Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сироп шербет с кардамон и хибискусПоставете 1 чаша (250 мл) вода, захар, мед, кардамон и канела в малка тенджера. Доведете сместа да заври, като разбърквате от време на време.
Намалете топлината до ниска. Добавете хибискус....
02 Юли
Постен кекс с кардамон и орехиСмиламе орехите на ситно.
В купа слагаме шупналото сладко и водата. Разбъркваме малко и прибавяме кардамона и кафявата захар. С помощта на миксер разбъркваме като постепенно добавяме брашното....
30 Ноем.
Козуначена питка с дъх на кардамонЩом маята шупне сложете и нея със стритите зрънца от кардамона и замесете гладко и еластично тесто....
19 Юни
Кулинарна употреба на подправката КардонЕдна от типичните рецепти с кардон идва от италианския регион Абруцо....
31 Окт.
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Съвети при осоляване на каймаОпитните готвачи слагат сол без да се замислят, защото знаят точно какво количество е нужно....
14 Дек.
КардамонЧрез неговата употреба се преодоляват конфликтите в семейството и се изгражда търпимост към неприятните хора.
Кардамонът премахва и натрапчивите мисли за ненужни покупки, гласи учението за Аюрведа....
04 Февр.
7
Какъв е срокът на годност на готвените ястия?Все пак възниква и въпросът колко време може да се съхраняват готвените ястия?
На всички е ясно, че няма как една супа например да издържи 1 месец в хладилника....
08 Окт.
Специалитети с аромат на кардамонДобре известно е, че кардамонът има водеща роля в състава на познатото и обичано къри.
Много често кардамонът се добавя към тестени продукти, подходящ е и за овкусяване на меса....
18 Юни
Съвети при готвене на млечни продуктиТова бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
06 Август
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Лечебни свойства на кардамонаКардамонът има специален вкус на лимон, камфор и евкалипт, редовната му употреба перфектно освежава дъха, като неутрализира патогенната флора в устата....
17 Май
Съветите на майстор-готвачите за вкусно Великденско агнешкоЯстието с агнешко обаче не се приготвя лесно и за да сте сигурни, че ще е идеално за Великден, най-добрите майстор-готвачи дават съвети за приготвяне на агнешко....
16 Април
1
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаЗа по-добър аромат в мармалада се прибавят различни съставки като лимонена или портокалова кора, индрише, ванилия, канела, кардамон или гвоздейчета карамфил....
13 Август
Съвети и хитринки при варене на бобЕто затова днес ще ви разкрием съвети и хитринки при готвене на боб.
1. Най-напред изберете още в магазина боб, на който не му трябва много време за варене. Обикновено това е указано на опаковката на продукта....
22 Август
Полезни съвети при печене на тестени изделияТова се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети. Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия....
01 Март
Коледни мъфини с кардамонПекат се всички мъфини в предварително загрята фурна 30 Мин. на 160 градуса.
Коледни мъфини с кардамон - страхотни зимни кексчета!...
26 Дек.
Турско кафе с кардамонСлед кипването снемете от котлона и се добавят кафето и кардамонът.
Връщаме джезвето на огъня и кафето се оставя да кипне. Така се повтаря процедурата няколко пъти.
Готовото турско кафе сипете в подходящи чаши....
15 Януари
Холандски бисквити с кардамонЗахарта, кардамонът и канелата се смесват. Тестото се разточва и се изрязват кръгчета, които леко се разточват, докато добият овална форма.
Поръсват се със сместа от захар и подправки....
10 Януари
Лимонов пай с кардамонЛимоните се режат на парченца, семките се отстраняват. Лимоните се пасират, добавя се захарта, кардамонът и нишестето. Тестото се дели на 2 равни части....
31 Дек.
Лешников сладолед с кардамонМлякото се смесва с кардамона и се кипва. Вари се на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато една трета от млякото не се изпари. Добавя се захарта и се разбърква до разтварянето й....
30 Юни
Честит професионален празник на готвачите!На днешния ден – 10-ти август, се чества Денят на Свети Лаврентий – закрилник на готвачите. В тази връзка днес се отбелязва и Професионалният празник на готвачите....
10 Август
1