Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Особености на сръбската кухняСръбската кухня е сред най-незабравимите, които може да опитате. Тя прелива от месо, подправки и пресни зеленчуци. Рецептите са разнообразни и изключително лесни за приготвяне....
28 Февр.
Най-популярните специалитети от сръбската кухняСръбската кухня се е оформила под влияние на средиземноморската, турската и австро-унгарската кухня. Точно затова в нея има много уникални ястия....
31 Окт.
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Сръбска кавърмаСръбската каварма е известна като Лесковачка мучкалица. Тя е пикантна и много вкусна. Характерно за нея е уникалният аромат на скара, примесен с вкуса на печени зеленчуци....
16 Юни
1
Сръбска чорбаЗапържете ситно нарязания лук в олиото, прибавете нарязаното на малки кубчета свинско, запържете и него и посолете.
добавете червения пипер, разбъркайте и долейте малко вода. Оставете да се вари и щом месото поомекне,...
21 Февр.
2
Сръбска баницаПочиствате лука и го скълцвате. Задушавате го в мазнина и прибавяте към него картофите, които преди това сте обелили и настъргали.
Бъркате на слаб огън всичко няколко минути, колкото да поомекне и по желание добавят 2...
19 Ноем.
Сръбска МусакаНарязваме лука на шайби и го поставяме на дъното на тава, поръсваме лука със сол, черен пипер и чубрица.
Върху лука поставяме пилешките дробчета и ги поръсваме с подправките. Добавяме морковите и чушките нарязани на кубчета...
28 Окт.
1
Сръбска разядкаВ купа смесваме лютениците със салцата и наситнения магданоз.
Добавяме пресования чесън и предварително намачканото сирене и разбъркваме до хомогенна смес.
Овкусяваме с лютия пипер и сервираме охладено....
29 Ноем.
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Сръбска певица налази БожиновСръбска турбофолк звезда си е заплюла футболиста, който в момента играе в родината ѝ за отбора на Партизан.
Сексапилната Сандра Африка даде ексклузивно интервю за българските си фенове пред Хай Клуб....
23 Февр.
Сръбска Сметанова БаницаЗа тестото: Изсипете половината брашно в по-дълбока купа, добавете маята, солта, разбъркайте.
След това добавете хладкото мляко и хладката вода, омекналия маргарин, яйцата и сметаната и постепенно добавете останалото...
07 Юни