Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Пълнозърнест хлябПълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти....
24 Февр.
Пълнозърнест хлябДобавя се маята и се размесва с достатъчно вода, за да се получи твърдо тесто. След като е готово тестото се оставя да втасва встрани. Тестото се разделя на две равни части. Оформят се на самуни....
11 Февр.
2
Диетичен пълнозърнест хлябДиетичен пълнозърнест хляб – здравословен и засищащ!
Чудно Вкусно!...
29 Юни
Домашен пълнозърнест хлябВсеки пълнозърнест хляб се изпича за около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен загар. При нужда проверявайте готовността с клечка.
Домашният пълнозърнест хляб е готов....
17 Април
1
Сръбски пълнозърнест хлябИзвадете готовия пълнозърнест хляб от фурната, поръсете с вода, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади сръбския интегрален хляб....
05 Юли
Диетичен пълнозърнест хлябОставете го да изстине върху решетка, преди да нарежете.
Вкусен, ароматен и много диетичен пълнозърнест хляб хляб, подходящ за диета!...
31 Август
Пълнозърнест хляб без месенеЗавиваме ги с найлон, като са готови, за да омекне коричката.
След като поизстинат малко, нарязваме на филийки пълнозърнестия хляб и поднасяме хрупкаво и мекичко към основното ястие!
Чудно Вкусно!...
12 Дек.
Пълнозърнест хляб с орехиМоже и отгоре да се поръси с орехи и чия.
Пече се на 180°С за 50 мин и на вентилатор....
10 Окт.
Здравословен ръжено-пълнозърнест хлябВключвам фурната да се загрее на 50 °C.
За този вкусен пълнозърнест хляб маята разтварям в 1/2 ч.ч топла вода със захарта....
03 Август
Пълнозърнест хляб с лешнициСложете брашното в купа и направете кладенче (може и да го пресеете, но в ситото ще остават люспички от смлените цели житни зърна, не ги изхвърляйте, а си ги сипете в купата)....
30 Дек.
2
Пълнозърнест хляб със семенаОстава се за 30 минути на топло да бухне. След това с ръце леко се разточва и в средата се натрошава сиренето.
То се завива с краищата на тестото е се примесва още веднъж да се разпредели сиренето навсякъде....
05 Май
1
Най-добрия пълнозърнест хлябНо не бързайте да режете хляба топъл. Изчакайте го да изстине напълно, за да не стане клисав най-добрия пълнозърнест хляб....
08 Януари
Пълнозърнест хляб в хлебопекарнаИзваждам го от тавата и поставям пълнозърнест хляб в хлебопекарна върху решетка, за да може да се охлади, без да се овлажни....
17 Дек.
Пълнозърнест Хляб с КвасНа първо място трябва да си направите кваса, защото той трябва да почине поне половин час.
В чаена чаша натрошете маята, сложете малко водичка, щипка захар и брашно. Трябва да стане гъста кашичка....
17 Май
Пълнозърнест хляб с медПрограма за пълнозърнест хляб, грамаж 750 и средна степен на изпичане.
Хлябът в хлебопекарна се пече за 2 часа и 45 мин.
Пълнозърнестият хляб с мед е готов....
30 Април