Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви езикЗа да бъде езикът вкусен, той трябва да се приготви по специален начин. Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода.
След това се слага в тенджера, залива...
11 Февр.
Как се бели авокадоИма няколко стъпки, които се следват за по-бързо и лесно белене на авокадо.
1. Измийте плода. Изплакнете авокадото под хладка течаща вода. Важно е да измиете авокадото, въпреки че няма да консумирате кората. В противен...
23 Април
Бели мъфиниПо желание поръсете разкошните бели мъфини с шоколадови пръчици.
Изпечете икономичните кексчета на 170 градуса на включена вентилация или на 180 градуса без. Фурната трябва да се предварително загрята....
17 Май
1
Бели курабиедесВръщаме сладкишите обратно в горещата фурна, само за 1 минута, за да се запечатат (не включваме отново фурната), след това поръсваме с останалата пудра захар и поднасяме....
21 Август
3
Бели бисквиткиРазбиваме маслото и маята със захарта до побеляване.
Прибавяме жълтъка, брашното и ванилията и замесваме тесто.
Оформяме малки елипси. Печем върху хартия за печене в умерена фурна.
След като ги извадим от фурната...
25 Януари
Бели мъфиниПресейте брашното с бакпулвера и солта. В отделна купа разбийте маслото.
Бавно и с непрекъснато бъркане добавете есенцията и захарта. В друга купа разбийте белтъците с прясното мляко.
Оформете кладенче в брашното...
14 Ноем.
Как лесно се бели ябълка?Ябълката е отличен източник на енергия, тъй като 100 грама от този плод съдържат до 13.81 г въглехидрати. Може да се консумира в прясно състояние, служи като суровина за готвене и за приготвяне на напитки.
Ябълките...
12 Февр.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Волски езикВолският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
20 Февр.
Постни бели сладкиИзваждат се и локумките се поръсват обилно с пудра захар.
Постните бели сладки са готови....
06 Януари
Бели бадемови масленкиПоставяме във фурната на 170 градуса и печем до готовност нашите бели бадемови масленки.
Вадим, оставяме малко да се охладят и ги овалваме в пудра захар....
22 Дек.
Бели маслени сладкиСлед като се извадят от фурната масленките се пръскат с вода и се овалват в пудра захар.
Белите маслени сладки са готови....
15 Май
Сладки бели топкиСладките с пълнеж се пекат в предварително загряла фурна на 180 градуса до леко порозовяване.
Още топли сладките бели топки се овалват с пудра захар ароматизирана с ванилия.
Да ви е сладко с тези любими локумки!...
13 Май
Бели гръцки сладкиГръцките сладки трябва да останат бели.
Още топли белите гръцки сладки се намазват с розовата вода и се поръсват обилно с пудра захар.
Да ви е сладко!...
12 Май
Бели смокинови топчетаРецептата е много проста, но резултатът е много вкусен.
Замесвате тесто с продуктите, без пудрата захар и смокините, като тестото трябва да е леко лепкаво. Много хора ме питат, защо не слагам захар вътре в тестото. Повярвайте...
05 Окт.
Торта Бели пеперудиУау ефектът се постига със самата украса - гладка лъскава черна повърхност и кацнали снежно бели пеперуди върху нея.
Да започваме: първо си направете захарния сироп, с който ще сиропираме блатовете....
14 Март
Великденски бели курабииОт посочените продукти се омесва средно меко тесто.
От тестото се оформят топчета или др. фигурки, пекат се на 175 градуса около 15 мин.
Овалват се топли в пудра захар с 2 ванилии на прах....
05 Април
Бели маслени кифличкиВсяка топка тесто се разточва на тънк лист, от който изрязваме триъгълници....
18 Окт.
Коктейл Бели нощиСлагате всичко в шейкъра, прибавяте натрошен лед и здраво разклащате.
Добавяте лъжица мед, и декорирате със сламки и чадърче...
23 Юли
Разядка Бели пиленцаНа този етап трябва да се опита, за да се определи дали нещо не липсва и дали не е твърде тежък вкусът.
Ако силно се усеща вкусът на яйцата, може да се добави още малко кисело мляко или майонеза....
06 Януари
Класически бели масленкиВнимаваме да не се препекат, трябва да са снежно бели. Готовите масленки са много пръхкави. Поръсваме леко с пудра захар, смесена с ванилия. Който предпочита, може и да не слага ванилия, оригиналните са без ванилия....
21 Февр.
3