Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кефал на СкараПоставяме рибата на добре загрятата скара, но предварително я натъркваме с кората на лимона.
Печем от двете страни.
При сервирането можем да поднесем с картофена салата, но задължително рибата трябва да е топла....
28 Май
1
Кефал на фурнаВсеки кефал увийте в пергаментова хартия за печене и ги сложете в тава да се запекат за 1/2 час на около 180 градуса. Махнете хартията и сложете рибата в чиния....
14 Ноем.
1
Кефал на фурнаВсеки кефал увийте в пергаментова хартия за печене и ги сложете в тава да се запекат за 1/2 час на около 180 градуса. Махнете хартията и сложете рибата в чиния....
14 Ноем.
1
Печен кефал на фурнаМоже да долеем съвсем малко вода и слагаме да печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Рибата се поднася студена, гарнирана с лимонови резени....
12 Август
Кефал с тиквичкиНарежете тиквичките на колелца с дебелина около половин сантиметър, посолете ги и ги оставете да се отцедят за около 30 минути, след което ги подсушете с домакинска хартия....
07 Юли
Кефал с ароматно масло на фурнаВ тава сложете кефала върху решетка или хартия за печене, залейте го с виното и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна....
12 Септ.
Черноморски Кефал на грил тиганСвалете печения Кефал от огъня и го поръсете обилно с лимон.
Гарнитурата за този черноморски Кефал на грил тиган е по ваш избор.
Приятен апетит с морски привкус!...
05 Август
Кефал на фурна по солунскиНарязваме на филийки половината домати, върху тях поръсваме половината магданоз, нарязан на ситно и посоляваме. Слагаме почистения и измит кефал и покриваме с останалите домати и магданоз....
28 Юни
Кефал с домати и магданоз на фурнаНарязвате доматите на филийки и ги разпределяте в намазнена тава. Овкусявате със ситно нарязан магданоз и сол. Отгоре нареждате рибата, която предварително сте почистили и осолили....
23 Февр.
Задушен кефал с целинаЗаливат се с вода и се добавят нарязаните на парченца моркови, целина и магданоз.
Поръсва се със сол и се напръсква с оцета. Похлупва се и се оставя да се задушава на тих огън....
16 Май
Маринован кефал в бурканиПочистваме кефала от вътрешностите. Махаме главите и опашките на рибите.
Измиваме добре рибите. Режем ги на парчета с дебелина около 1 пръст и 1/2. Пак измиваме парчетата. Слагаме ги дълбок съд на дъното....
22 Януари
Задушен кефал с доматиЗагрейте зехтина и запържете лука, нарязан на полумесеци, до омекване. Добавете консервираните домати, които сте нарязали на малки кубчета, магданоза и останалите подправки за кефал....
09 Януари
Кефал с пържен магданозПочистваме кефала от главите и го нарязваме на парчета. Посоляваме го и го прибираме за 20-30 минути в хладилник. Овалваме осоления кефал в брашно и го изпържваме в силно сгорещено олио от всички страни....
10 Юли
Кефал с маслини и чесънПодготвяме си съда, в който ще поставим рибата, като подмазваме обилно със зехтина, добавяме намачкания чесън и поставяме кефала.
Върху кефала изсипваме маслините и поставяме във фурната....
09 Дек.
Кефал в сладко-кисел сосРибата кефал се почиства много добре. По повърхността ѝ се правят успоредни разрези. Овалва се в нишестето, като излишното се отстранява.
Рибата се изпържва в сгорещеното олио и се изважда и прибира на топло....
06 Март
Кефал с домати по испанскиЯстието се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна 35 минути....
11 Февр.
Кефал с маслини и гъбиУвийте във фолио и печете до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Поднесете готовата печена риба с резени домати или салата капрезе, тъй като кефалът си отива с доматения вкус....
28 Януари
Задушен кефал с горчица и лимонКефалът се почиства и измива. Овкусява се със сол, черен пипер, сока на 1 лимон, соев сос и от сухата подравка за риба. Оставя се така за 30 минути....
20 Септ.
Филе от кефал с божествен дресингМорски или речен, месото на кефала е ценен източник на омега-3, протеини и мазнини. Месото е крехко, бяло, изключително вкусно и без много кости, добра съставка към рибени чорби. Подходящо е и за филетиране....
01 Дек.
3
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураИзвестна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура.
1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
08 Август
Тънкости при приготвянето на пърленкиПървата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
06 Март
13
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Тънкости при приготвянето на скараАко не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
09 Ноем.
Тънкости при приготвянето на рибаЕто и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно.
Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
26 Дек.
КефалАко избрания от вас кефал е в замразено състояния, можете да го приберете в камерата за не повече от две денонощия и да го извадите няколко часа, преди преди да пристъпите към приготвянето му....
22 Януари