Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Сладко житоИзсипваме водата и го оставяме настрани да се отцеди.
2. През това време взимаме една купа и трошим бисквитките на прах (може да използвате блендер или да ги сложите в плик и да ги натрошите с ръце).
3....
01 Юни
Сватбарско житоКогато е готово (може да е останала малко течност, не пречи), слагаме захарта и разбъркваме да се стопи. Махаме от огъня.
В тиган разтопяваме маслото и слагаме брашното....
10 Април
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Защо е добре да хапваме житоМного е полезно да се хапва редовно жито, защото то съдържа много ценни вещества, които зареждат организма с енергия и даряват с красота и здраве.
Да, точно така - може би бялото рафинирано брашно не е от най-полезните...
06 Януари
Как да варим жито и лимец?За да сготвите варено жито, просто трябва да изсипете в тенджера 4/5 чаени чаши вода и да изчакате тя да заври. За това количество течност е необходимо да добавите 1 чаена чаша жито....
19 Ноем.
Диета с житоСега е времето да пречистите организма си от тлъстите храни, да свалите излишните килограми и да имате перфектна форма. Вече има всякакви разновидности на диети за отслабване, така че всяка жена може да прецени за себе си...
04 Август
Камут - древноегипетското житоКамутът е древен вид египетска пшеница. Тя е била позната още на строителите и ползвателите на пирамидите, тъй като нейни останки се откриват именно там.
Това я прави по-стара от 3000 години. Самото име - камут, е древноегипетското...
15 Август
Варено сухо житоОставя се около 12 часа водата напълно да е попила и на пипане да е почти сухо.
Поставя се в дълбок подходящ съд, прибавят се счуканите орехи, галетата, настърганата лимонова кора и стафидите. Разбърква се....
09 Май
Варено жито ПарастасНа етапи към тях добавете от житото и разбъркайте, за да се овалят и отделят едно от друго житните зрънца.
Поставете житото в подходяща чиния и разпределете равномерно....
11 Февр.
1
Бисквити с житоПри всички положения тестото трябва да е меко и се оформя с намазнени ръце, за да не лепне....
09 Февр.
Жито със спанакОставете ястието да се свари на слаб огън, като периодично разбърквате, за да не загори.
Житото със спанак е готово....
09 Февр.
Жито с гъбиРазбъркайте, за да се овкуси.
Разбъркайте житото с лимоновия сок. Смесете със запържените гъби и зеленчуци. Бъркайте, за да се овкуси тази вкусна рецепта с жито.
След 3 минути ястието с гъби е готово....
06 Февр.
Салата с житоСваряваме житото в подсолена вода, изцеждаме и оставяме да изстине.
Почистваме и нарязваме лука, чушката и доматите....
06 Май
Жито за ЗадушницаКогато зрънцата се пукнат, се отцежда и сипваме да съхне върху чиста кърпа, отгоре покрито с фолио....
03 Март
Как да сготвим скумрияКак да сготвим правилно скумрия
Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
08 Ноем.
Как да сготвим език?Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини – да го изпържите, да го направите на фурна или да бъде пълнен....
20 Август
1
Как да сготвим мидиТези, които са с отворени черупки, трябва да се изхвърлят, както и тези, които не се отварят, след като се сготвят....
26 Март
Как да сготвим киноаКиноа е южноамериканска зърнена култура, която напоследък е много популярна в цял свят. Семената на киноа представляват малки зърна с диаметър 2 милиметра и са много полезни.
Киноа е растение, което е било култивирано от...
08 Март
3