Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Сайдер от крушиСайдер от круши
18 Април
Сайдерът от круши трябва да се е избистрил на следващия ден. Утайка, която се е отделила по дъното може да използвате следващия път, когато приготвяте сайдера. Аналогично се приготвя и ябълков сайдер....
Печено пиле със сайдер и лаймПечено пиле със сайдер и лайм
26 Януари
Разположете в тавичка и залейте със сайдер или ябълково вино....
Ябълков сайдерЯбълков сайдер
30 Окт.
5
На следващият ден ябълковият сайдер трябва да е избистрен. Отделилата се утайка на дъното може да използвате при следващата доза сайдер....
Баница със сайдерБаница със сайдер
09 Дек.
Троши се от сиренето - да има равномерно навсякъде. После се слагат още 2 кори една по една, пак сирене, още 2 кори и т.н. Най-отгоре остават 3 кори. В купа се разбиват яйцата и се налива сайдерът....
Английски ябълков сайдерАнглийски ябълков сайдер
25 Юли
След три-четири дни сайдерът е готов за употреба....
Треска със сайдерТреска със сайдер
18 Май
Полейте със сайдер. Покрийте с фолио или капак и печете за 25-30 минути в предаврително загрята на 160-170 градуса фурна....
Щука със сайдерЩука със сайдер
07 Юни
В тенджера смесете сайдера, сметаната и ситно нарязания лук да кипнат, като бъркате непрекъснато. С така приготвената смес залейте рибата и печете 30 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна....
Домашен ябълков сайдерДомашен ябълков сайдер
23 Окт.
След като сайдерът се охлади, го прецеждаме и го наливаме в бутилки или голяма кана. И го слагаме в хладилника за 5 дни, след което е готов за консумация....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Пилешки подбедрици със сайдерПилешки подбедрици със сайдер
01 Май
Пилешките подбедрици със сайдер са готови....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....