Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да оправим пресолената манджаАко трябва бързо да оправите пресолената супа, добавете във врящия бульон един белтък. Когато той се пресече, извадете парченцата с лъжица....
27 Февр.
Как да оправим пресолената туршияПресолената храна почти винаги може да се оправи, а е повече от желателно да не я консумирате в солен вид....
10 Ноем.
Как да оправим лютото яденеАко едва тогава откриете, че сте сложили прекалено много лют пипер или люти чушки в ястието, можете да оправите ситуацията с малко кисело мляко.
То е в състояние да омекоти последиците от паренето....
28 Март
Как да оправим пресечената майонеза?За да се увеличи количеството на майонезата, прибавя се малко студена вода и кисело мляко, предварително разбито добре....
14 Април
3
Как да оправим много солено кисело зелеЗа да оправите пресолено кисело зеле, са ви нужни около 1.5-2 кг от морковите и зелените домати.
Надупчваме ги с вилица или шиш и ги сипваме при зелето. Така те поемат от солта....
03 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как се оправя неферментирало вино?У нас традиционно много семейства произвеждат всяка година вино и ракия за лични нужди. Майсторите винари ще ни кажат, че направата на вино е цяло изкуство, което се овладява с цената на много проби, грешки, но най-вече...
08 Януари
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да оправим загорялото сладко?Загорялото ядене е един основните врагове на всяка домакиня в кухнята. Най-често срещаната причина за загоряло ястие е прекомерното стоене на котлона или недостатъчното разбъркване.
Най-неприятният момент обаче е когато...
06 Март
Как да дегустираме виноИма няколко прости правила, които трябва да се спазват при дегустацията на вино.
1. Помиришете виното. Поемете дълбоко въздух с носа, приближен максимално до чашата. Опитайте се да откриете следи от плодове, билки...
13 Окт.
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.