Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
За да бъде езикът вкусен, той трябва да се приготви по специален начин. Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода. След това се слага в тенджера, залива...
Как се бели авокадоКак се бели авокадо
23 Април
Има няколко стъпки, които се следват за по-бързо и лесно белене на авокадо. 1. Измийте плода. Изплакнете авокадото под хладка течаща вода. Важно е да измиете авокадото, въпреки че няма да консумирате кората. В противен...
Бели ОреховкиБели Ореховки
10 Окт.
Бон Апети с моите бели ореховки....
Бели мъфиниБели мъфини
17 Май
1
По желание поръсете разкошните бели мъфини с шоколадови пръчици. Изпечете икономичните кексчета на 170 градуса на включена вентилация или на 180 градуса без. Фурната трябва да се предварително загрята....
Бели курабиедесБели курабиедес
21 Август
3
Връщаме сладкишите обратно в горещата фурна, само за 1 минута, за да се запечатат (не включваме отново фурната), след това поръсваме с останалата пудра захар и поднасяме....
Бели бисквиткиБели бисквитки
25 Януари
Разбиваме маслото и маята със захарта до побеляване. Прибавяме жълтъка, брашното и ванилията и замесваме тесто. Оформяме малки елипси. Печем върху хартия за печене в умерена фурна. След като ги извадим от фурната...
Бели мъфиниБели мъфини
14 Ноем.
Пресейте брашното с бакпулвера и солта. В отделна купа разбийте маслото. Бавно и с непрекъснато бъркане добавете есенцията и захарта. В друга купа разбийте белтъците с прясното мляко. Оформете кладенче в брашното...
Как лесно се бели ябълка?Как лесно се бели ябълка?
12 Февр.
Ябълката е отличен източник на енергия, тъй като 100 грама от този плод съдържат до 13.81 г въглехидрати. Може да се консумира в прясно състояние, служи като суровина за готвене и за приготвяне на напитки. Ябълките...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Волски езикВолски език
20 Февр.
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
Постни бели сладкиПостни бели сладки
06 Януари
Изваждат се и локумките се поръсват обилно с пудра захар. Постните бели сладки са готови....
Бели бадемови масленкиБели бадемови масленки
22 Дек.
Поставяме във фурната на 170 градуса и печем до готовност нашите бели бадемови масленки. Вадим, оставяме малко да се охладят и ги овалваме в пудра захар....
Бели маслени сладкиБели маслени сладки
15 Май
След като се извадят от фурната масленките се пръскат с вода и се овалват в пудра захар. Белите маслени сладки са готови....
Сладки бели топкиСладки бели топки
13 Май
Сладките с пълнеж се пекат в предварително загряла фурна на 180 градуса до леко порозовяване. Още топли сладките бели топки се овалват с пудра захар ароматизирана с ванилия. Да ви е сладко с тези любими локумки!...
Бели гръцки сладкиБели гръцки сладки
12 Май
Гръцките сладки трябва да останат бели. Още топли белите гръцки сладки се намазват с розовата вода и се поръсват обилно с пудра захар. Да ви е сладко!...
Бели смокинови топчетаБели смокинови топчета
05 Окт.
Рецептата е много проста, но резултатът е много вкусен. Замесвате тесто с продуктите, без пудрата захар и смокините, като тестото трябва да е леко лепкаво. Много хора ме питат, защо не слагам захар вътре в тестото. Повярвайте...
Торта Бели пеперудиТорта Бели пеперуди
14 Март
Уау ефектът се постига със самата украса - гладка лъскава черна повърхност и кацнали снежно бели пеперуди върху нея. Да започваме: първо си направете захарния сироп, с който ще сиропираме блатовете....
Великденски бели курабииВеликденски бели курабии
05 Април
От посочените продукти се омесва средно меко тесто. От тестото се оформят топчета или др. фигурки, пекат се на 175 градуса около 15 мин. Овалват се топли в пудра захар с 2 ванилии на прах....
Бели маслени кифличкиБели маслени кифлички
18 Окт.
Всяка топка тесто се разточва на тънк лист, от който изрязваме триъгълници....
Коктейл Бели нощиКоктейл Бели нощи
23 Юли
Слагате всичко в шейкъра, прибавяте натрошен лед и здраво разклащате. Добавяте лъжица мед, и декорирате със сламки и чадърче...
Разядка Бели пиленцаРазядка Бели пиленца
06 Януари
На този етап трябва да се опита, за да се определи дали нещо не липсва и дали не е твърде тежък вкусът. Ако силно се усеща вкусът на яйцата, може да се добави още малко кисело мляко или майонеза....
Класически бели масленкиКласически бели масленки
21 Февр.
3
Внимаваме да не се препекат, трябва да са снежно бели. Готовите масленки са много пръхкави. Поръсваме леко с пудра захар, смесена с ванилия. Който предпочита, може и да не слага ванилия, оригиналните са без ванилия....