Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене Пекорино с крушиСирене Пекорино с круши
17 Януари
Добре се измиват крушите и се режат на две половинки или на дебели резени. Поръсват се с лимоновият сок, за да не потъмнеят. Сиренето се реже на филийки или кубчета. Подрежда се заедно с крушите върху канапе от рукола...
Брускети с пекорино и прошутоБрускети с пекорино и прошуто
25 Февр.
В малка тенджера бавно разтопете голямо парче пекорино. Добавете отгоре прошуто, след това отново добавете парче пекорино. Обърнете сместа като палачинка, за да могат и двете страни да се размекнат....
Супа с Пекорино на фурнаСупа с Пекорино на фурна
22 Февр.
Реди се препеченият хляб и Пекориното, в огнеупорна форма за печене, като най-горният ред да бъде със сирене. Осолява се и се поръсва с черен пипер. Залива се с зеленчуковия бульон и се пече около 20 мин....
Пене с чушки и пекориноПене с чушки и пекорино
11 Юни
Пасирайте ги заедно с бадемите, чесъна и пекориното. Овкусете със сол и черен пипер. Смесете пестото с предварително сварената паста, разбъркайте добре и сервирайте с рукола....
Карфиол със сметана и пекориноКарфиол със сметана и пекорино
30 Януари
Добавяме подправките и поръсваме с пекорино. Печем до златисто....
Омлет с лук и ПекориноОмлет с лук и Пекорино
26 Февр.
Лукът се задушава заедно с водата около 5 мин. Яйцата се разбиват на пяна, прибавят се сиренето, босилекът и солта. Запича се около 5 мин. от едната страна и се обръща внимателно от другата. Поръсва се се магданозът...
Брускети с пекорино, чесън и доматиБрускети с пекорино, чесън и домати
07 Февр.
Смесете доматите с пекориното и 2 ч.л. пресен риган. Овкусете със сол и пипер, добавете 1 с.л. зехтин. Обелете чесъна и натрийте с него нарязания хляб....
Спагети а ла Читара с ПекориноСпагети а ла Читара с Пекорино
21 Април
След като се разпределят в чинии за сервиране се поръсват със сирене Пекорино, като в центъра се слага от заделения чесън....
Солен кекс с грах и сирене ПекориноСолен кекс с грах и сирене Пекорино
21 Януари
Добавя се пекориното, грахът и се омесва добре. Намазва се продълговата форма за кекс. Тестото се изсипва във формата. Оставя се да втаса на топло място около час. Фурната се загрява предварително на 190 градуса....
Солен кейк с мортадела, сушени домати и пекориноСолен кейк с мортадела, сушени домати и пекорино
27 Януари
Нарежете сушените домати, мортаделата и пекориното (може да замените с кашкавал) на малки парченца. Прибавете ги към приготвената смес, овкусете с щипка черен пипер и разбъркайте добре всички продукти....
Италиански сирена за екстремистиИталиански сирена за екстремисти
05 Май
Пекорино Родината на това сирене отново е Сардиния. Пекорино е твърдо сирене с история, която може да бъде проследена назад до 11-ти век. Смята се, че това е най-старият вид сирене в Италия....
Карбонара - най-популярната паста в света! Оригиналната рецептаКарбонара - най-популярната паста в света! Оригиналната рецепта
06 Дек.
Необходими продукти: - 400 г спагети; - 4 големи яйца; - 200 г гуанчале (свински бузи); - 100 г настъргано сирене Пекорино; - прясно натрошен черен пипер; - сол; Начин на приготвяне: 1....
Качо е пепе - любимата паста на цял Рим!Качо е пепе - любимата паста на цял Рим!
28 Юли
Сервирането става в широки, затоплени предварително чинии, а отгоре се поръсва фино настъргано пекорино романо....
Песто Трапанезе - състав и кулинарни приложенияПесто Трапанезе - състав и кулинарни приложения
29 Септ.
Пармезан или Пекорино Понякога се добавя пармезан или пекорино, за да подчертае аромата на пестото. Чесън Няколко скилидки чесън допълват вкуса на песто Трапанезе. Сол и черен пипер За подправяне на вкуса....
Традицията на италианското пестоТрадицията на италианското песто
20 Окт.
След като ги смачкате добре идва ред на пекориното и пармезана и накрая се добавя зехтин – екстра върджин, както и една щипка сол....
Паста НормаПаста Норма
01 Април
Прибавя се половината от рикотата пармезанът и половината от пекорино. Разбърква се добре. При сервиране в центъра на всяка порция се разпределя рикота, пекорино и босилек. Поръсва се със зехтин....
Орекиете с броколи и наденицаОрекиете с броколи и наденица
13 Юни
Добавете настърганото пекорино, разбъркайте и поднесете веднага....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Сосът е направен на основата на босилек, зехтин и сирене – класическият вариант Pesto alla Genovese се приготвя със сирене пекорино, но има и много рецепти, в които пекорино е заменено с пармезан или Грана падано....
Агнешки котлети по италианскиАгнешки котлети по италиански
15 Април
Оваляйте ги в настърган кашкавал/пармезан/пекорино. Всеки котлет потопете в разбити яйца, овалвайте в галета и пускайте месото да се пържи в сгорещена мазнина....
Петте ястия, които трябва да опитате в РимПетте ястия, които трябва да опитате в Рим
14 Август
Качо е пепе Това е традиционен вид паста със популярното сирене Пекорино Романо. Приготвя се, като прясна паста бива смесена с голямо количество пекорино и счукан черен пипер....
Пир за сетивата! Вижте първата пица със 111 сиренаПир за сетивата! Вижте първата пица със 111 сирена
16 Март
Сред най-известните сирена, които то съдържа, са ементал, моцарела, синьо сирене, пекорино. Пицата е невероятна, а най-хубавото е, че всяка хапва притежава свой характерен вкус. Истинска наслада за сетивата....
Талиатели със зеленчуциТалиатели със зеленчуци
22 Март
Полива се с лимоновата смес и всяка порция се поръсва с Пекорино....
Билково пестоБилково песто
09 Дек.
Когато се получи фина паста и зехтинът е налят, разбъркайте внимателно с настърганото Пекорино или Пармезан. Поднесете така приготвеното билково песто върху препечени филийки....
Печена сьомга с пестоПечена сьомга с песто
18 Юли
1
Поръсете с оставащото пекорино. Запечете за 10 минути и сервирайте с варени картофи....
Песто КалабрезеПесто Калабрезе
04 Февр.
След това пасирайте и смесете с рикотата и настърганото пекорино. Пестото Калабрезе е готово....