Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Защо да изберем хляб с квас?Защо да изберем хляб с квас?
17 Ноем.
Има ли здравословен хляб? Какво представлява квасът и защо е по-добър от маята? Нека се опитаме да разберем. Диетолозите отдавна разсеяха мита за опасностите от хлебните изделия и активно споделят информация за това...
Хляб с квасХляб с квас
21 Януари
4
Днес ще направим хляб с квас. Рецептата се различава малко от това, което Ви показах в рецептата за селския хляб с мая, но тъй като квасът е по-претенциозен, всяка стъпка трябва да е изпълнена перфектно....
Как да си направим домашен хлябКак да си направим домашен хляб
26 Април
6
Както виждате може да си направите хляб бързо и лесно, можете винаги когато пожелаете да си опечете хубав домашен хляб....
Как да си направим пълнозърнест хлябКак да си направим пълнозърнест хляб
30 Ноем.
Пълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
Да си направим тесто за хлябДа си направим тесто за хляб
06 Май
6
Ако обичате да си приготвяте сами храната, вижте как да си направите: - плосък хляб; - сладък хляб; - или маймунски хляб;...
Да си направим пухкав марокански хлябДа си направим пухкав марокански хляб
21 Ноем.
Хлябът в Мароко се нарича Хобз. Той е неделима част от всяко хранене в екзотичната храна. Хобз е кръгъл и плосък хляб, наподобяващ пита, с дебела, но пухкава кора. Мароканският хляб се приготвя в различни големини...
При липса на мая и сода бикарбонат: Направи си квас за хляб!При липса на мая и сода бикарбонат: Направи си квас за хляб!
25 Април
В България квасът е бил традиционната естествена мая, ползвана при месене на хляб. За да си приготвите квас за хляб, един от най-важните фактори за направата му е търпението. Той се захранва веднъж на 24 часа. Ако...
Как да си направим квас от лимец?Как да си направим квас от лимец?
02 Септ.
Лимецът е древна зърнена култура, вид пшеница с много полезни свойства и често използвана в здравословни рецепти. Той е зърнена култура, която не се обработва с химикали и дори засаден в замърсена почва, той не поема...
Хляб с жив квасХляб с жив квас
27 Ноем.
За приготвянето на домашен квас ще трябва да смесите 4-5 с.л. брашно със същото количество брашно. Сипете в буркан без да затваряте плътно, за да влиза въздух. Оставете за ден....
Хляб с домашен квасХляб с домашен квас
18 Дек.
Хлябът с домашен квас е много вкусен - има леко кисел вкус и не се съхранява в найлон, а завит в кърпа....
Лимецов Хляб с КвасЛимецов Хляб с Квас
11 Август
Кашата трябва да увеличи обема си. Когато кашата набъбне, се слага в хлебопекарната. Към нея се добавят останалите вода и лимец. Слага се сол. Ползва се програмата за основен хляб....
Френски хляб с квасФренски хляб с квас
26 Окт.
Тестото се оставя да си почине. След 15 мин се разбърква, като се прегъва като плик. Тестото за този хляб с квас се оставя да престои 15 мин и отново се разбърква, като се прегъва като плик....
Домашен хляб с квасДомашен хляб с квас
07 Август
5
Ще продължавам да си го отглеждам и да си правя тази вкусотия, която на всичко отгоре е и супер здравословна. Домашният хляб с квас е готов. На снимките е намазан с домашен пастет от пилешки дробчета....
Хляб с ръжен квасХляб с ръжен квас
04 Август
Оформете и оставете да удвои обема си (може да отнеме от 6 до 8 часа, или по- малко, в зависимост от силата на вашия квас)....
Квас и квасен хлябКвас и квасен хляб
06 Февр.
6
Първо да си направим квас - не е сложно, но се иска малко време (само за първия път)!...
Пълнозърнест Хляб с КвасПълнозърнест Хляб с Квас
17 Май
На първо място трябва да си направите кваса, защото той трябва да почине поне половин час. В чаена чаша натрошете маята, сложете малко водичка, щипка захар и брашно. Трябва да стане гъста кашичка....