Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене Пекорино с крушиДобре се измиват крушите и се режат на две половинки или на дебели резени.
Поръсват се с лимоновият сок, за да не потъмнеят.
Сиренето се реже на филийки или кубчета. Подрежда се заедно с крушите върху канапе от рукола...
17 Януари
Брускети с пекорино и прошутоВ малка тенджера бавно разтопете голямо парче пекорино. Добавете отгоре прошуто, след това отново добавете парче пекорино.
Обърнете сместа като палачинка, за да могат и двете страни да се размекнат....
25 Февр.
Супа с Пекорино на фурнаРеди се препеченият хляб и Пекориното, в огнеупорна форма за печене, като най-горният ред да бъде със сирене.
Осолява се и се поръсва с черен пипер. Залива се с зеленчуковия бульон и се пече около 20 мин....
22 Февр.
Пене с чушки и пекориноПасирайте ги заедно с бадемите, чесъна и пекориното.
Овкусете със сол и черен пипер. Смесете пестото с предварително сварената паста, разбъркайте добре и сервирайте с рукола....
11 Юни
Карфиол със сметана и пекориноДобавяме подправките и поръсваме с пекорино.
Печем до златисто....
30 Януари
Омлет с лук и ПекориноЛукът се задушава заедно с водата около 5 мин.
Яйцата се разбиват на пяна, прибавят се сиренето, босилекът и солта. Запича се около 5 мин.
от едната страна и се обръща внимателно от другата. Поръсва се се магданозът...
26 Февр.
Брускети с пекорино, чесън и доматиСмесете доматите с пекориното и 2 ч.л. пресен риган.
Овкусете със сол и пипер, добавете 1 с.л. зехтин. Обелете чесъна и натрийте с него нарязания хляб....
07 Февр.
Спагети а ла Читара с ПекориноСлед като се разпределят в чинии за сервиране се поръсват със сирене Пекорино, като в центъра се слага от заделения чесън....
21 Април
Солен кекс с грах и сирене ПекориноДобавя се пекориното, грахът и се омесва добре. Намазва се продълговата форма за кекс. Тестото се изсипва във формата. Оставя се да втаса на топло място около час. Фурната се загрява предварително на 190 градуса....
21 Януари
Солен кейк с мортадела, сушени домати и пекориноНарежете сушените домати, мортаделата и пекориното (може да замените с кашкавал) на малки парченца.
Прибавете ги към приготвената смес, овкусете с щипка черен пипер и разбъркайте добре всички продукти....
27 Януари
Италиански сирена за екстремистиПекорино
Родината на това сирене отново е Сардиния. Пекорино е твърдо сирене с история, която може да бъде проследена назад до 11-ти век. Смята се, че това е най-старият вид сирене в Италия....
05 Май
Карбонара - най-популярната паста в света! Оригиналната рецептаНеобходими продукти:
- 400 г спагети;
- 4 големи яйца;
- 200 г гуанчале (свински бузи);
- 100 г настъргано сирене Пекорино;
- прясно натрошен черен пипер;
- сол;
Начин на приготвяне:
1....
06 Дек.
Качо е пепе - любимата паста на цял Рим!Сервирането става в широки, затоплени предварително чинии, а отгоре се поръсва фино настъргано пекорино романо....
28 Юли
Песто Трапанезе - състав и кулинарни приложенияПармезан или Пекорино
Понякога се добавя пармезан или пекорино, за да подчертае аромата на пестото.
Чесън
Няколко скилидки чесън допълват вкуса на песто Трапанезе.
Сол и черен пипер
За подправяне на вкуса....
29 Септ.
Традицията на италианското пестоСлед като ги смачкате добре идва ред на пекориното и пармезана и накрая се добавя зехтин – екстра върджин, както и една щипка сол....
20 Окт.
Паста НормаПрибавя се половината от рикотата пармезанът и половината от пекорино. Разбърква се добре. При сервиране в центъра на всяка порция се разпределя рикота, пекорино и босилек. Поръсва се със зехтин....
01 Април
Орекиете с броколи и наденицаДобавете настърганото пекорино, разбъркайте и поднесете веднага....
13 Юни
Кулинарна употреба на пармезанСосът е направен на основата на босилек, зехтин и сирене – класическият вариант Pesto alla Genovese се приготвя със сирене пекорино, но има и много рецепти, в които пекорино е заменено с пармезан или Грана падано....
02 Май
Агнешки котлети по италианскиОваляйте ги в настърган кашкавал/пармезан/пекорино.
Всеки котлет потопете в разбити яйца, овалвайте в галета и пускайте месото да се пържи в сгорещена мазнина....
15 Април
Петте ястия, които трябва да опитате в РимКачо е пепе
Това е традиционен вид паста със популярното сирене Пекорино Романо. Приготвя се, като прясна паста бива смесена с голямо количество пекорино и счукан черен пипер....
14 Август
Пир за сетивата! Вижте първата пица със 111 сиренаСред най-известните сирена, които то съдържа, са ементал, моцарела, синьо сирене, пекорино.
Пицата е невероятна, а най-хубавото е, че всяка хапва притежава свой характерен вкус. Истинска наслада за сетивата....
16 Март
Билково пестоКогато се получи фина паста и зехтинът е налят, разбъркайте внимателно с настърганото Пекорино или Пармезан.
Поднесете така приготвеното билково песто върху препечени филийки....
09 Дек.
Печена сьомга с пестоПоръсете с оставащото пекорино. Запечете за 10 минути и сервирайте с варени картофи....
18 Юли
1
Песто КалабрезеСлед това пасирайте и смесете с рикотата и настърганото пекорино.
Пестото Калабрезе е готово....
04 Февр.