Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мусака КласикаЗапържваме каймата в нагорещена мазнина, да се пръсне на трохи. Подправяме с чубрица, кимион и черен пипер на вкус, също и с червения пипер.
Добавяме ситно нарязаните пера на лука, след минута добавяме и ситно нарязаните...
15 Април
7
Фокача КласикаВ купа се смесват двата вида брашна и се разбъркват с телена бъркалка. Прибавя се сухата мая, водата с температура 24 градуса, солта и половината от зехтина.
С пръсти се захваща тесто и се измесва бързо за около 5 мин...
16 Септ.
1
Амарети класикаСкълцайте бадемите много ситно и ги смесете със 150 г от захарта и бадемовата есенция.
Разбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте.
Шприцовайте кръгчета върху застлана...
30 Март
Сладки КласикаОставете предварително маслото на стайна температура да омекне. След това хубаво го разбийте на гладък крем с със захарта.
Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване, като редувате яйце-брашно - до изчерпване...
30 Май
Мраморен кекс КласикаОставяме 1-2 часа, за да се стегне глазурата, нарязваме на парчета и сервираме мраморен кекс Класика с ароматно кафе или чай....
21 Юни
Шопска салата КласикаНа дъното на чинията се слага първо обелената и нарязана на кубчета краставица, след това доматите, чушките, също нарязани на кубчета, и отгоре се рендосва сиренето.
Шопската салата се поръсва със ситно нарязан магданоз...
24 Ноем.
1
Слепени меденки КласикаС продуктите, описани по-горе, си оформяме тестото за меденките.
Разделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили.
Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета.
Всяко едно...
03 Март
1
Шоколадова торта КласикаРазбийте всички продукти за блата, сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печете на 180 градуса за 25-30 минути.
Охладете блата и го разрежете на две хоризонтални части.
Сиропирайте единия блат и го...
23 Януари
Пълнени чушки КласикаНарежете лука и скилидките чесън на ситно, моркова настържете. В сгорещено олио запържете лука до прозрачност, прибавете към него моркова и чесъна, запържете и тях.
Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили...
19 Март
Лазаня Болонезе КласикаСлед като извадите от фурната, я оставете да престои 15 минути, преди да нарежете и сервирате лазаня Болонезе класика.
Добър апетит!...
10 Юли
Вечните най-здравословни храниКаквото и да си говорим, едни от най-баналните храни са всъщност продуктите, които ни носят здраве. Ето кои са вечните полезни храни, консумацията на които ще ви осигури здраве, жизненост и добро настроение....
31 Дек.
Ризото със зеленчуци КласикаНарязваме лука, морковите и чушките на ситно.
В тиган сипваме 1 с.л. олио и 40 г краве масло
Запържваме лука и след като омекне, добавяме и другите зеленчуци.
След като всички зеленчуци омекнат, добавяме ориза и...
03 Ноем.
Сочен ябълков пай КласикаЗа тестото омесете заедно маслото, захарта, ваниловата захар, яйцето, брашното, бакпулвера и солта.
Увийте тестото за пай в стреч фолио и охладете за 60 минути.
Загрейте фурната до 180 °C (конвекция: 160°C).
Извадете...
09 Септ.
Агнешка дроб сарма КласикаИзважда се, охлажда се за кратко и агнешка дроб сарма Класика се сервира с гъсто кисело мляко....
20 Април
2
Домашен ябълков оцет КласикаИзберете негодни за консумация или наранени ябълки. Измийте ги добре, леко почистете, ако има твърде загнили участъци, но не махайте семките. Нарежете ги на ситно и ги сложете в съд с широко гърло.
Долейте до горе леко...
10 Януари
9