Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Костур с чушкиСлед като наловя няколко парчета ивичест (или обикновен костур) в магазина или имам успешен улов, им махам кожата, подправям със сол, пипер и зехтин и ги запичам на грил (на открито, защото вдига дим), започвайки откъм мазната...
13 Дек.
Костур в тестоФилето костур се разделя на 8 порции, които се осоляват, намазват със зехтин, поръсват се с пипер и мащерка и се овалват в ореховите трохи....
08 Май
Костур с портокалов сосРазмразете рибата (ако е била във фризера). Смесете в малка купа сладкото от портокал и сока, добавете оцета, зехтина, магданоза. Овкусете със сол и половината от червения пипер.
Разбъркайте добре сместа. Разрежете рибата...
13 Март
Костур по ИталианскиПоложете филетата от костур върху доматената салца, поръсете със зехтин, сол и още риган и печете 28-30 минути.
Готовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино....
15 Април
Костур на тиганОвалвайте всяко парче костур в тази смес и изпържете до приятен загар в сгорещена мазнина. Отцеждайте рибата върху решетка....
20 Януари
Костур на скараПочистете костура добре, измийте го и го подсушете. Добре го поръсете със сол и черен пипер. Накиснете го в лимоновия сок и зехтина за 1 час....
10 Май
1
Костур с маслини и фенелПеченият костур се поднася топло в компания със свежа салата или картофки, а преди да бъде поднесено, се поръсва със накълцаните зелени стръкчета фенел.
Добър апетит!...
03 Март
Костур с ароматен зелен сосОбелете морковите и ги нарежете на шайби, запържете ги в сгорещеното масло. Нарежете филето на парчета, овкусете с подправката за риба и запържете в зехтин до получаване на хубав златист цвят.
Прехвърлете рибата в тава...
13 Март
Костур с ароматен винен сосНарежете лука на ситно и го запържете в сгорещеното масло. Сипете малко вода и добавете рибата и хайвера. Овкусете със сол и пипер.
Варете около 5 минути, след което извадете рибата и хайвера.
Към соса прибавете шафрана...
13 Март
Костур в сладко-кисел сосНе слагайте прекомерно количество от подправката, защото е силно ароматна и ще засенчи деликатния вкус на костура....
09 Март
Костур в сос по мексиканскиПочистете лютите чушки, нарежете ги и ги добавете в тавата при костура. Долейте останалото олио и покрийте тавата с алуминиево фолио.
Печете за около 20 минути в загряна на 170-180°C фурна - до готовност на костура....
20 Септ.
Костур с домати и сиренеВнимателно почистване филето от костур и го нарязваме на порции. Посоляваме, поръсваме с малко чесън на прах и напръскваме с лимонов сок и зехтин. Прибираме го за 30 минути в хладилник....
06 Септ.
Речен костур на фурнаПоложете почистените филета костур в нея, поръсете ги със сол, черен пипер и другата лъжица зехтин.
Включете фурната да загрява до 200 градуса.
За винегрета накълцайте магданоза и пресния зелен лук на ситно....
23 Януари
2
Вкусен костур на тиганПуснете вътре костура и гответе още 3-4 минути.
Сервирайте рибата в сос топла, като поръсите порции в още малко естрагон.
Вкусният костур на тиган е готов....
22 Ноем.
Филе от костур с бяло виноВкусният костур с бяло вино се поднася с резени лимон и свежа салата по избор.
Добър апетит!...
31 Март
Костур с доматен сос на фурнаНасладете се на този вкусен костур с доматен сос на фурна.
Добър апетит!...
23 Септ.
Филе от костур на фурнаПоднесете филетата от костур топли с гарнитура от картофките и свежа салата по избор.
Добър апетит!...
27 Февр.
Филе от костур на тиганРазпорете рибите откъм корема и ги почистете от карантията, както и от останалите ненужни част. Нарежете месото на парчета и го подсушете.
Мариновайте го половин час в сос, приготвен от лимонов и портокалов сок, чесън...
28 Окт.
Костур с лук и копър във фолиоИзмийте рибата със студена вода, след което я подсушете.
Напръскайте я с лимонов сок, овкусете със сол и пипер. Намажете 2 листа фолио с олио. Нарежете на едро копъра, добавете към него нарязания лук.
Напълнете рибите...
13 Март
Филе от нилски костур на скараПоднасяме като най-отдолу на чинията поставяме по листо маруля и върху него филе от нилски костур на скара....
30 Юни
Паниран КостурПочистваме добре рибата, като поръсваме с лимоновия сок и посоляваме.
Пребирамев хладилника за около 10-15 минути .
В купичка счукваме яйцето с горчицата, която е 1 с.л. Към него добавяме брашното.
Получава се тесто...
16 Март
Пълнен костурМахаме главата на рибата и я почистваме през отвора, без да разпаряме коремната кухина. Измиваме добре и посоляваме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото за кратко, добавяме 2 твърдо сварени и наситнени яйца...
19 Юни
Супа от костурРезенчета лимон също биха били добро допълнение към вашата супа от костур.
Добър апетит!...
06 Май