Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на риба чрез осоляванеНай-често се осоляват риби като треска, паламуд, скумрия, шаран, а също и дребни риби като хамсията. На осоляване се подлага и хайверът на рибата....
17 Окт.
Няколко варианта за осоляване на рибаОсоляване на риба със суха сол
Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
01 Юни
Ето как се осолява и маринова рибаРибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна поне по няколко пъти седмично. Голямо разнообразие от видове риба, които могат да се приготвят по редица начини, според предпочитанията и вкуса ви...
27 Януари
Консервиране чрез осоляванеДнес въпреки технологиите, които позволяват по-дълго съхранение на продуктите и без осоляване, домакините осоляват риба, месо и зеленчуци, тъй като солта дава на продуктите специфичен вкус....
12 Август
Консервиране на месо чрез осоляванеСухо осоляване
Тук месото се посолява със сол или смес за осоляване. На всеки един кг месо се слага сол 70 грама, селитра 2.5 г, захар 5 г. С тази смес се осолява месото обилно и се нарежда плътно в съдове....
03 Дек.
Риба на шишПочиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели.
Овкусявате със сол и черен пипер....
22 Февр.
Риба на грилОсолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.
Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
25 Май
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Риба на грилОсолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.
Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
25 Май
Съвети при осоляване на каймаСлед като знаете как се осолява каймата, може да опитате да приготвите спагети с кайма, гнезда от кайма или емблематичното руло стефани...
14 Дек.
Съвети за осоляване и сушене на месоБез значение кой метод за осоляване на месо сте избрали, основният резултат трябва да е почти еднакъв. След като месото има достатъчно време да попие солта, ще забележите, че текстурата ще се промени драстично....
17 Юли
Едра риба на фурнаПечем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
За плънката накисваме сушените домати в топла вода за 10 минути.
В нагорещен сух тиган запържваме до златисто нарязания на ивици бекон....
15 Май
Бяла риба на скараИзпичате рибата на скара и я сервирате, поръсена със ситно нарязан магданоз и резенчета лимон....
22 Февр.
Риба печена на керемидаРибата на керемида се изпива във фурната и се поднася с резенчета лимон....
29 Май
Риба Тон на скараРазбъркайте зехтина, балсамовия оцет с всички подправки. Мариновайте филетата за половин час в тази ароматна смес.
Загрейте скарата и подредете филетата. Печете по 2-3 минути от всяка страна. Важно е да не препичате рибата...
28 Август
Риба плакия на фурнаРибата се нарязва на шайби с дебелина 3 см.
Изчистените и нарязани на ситно зеленчуци се задушават за 5 минути в сгорещеното олио, добавят се подправките.
Измитата и подсушена риба се осолява и овалва в галетата....
28 Дек.
2
Риба Треска на СкараВ чиния поставяме от филетата треска и отгоре поръсваме с нарязания на дребно магданоз....
25 Март
Панираната риба на ДжеймиНарежете го на еднакви по размер парчета и го посолете хубаво. Оставете го за 30 минути със солта, тя ще изтегли влагата и няма да позволи на панировката да се скашка....
11 Август
Пикантна риба на фурнаНарязвате рибата на парчета и лука на шайби.
В намаслена тавичка редите риба, поръсвате със соев сос и черен пипер, намазвате с майонезата, следва ред лук и настърган кашкавал....
31 Окт.
Риба скумрия на фурнаПокрива се с алуминиево фолио и печем скумрията в загрята фурна 30 минути на 200 градуса. Сваля се фолиото и се връща във фурната да се запече още 30 минути.
Уникално вкусно!...
24 Февр.
8