Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
24 Февр.
Пълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти....
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
11 Февр.
2
Добавя се маята и се размесва с достатъчно вода, за да се получи твърдо тесто. След като е готово тестото се оставя да втасва встрани. Тестото се разделя на две равни части. Оформят се на самуни....
Диетичен пълнозърнест хлябДиетичен пълнозърнест хляб
29 Юни
Диетичен пълнозърнест хляб – здравословен и засищащ! Чудно Вкусно!...
Домашен пълнозърнест хлябДомашен пълнозърнест хляб
17 Април
1
Всеки пълнозърнест хляб се изпича за около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен загар. При нужда проверявайте готовността с клечка. Домашният пълнозърнест хляб е готов....
Сръбски пълнозърнест хлябСръбски пълнозърнест хляб
05 Юли
Извадете готовия пълнозърнест хляб от фурната, поръсете с вода, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади сръбския интегрален хляб....
Диетичен пълнозърнест хлябДиетичен пълнозърнест хляб
31 Август
Оставете го да изстине върху решетка, преди да нарежете. Вкусен, ароматен и много диетичен пълнозърнест хляб хляб, подходящ за диета!...
Пълнозърнест хляб без месенеПълнозърнест хляб без месене
12 Дек.
Завиваме ги с найлон, като са готови, за да омекне коричката. След като поизстинат малко, нарязваме на филийки пълнозърнестия хляб и поднасяме хрупкаво и мекичко към основното ястие! Чудно Вкусно!...
Пълнозърнест хляб с орехиПълнозърнест хляб с орехи
10 Окт.
Може и отгоре да се поръси с орехи и чия. Пече се на 180°С за 50 мин и на вентилатор....
Запеканка с пълнозърнест хлябЗапеканка с пълнозърнест хляб
05 Септ.
3
Запеканката с пълнозърнест хляб е много вкусна....
Здравословен ръжено-пълнозърнест хлябЗдравословен ръжено-пълнозърнест хляб
03 Август
Включвам фурната да се загрее на 50 °C. За този вкусен пълнозърнест хляб маята разтварям в 1/2 ч.ч топла вода със захарта....
Пълнозърнест хляб с лешнициПълнозърнест хляб с лешници
30 Дек.
2
Сложете брашното в купа и направете кладенче (може и да го пресеете, но в ситото ще остават люспички от смлените цели житни зърна, не ги изхвърляйте, а си ги сипете в купата)....
Пълнозърнест хляб със семенаПълнозърнест хляб със семена
05 Май
1
Остава се за 30 минути на топло да бухне. След това с ръце леко се разточва и в средата се натрошава сиренето. То се завива с краищата на тестото е се примесва още веднъж да се разпредели сиренето навсякъде....
Най-добрия пълнозърнест хлябНай-добрия пълнозърнест хляб
08 Януари
Но не бързайте да режете хляба топъл. Изчакайте го да изстине напълно, за да не стане клисав най-добрия пълнозърнест хляб....
Пълнозърнест хляб в хлебопекарнаПълнозърнест хляб в хлебопекарна
17 Дек.
Изваждам го от тавата и поставям пълнозърнест хляб в хлебопекарна върху решетка, за да може да се охлади, без да се овлажни....
Пълнозърнест Хляб с КвасПълнозърнест Хляб с Квас
17 Май
На първо място трябва да си направите кваса, защото той трябва да почине поне половин час. В чаена чаша натрошете маята, сложете малко водичка, щипка захар и брашно. Трябва да стане гъста кашичка....
Пълнозърнест хляб с медПълнозърнест хляб с мед
30 Април
Програма за пълнозърнест хляб, грамаж 750 и средна степен на изпичане. Хлябът в хлебопекарна се пече за 2 часа и 45 мин. Пълнозърнестият хляб с мед е готов....