Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за меса на скараКато вариант добавям сусамови семена, мед, чили на прах или Tabasco в зависимост от настроението.
Разбира се, можете да запържете месото в тигана вместо на скарата....
12 Март
1
Домашно опушване на месоПроцедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като димът не може да гарантира пълното му съхраняване. Това е много важно за пушеното месо....
06 Дек.
Пълнена тиква с месаНарязвам си месото на хапки и го мариновам с виното, горчицата малко олио и унисос на вкус....
20 Ноем.
Сос за печени месаПрибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
27 Април
1
Сос за варени месаВари се на тих огън, докато сместа се сгъсти.
Прибавят се жълтъците, предварително разбити с малко вода, много внимателно, за да не се пресече сместа.
Към получения сос за месо се прибавя маслото с разбиване....
17 Окт.
Желиращ бульон от месаПриготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода....
04 Дек.
Кафяв сос за месаБрашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате.
Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате....
03 Април
Сос за печени месаПрибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
27 Април
1
Опушване на пиле в домашни условияЗа опушването ще ви трябват:
- Голяма 3-4 литрова тенджера с дебело дъно и капак (имайте предвид, че този съд ще ползвате завинаги само за такава цел, за нищо друго);
- Стърготини (специални, само за опушване);...
18 Май
Kои подправки подхождат на различните месаДълго време професионалните готвачи и дори прости домакини използват различни подправки, които не само придават изискан вкус на готовото ястие, но и оказват благоприятен ефект върху тялото.
Трудното е да си представите...
19 Май
Меден сос за печени месаРазбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Съхранявайте соса за месо няколко дни в хладилник, като го държите в затворен буркан.
Ако вкусът ви е прекалено сладко-кисел, може да добавите щипка захар....
10 Ноем.
Пикантен кетчуп за печени месаПочиствам лука и го режа на две. Чесъна измивам и отделям скилидките, които не беля....
01 Август
Апетитно пикантна глазура за месаЩе бъдете очаровани от крайния резултат и вкусовите качества на печеното.
Кайсиите измиваме добре и обелваме кожата....
11 Май
Зелеви сарми с нарязани месаНа дъното на гювеч или йенска тенджера сложете нарязано зеле и начупени кости от месата и отгоре наредете сармите, покрийте с цели зелеви листа, залейте с гореща вода или бульон, захлупете и печете в умерена фурна....
10 Дек.
Магданозен сос за студени месаИзползваме я за гарниране на плата със студени меса и варен телешки език....
13 Януари
Варени меса с хрянов сосНарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз....
20 Дек.
Съвети при опушване на риба у домаЕто какъв е методът на опушване на риба в домашни условия:
- Опушването на рибата трябва да става на открито....
03 Дек.
Съчетаване на меса с плодовеВ много страни от древни времена съществува традицията месото да се съчетава с плодове. Така например в Италия тънките резенчета прошуто се сервират с гроздови зърна или със смокини.
Различните видове плодове добре се...
28 Юли
2
Правила при мариноването на месаВероятно всеки от вас знае какво се крие зад понятието мариноване, но за да сме честни и към начинаещите в кухнята, ще уточним, че това е процес, целящ не просто овкусяването на месото (могат да бъдат мариновани и риба...
30 Май
Капама със сарми и четири месаПече се до сготвяне на месото на капама със сарми и четири меса....
03 Януари
Прясно зеле с меса и туршияи пека на 240 °C за около 20 минути и после намалих на 200 градуса за около 30 минути....
23 Окт.
Кисело зеле с меса и сармиПечете един час на 200 градуса, намалете на 160 градуса и печете още 4 часа.
Киселото зеле с меса и сарми е много вкусно....
27 Май
2
Пълнена тиква с 3 вида месаМесата се нарязват на малки парченца, а наденицата на кръгчета.
Вътрешността на тиквата се наситнява. Оризът се накисва и се измива до бистро....
22 Януари
1
Меса с кисело зеле в гювечНарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус.
Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече....
30 Юни
Сметанов сос за меса и салатиИзсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън.
Добавяме маслото и солта и разбъркваме....
29 Януари
1