробни вещества, които са напълно лишени от недостатъците, които са присъщи на синтетичните антибиотици. Обикновени фитонцидите се намират...
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Той се бере към края на октомври и се съхранява в хладни помещения. Друг вариант е корените да се заровят в пясък или да се съхраняват настъргани на едро и смесени с оцет, сол, мед и малко олио....
С листа от хрян се приготвя перфектното сладкоС листа от хрян се приготвя перфектното сладко
15 Септ.
Хрянът, който е масово употребяван в азиатската кухня, е един изключителен продукт, имащ и целебни свойства. Коренът от хрян се бори ефективно срещу грип и простудни състояния, със заболявания на дихателните пътища...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....