Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кефал на СкараКефал на Скара
28 Май
1
Поставяме рибата на добре загрятата скара, но предварително я натъркваме с кората на лимона. Печем от двете страни. При сервирането можем да поднесем с картофена салата, но задължително рибата трябва да е топла....
Кефал на фурнаКефал на фурна
14 Ноем.
1
Всеки кефал увийте в пергаментова хартия за печене и ги сложете в тава да се запекат за 1/2 час на около 180 градуса. Махнете хартията и сложете рибата в чиния....
Кефал на фурнаКефал на фурна
14 Ноем.
1
Всеки кефал увийте в пергаментова хартия за печене и ги сложете в тава да се запекат за 1/2 час на около 180 градуса. Махнете хартията и сложете рибата в чиния....
Печен кефал на фурнаПечен кефал на фурна
12 Август
Може да долеем съвсем малко вода и слагаме да печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Рибата се поднася студена, гарнирана с лимонови резени....
Кефал с тиквичкиКефал с тиквички
07 Юли
Нарежете тиквичките на колелца с дебелина около половин сантиметър, посолете ги и ги оставете да се отцедят за около 30 минути, след което ги подсушете с домакинска хартия....
Кефал с ароматно масло на фурнаКефал с ароматно масло на фурна
12 Септ.
В тава сложете кефала върху решетка или хартия за печене, залейте го с виното и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Черноморски Кефал на грил тиганЧерноморски Кефал на грил тиган
05 Август
Свалете печения Кефал от огъня и го поръсете обилно с лимон. Гарнитурата за този черноморски Кефал на грил тиган е по ваш избор. Приятен апетит с морски привкус!...
Кефал на фурна по солунскиКефал на фурна по солунски
28 Юни
Нарязваме на филийки половината домати, върху тях поръсваме половината магданоз, нарязан на ситно и посоляваме. Слагаме почистения и измит кефал и покриваме с останалите домати и магданоз....
Кефал с домати и магданоз на фурнаКефал с домати и магданоз на фурна
23 Февр.
Нарязвате доматите на филийки и ги разпределяте в намазнена тава. Овкусявате със ситно нарязан магданоз и сол. Отгоре нареждате рибата, която предварително сте почистили и осолили....
Задушен кефал с целинаЗадушен кефал с целина
16 Май
Заливат се с вода и се добавят нарязаните на парченца моркови, целина и магданоз. Поръсва се със сол и се напръсква с оцета. Похлупва се и се оставя да се задушава на тих огън....
Маринован кефал в бурканиМаринован кефал в буркани
22 Януари
Почистваме кефала от вътрешностите. Махаме главите и опашките на рибите. Измиваме добре рибите. Режем ги на парчета с дебелина около 1 пръст и 1/2. Пак измиваме парчетата. Слагаме ги дълбок съд на дъното....
Задушен кефал с доматиЗадушен кефал с домати
09 Януари
Загрейте зехтина и запържете лука, нарязан на полумесеци, до омекване. Добавете консервираните домати, които сте нарязали на малки кубчета, магданоза и останалите подправки за кефал....
Кефал с пържен магданозКефал с пържен магданоз
10 Юли
Почистваме кефала от главите и го нарязваме на парчета. Посоляваме го и го прибираме за 20-30 минути в хладилник. Овалваме осоления кефал в брашно и го изпържваме в силно сгорещено олио от всички страни....
Кефал с маслини и чесънКефал с маслини и чесън
09 Дек.
Подготвяме си съда, в който ще поставим рибата, като подмазваме обилно със зехтина, добавяме намачкания чесън и поставяме кефала. Върху кефала изсипваме маслините и поставяме във фурната....
Кефал в сладко-кисел сосКефал в сладко-кисел сос
06 Март
Рибата кефал се почиства много добре. По повърхността ѝ се правят успоредни разрези. Овалва се в нишестето, като излишното се отстранява. Рибата се изпържва в сгорещеното олио и се изважда и прибира на топло....
Кефал с домати по испанскиКефал с домати по испански
11 Февр.
Ястието се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна 35 минути....
Кефал с маслини и гъбиКефал с маслини и гъби
28 Януари
Увийте във фолио и печете до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса. Поднесете готовата печена риба с резени домати или салата капрезе, тъй като кефалът си отива с доматения вкус....
Задушен кефал с горчица и лимонЗадушен кефал с горчица и лимон
20 Септ.
Кефалът се почиства и измива. Овкусява се със сол, черен пипер, сока на 1 лимон, соев сос и от сухата подравка за риба. Оставя се така за 30 минути....
Филе от кефал с божествен дресингФиле от кефал с божествен дресинг
01 Дек.
3
Морски или речен, месото на кефала е ценен източник на омега-3, протеини и мазнини. Месото е крехко, бяло, изключително вкусно и без много кости, добра съставка към рибени чорби. Подходящо е и за филетиране....
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура. 1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
Тънкости при приготвянето на пърленкиТънкости при приготвянето на пърленки
06 Март
13
Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
Тънкости при приготвянето на скараТънкости при приготвянето на скара
09 Ноем.
Ако не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
26 Дек.
Ето и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно. Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
КефалКефал
22 Януари
Ако избрания от вас кефал е в замразено състояния, можете да го приберете в камерата за не повече от две денонощия и да го извадите няколко часа, преди преди да пристъпите към приготвянето му....