Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладки с марципан и кафеСладки с марципан и кафе
17 Август
Разточете марципана до дебелина 3-5 мм и със същата форма изрежете звездички от него. Разтопете белия шоколад и намажете едната част на звездичките....
Шоколадови бисквити с марципан и конфитюрШоколадови бисквити с марципан и конфитюр
29 Юни
Шоколадовите бисквити с марципан и конфитюр са готови....
Козуначена плитка с марципан и шамфъстъкКозуначена плитка с марципан и шамфъстък
21 Февр.
Първо се приготвя плънката - марципанът и бадемът се смилат. Конфитюрът се разбърква добре с ликьора и млякото. След това всички продукти се смесват и се разбъркват добре....
Бадемови бонбони с марципан и фурмиБадемови бонбони с марципан и фурми
01 Май
2
Бадемовите бонбони с марципан и фурми са много вкусни!...
Шоколадова торта с марципан и шоколадова заливкаШоколадова торта с марципан и шоколадова заливка
13 Май
Шоколадовата торта с марципан и шоколадова заливка е много вкусна. Източник: Bruno Albouze Забележка: Бадемовата паста, това е бадемов марципан, който е мек и силно еластичен преди да се ползва....
МарципанМарципан
17 Август
Оформете готовия марципан на продълговато руло и го увийте във фолио, за да се съхрани по-добре. Може да го съхранявате на стайна температура....
Домашен марципанДомашен марципан
20 Юни
В купа се смесват всички продукти и се месят, докато се получи гладко тесто, ако е необходимо се добавя още вода или пудра захар. Съхраняваме тестото на хладно, опаковано в стреч фолио. Може да се оцветява със сладкарски...
Сладки с марципанСладки с марципан
23 Март
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с марципана. Добавя се захарта, солта, 1 яйце и филираните бадеми. Разбърква се добре....
Бисквитки с марципанБисквитки с марципан
14 Април
Марципанът се смесва със захарта и се разбърква до образуване на хомогенна смес. Добавя се белтъкът и се разбърква. Тестото се разточва и се изрязват кръгове с диаметър 7-8 сантиметра....
Ягоди в марципанЯгоди в марципан
05 Август
От марципана се правят топчета, в тях се правят дупки и вътре се пъхва половинка или четвъртинка ягода, след което топчето се затваря. Оставят се за 1 час в хладилника....
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Истинският марципан реално представлява една фина бадемова паста с уникални вкусови качества. Днес, за щастие, истинският марципан вече се предлага и у нас....
Немски сладкиш с марципанНемски сладкиш с марципан
02 Ноем.
Кайсиевят пълнеж с марципан разстелете върху тестото....
Сметанова торта с марципанСметанова торта с марципан
18 Дек.
Поставете в хладилника да престои една нощ и Сметанова торта с марципан....
Пълнени кайсии с марципанПълнени кайсии с марципан
27 Август
Загрейте фурната на 180 градуса. Сипете захарта, лимоновия сок и 300 мл вода в тенджерка и кипнете, като разбърквате, докато захарта се разтвори. Варете 5-10 минути. В купа смесете заедно бадемите, пудрата захар, маслото...
Щолен с бадемов марципанЩолен с бадемов марципан
13 Март
Разстиламе тестото леко, така че в средата поставяме предварително приготвения марципан оформен на фитил. Увиваме тестото около марципана и прехвърляме в тава, оставяме да втаса за 1 час....
История на марципанаИстория на марципана
12 Януари
У нас марципанът не се припознава като много качествен десерт....
Кейк с бадемов марципан БатенбергКейк с бадемов марципан Батенберг
31 Януари
5
Внимателно преместваме кейка, поставяйки го върху разточения марципан. Започваме внимателно да обвиваме кейка, като при завъртането излишният марципан отстрани изрязваме с нож....
Торта с домашен марципан ВарнаТорта с домашен марципан Варна
09 Март
6
Поръсете върху плота фино нишесте и разточете марципана на тънък чаршаф, дебел около 3 мм. Облечете тортата със захарния чаршаф, като внимателно го пренесете с точилката....
Оригинален Дрезденски щолен с марципанОригинален Дрезденски щолен с марципан
17 Септ.
Марципан се продава в магазинната мрежа и се ползва този, който е за разточване....
Немски ябълков пай с марципанНемски ябълков пай с марципан
09 Януари
Насладете се на този вълшебно вкусен немски ябълков пай с марципан!...
Коледен фруктов кейк с марципанКоледен фруктов кейк с марципан
18 Дек.
Изчакайте готовият кейк да се охлади във формата за 10 минути, след което го обърнете върху решетка, за да се изстине напълно коледния фруктов кейк с марципан....
Френски бонбони с марципан (Calissons)Френски бонбони с марципан (Calissons)
17 Август
Смелете в кухненски робот захаросания пъпеш, портокаловите кори (може да ги замените с 1 с. л. сладко от портокалови корички или 1 с. л. настъргана кора от портокал) с водата от портокалов цвят и добавете парченца марципан...
Весели шоколадови мартенски бисквити с марципанВесели шоколадови мартенски бисквити с марципан
07 Май
Веселите шоколадови мартенски бисквити с марципан са готови....
Три неустоими сладки изкушения с марципанТри неустоими сладки изкушения с марципан
23 Август
Тук ще намерите три неустоими сладки изкушения с марципан. Ето ги и тях: Бисквитки с марципан Необходими продукти: 2 малки яйца, 120 г захар, 125 г масло, 100 г фин бадемов марципан, 1 ч.л....
Щолен със стафиди, марципан, шоколад и ядкиЩолен със стафиди, марципан, шоколад и ядки
18 Дек.
През това време нарежете смокините, шоколада, кайсиите и марципана на дребни парчета. Ядките смелете в блендер. Когато тестото втаса, на набрашнен плот го разточете на кора с дебелина 1 см и разпределете плънката....