Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Защо да изберем хляб с квас?Има ли здравословен хляб? Какво представлява квасът и защо е по-добър от маята? Нека се опитаме да разберем.
Диетолозите отдавна разсеяха мита за опасностите от хлебните изделия и активно споделят информация за това...
17 Ноем.
Хляб с квасДнес ще направим хляб с квас. Рецептата се различава малко от това, което Ви показах в рецептата за селския хляб с мая, но тъй като квасът е по-претенциозен, всяка стъпка трябва да е изпълнена перфектно....
21 Януари
4
Как да си направим домашен хлябКакто виждате може да си направите хляб бързо и лесно, можете винаги когато пожелаете да си опечете хубав домашен хляб....
26 Април
6
Как да си направим пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
30 Ноем.
Да си направим тесто за хлябАко обичате да си приготвяте сами храната, вижте как да си направите:
- плосък хляб;
- сладък хляб;
- или маймунски хляб;...
06 Май
6
Да си направим пухкав марокански хлябХлябът в Мароко се нарича Хобз. Той е неделима част от всяко хранене в екзотичната храна. Хобз е кръгъл и плосък хляб, наподобяващ пита, с дебела, но пухкава кора.
Мароканският хляб се приготвя в различни големини...
21 Ноем.
При липса на мая и сода бикарбонат: Направи си квас за хляб!В България квасът е бил традиционната естествена мая, ползвана при месене на хляб. За да си приготвите квас за хляб, един от най-важните фактори за направата му е търпението.
Той се захранва веднъж на 24 часа. Ако...
25 Април
Как да си направим квас от лимец?Лимецът е древна зърнена култура, вид пшеница с много полезни свойства и често използвана в здравословни рецепти. Той е зърнена култура, която не се обработва с химикали и дори засаден в замърсена почва, той не поема...
02 Септ.
Хляб с жив квасЗа приготвянето на домашен квас ще трябва да смесите 4-5 с.л. брашно със същото количество брашно. Сипете в буркан без да затваряте плътно, за да влиза въздух. Оставете за ден....
27 Ноем.
Хляб с домашен квасХлябът с домашен квас е много вкусен - има леко кисел вкус и не се съхранява в найлон, а завит в кърпа....
18 Дек.
Лимецов Хляб с КвасКашата трябва да увеличи обема си.
Когато кашата набъбне, се слага в хлебопекарната. Към нея се добавят останалите вода и лимец. Слага се сол.
Ползва се програмата за основен хляб....
11 Август
Френски хляб с квасТестото се оставя да си почине.
След 15 мин се разбърква, като се прегъва като плик.
Тестото за този хляб с квас се оставя да престои 15 мин и отново се разбърква, като се прегъва като плик....
26 Окт.
Домашен хляб с квасЩе продължавам да си го отглеждам и да си правя тази вкусотия, която на всичко отгоре е и супер здравословна.
Домашният хляб с квас е готов.
На снимките е намазан с домашен пастет от пилешки дробчета....
07 Август
5
Хляб с ръжен квасОформете и оставете да удвои обема си (може да отнеме от 6 до 8 часа, или по- малко, в зависимост от силата на вашия квас)....
04 Август
Квас и квасен хлябПърво да си направим квас - не е сложно, но се иска малко време (само за първия път)!...
06 Февр.
6
Пълнозърнест Хляб с КвасНа първо място трябва да си направите кваса, защото той трябва да почине поне половин час.
В чаена чаша натрошете маята, сложете малко водичка, щипка захар и брашно. Трябва да стане гъста кашичка....
17 Май