Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Опушване на пиле в домашни условияКак да си приготвите пушено пиле в домашни условия, без вредни добавки и консерванти?
Ами лесно - само след 10 часа приготвяне, вие ще имате най-вкусното и сочно пушено пиле!...
18 Май
Домашно консервирано свинско месоМесото, в случая свински бут, се нарязва на кубчета, осолява се и се оставя поне една нощ на хладно, за да се отцеди кръвта....
08 Януари
1
Домашно осолено свинско месоНа другия ден сушениците се закачат с канап на проветриво място, за да съхнат при температура от 2-3 градуса по Целзий.
Времето, за което месото се суши, е относително....
15 Окт.
5
Методи за опушване на месаОпушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат.
Има няколко вида опушване....
09 Април
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips....
21 Окт.
Домашно пиле на яхнияРазделете го на порции и го сложете на котлона във вода, за да се свари. Варете до готовност, при различните пилета различно време им трябва да се сварят.
Подсолете водата на вкус....
10 Ноем.
1
Домашно задушено пиле на фурнаИзваждаме пилето и в същата мазнина задушаваме нарязаните на дребни парчета моркови, целина и лука, нарязан на филийки.
Към тях прибавяме изпърженото месо.
Добавяме 1 ч.ч. вода и печем на 180 градуса за 30 мин....
01 Дек.
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Съвети при опушване на риба у домаЕто какъв е методът на опушване на риба в домашни условия:
- Опушването на рибата трябва да става на открито....
03 Дек.
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Понички с домашно сладко на фурнаПечете на 180 градуса за 30 минути.
След като се изпекат поничките на фурна, оставете ги да изстинат и им се насладете!
Уникални понички с домашно сладко на фурна....
06 Август
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Конско месо на скараКонското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
26 Март
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
02 Юни
Кисело зеле с домашно пиле на фурнаПече се около 50 минути или в зависимост от мощността на фурната.
Киселото зеле с домашно пиле на фурна е готово....
06 Ноем.
За укрепване на организма - домашно плодово пюреРецептата за домашно пюре за укрепване на организма е от книгата на Надежда Козымаева - Рецепты народной медицины, 2017...
05 Януари
Мариновано свинско месо на скараИзмиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън....
28 Юли
1
Месо със зеленчуци на сачПилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки.
Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
10 Януари
Печено козе месо на фурнаСложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути....
08 Окт.