Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за меса на скараМарината за меса на скара
12 Март
1
Като вариант добавям сусамови семена, мед, чили на прах или Tabasco в зависимост от настроението. Разбира се, можете да запържете месото в тигана вместо на скарата....
Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
06 Дек.
Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като димът не може да гарантира пълното му съхраняване. Това е много важно за пушеното месо....
Пълнена тиква с месаПълнена тиква с меса
20 Ноем.
Нарязвам си месото на хапки и го мариновам с виното, горчицата малко олио и унисос на вкус....
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер. Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
Сос за варени месаСос за варени меса
17 Окт.
Вари се на тих огън, докато сместа се сгъсти. Прибавят се жълтъците, предварително разбити с малко вода, много внимателно, за да не се пресече сместа. Към получения сос за месо се прибавя маслото с разбиване....
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Приготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода....
Кафяв сос за месаКафяв сос за меса
03 Април
Брашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате. Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате....
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер. Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
Опушване на пиле в домашни условияОпушване на пиле в домашни условия
18 Май
За опушването ще ви трябват: - Голяма 3-4 литрова тенджера с дебело дъно и капак (имайте предвид, че този съд ще ползвате завинаги само за такава цел, за нищо друго); - Стърготини (специални, само за опушване);...
Kои подправки подхождат на различните месаKои подправки подхождат на различните меса
19 Май
Дълго време професионалните готвачи и дори прости домакини използват различни подправки, които не само придават изискан вкус на готовото ястие, но и оказват благоприятен ефект върху тялото. Трудното е да си представите...
Меден сос за печени месаМеден сос за печени меса
10 Ноем.
Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Съхранявайте соса за месо няколко дни в хладилник, като го държите в затворен буркан. Ако вкусът ви е прекалено сладко-кисел, може да добавите щипка захар....
Пикантен кетчуп за печени месаПикантен кетчуп за печени меса
01 Август
Почиствам лука и го режа на две. Чесъна измивам и отделям скилидките, които не беля....
Апетитно пикантна глазура за месаАпетитно пикантна глазура за меса
11 Май
Ще бъдете очаровани от крайния резултат и вкусовите качества на печеното. Кайсиите измиваме добре и обелваме кожата....
Зелеви сарми с нарязани месаЗелеви сарми с нарязани меса
10 Дек.
На дъното на гювеч или йенска тенджера сложете нарязано зеле и начупени кости от месата и отгоре наредете сармите, покрийте с цели зелеви листа, залейте с гореща вода или бульон, захлупете и печете в умерена фурна....
Магданозен сос за студени месаМагданозен сос за студени меса
13 Януари
Използваме я за гарниране на плата със студени меса и варен телешки език....
Варени меса с хрянов сосВарени меса с хрянов сос
20 Дек.
Нарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз....
Съвети при опушване на риба у домаСъвети при опушване на риба у дома
03 Дек.
Ето какъв е методът на опушване на риба в домашни условия: - Опушването на рибата трябва да става на открито....
Съчетаване на меса с плодовеСъчетаване на меса с плодове
28 Юли
2
В много страни от древни времена съществува традицията месото да се съчетава с плодове. Така например в Италия тънките резенчета прошуто се сервират с гроздови зърна или със смокини. Различните видове плодове добре се...
Правила при мариноването на месаПравила при мариноването на меса
30 Май
Вероятно всеки от вас знае какво се крие зад понятието мариноване, но за да сме честни и към начинаещите в кухнята, ще уточним, че това е процес, целящ не просто овкусяването на месото (могат да бъдат мариновани и риба...
Капама със сарми и четири месаКапама със сарми и четири меса
03 Януари
Пече се до сготвяне на месото на капама със сарми и четири меса....
Прясно зеле с меса и туршияПрясно зеле с меса и туршия
23 Окт.
и пека на 240 °C за около 20 минути и после намалих на 200 градуса за около 30 минути....
Кисело зеле с меса и сармиКисело зеле с меса и сарми
27 Май
2
Печете един час на 200 градуса, намалете на 160 градуса и печете още 4 часа. Киселото зеле с меса и сарми е много вкусно....
Пълнена тиква с 3 вида месаПълнена тиква с 3 вида меса
22 Януари
1
Месата се нарязват на малки парченца, а наденицата на кръгчета. Вътрешността на тиквата се наситнява. Оризът се накисва и се измива до бистро....
Меса с кисело зеле в гювечМеса с кисело зеле в гювеч
30 Юни
Нарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус. Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече....
Сметанов сос за меса и салатиСметанов сос за меса и салати
29 Януари
1
Изсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън. Добавяме маслото и солта и разбъркваме....