Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да премахнем лютотоКак да премахнем лютото
02 Окт.
2
Не може да неутрализирате действието му с помощта на вода, така че опитите да загасите огъня в устата си с чаша вода няма да доведат до нищо....
Как да оправим лютото яденеКак да оправим лютото ядене
28 Март
Като увеличите обема на останалите продукти, ще успеете да неутрализирате част от прекалено силната пикантност на ястието. Добавянето на малко вряла вода също може да оправи ситуацията с прекалено лютото ядене....
Как се неутрализира люто?Как се неутрализира люто?
01 Окт.
Прекалено лютата манджа може да бъде неутрализирана с високомаслено мляко, сметана, яйран или магданоз. Изпийте няколко глътки студено прясно мляко за наутрализиране на лютото....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Лютото удължава животаЛютото удължава живота
01 Ноем.
Те системно били хранени с люто. Мозъкът им обаче не получавал сигнали за болка, тъй като вече бил свикнал с въпросния вкус....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Лютото подмладява и лекуваЛютото подмладява и лекува
29 Януари
5
Мексиканците имат безспорен принос към световното меню, откривайки за широката консуматорска аудитория лютивите чушлета. Никъде по света обаче не се консумират толкова люти чушки, както в Мексико. Там лютивият червен...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Всекидневните упражнения неутрализират преяжданетоВсекидневните упражнения неутрализират преяждането
18 Дек.
Наближаващите коледни и новогодишни празници се свързват с богатите и обилни трапези във всеки дом. От години специалистите предупреждават да се внимава с преяждането, но преди няколко дни британски експерти разкриха...
Риганът неутрализира свободните радикалиРиганът неутрализира свободните радикали
04 Юни
Риганът е изключително популярна подправка и билка – използва се още от времената на древните гърци, от гръцки името на риганът се превежда като радост от планината. Риганът е изключително богат източник на магнезий,...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как действа лютото върху стомахаКак действа лютото върху стомаха
25 Април
2
Възможно е лютото да не предизвика такива усложнения. Според някои лекари лютото няма да предизвика изостряне на стомашните проблеми....
Как влияе лютото на простататаКак влияе лютото на простатата
12 Юли
Няма доказателства, че лютото действа директно на простата. Доказано е обаче, че лютите храни могат да раздразнят пикочния мехур....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....