Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кекс с фруктоза за диабетициКекс с фруктоза за диабетици
11 Ноем.
Ако забитата клечка излезе чиста от него, кекс с фруктоза за диабетици е готов....
Ягодово сладко с фруктозаЯгодово сладко с фруктоза
29 Юни
Съхранявайте ягодово сладко с фруктоза на тъмно и хладно място, за предпочитане в хладилник....
Непоносимост към фруктозаНепоносимост към фруктоза
25 Юли
В случай, че се установи, че страдате от фруктозна непоносимост, избягвате храни богати на фруктоза, добавяйте повече цинк и фолиева киселина към хранителния си режим....
Фруктова пицаФруктова пица
13 Май
Фурна - 180 градуса; Намаслена тавичка с диаметър около 30 см; Работи се с миксер. В купата на миксера се разбива маслото и захарта до побеляване около 2 минути. Добавя се яйцето и ванилията и се разбива, докато се усвои...
Фруктови пастичкиФруктови пастички
30 Януари
Мармаладът размиваме с хладката вода. Към него прибавяме ореховите ядки, стафидите и нарязаните смокини. Добавяме и канелата, содата, захарта и портокаловия конфитюр. Разбъркваме добре сместа и добавяме брашното. В...
Фруктово млякоФруктово мляко
02 Окт.
Започнете да разбивате сметаната, като доливате по малко от плодовия сироп. Изстудете сместа и я поднесете в отделно чаши....
Фруктов кексФруктов кекс
21 Май
Нарязваме си орехите на ситно, смокините също. Разбиваме яйцата със захарта много добре до побеляване. Пресяваме брашното, прибавяме към него бакпулвера. Слагаме олиото, канелата, орехите, стафидите и смокините....
Фруктов кейкФруктов кейк
21 Август
2
Разбийте жълтъците със захарта продължително, докато захарта се разтопи и се образува гъст яйчен крем. Добавете брашното и продължете разбиването 10 минути. Отделно разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг и внимателно...
Фруктов хлябФруктов хляб
01 Май
1
Бадемите се нарязват на дълго, а лешниците на филии, Лимонът се настъргва. Смокините се нарязват на парчета, а стафидите се овалват в брашно. Яйцата се бият със захарта 20 минути. В сгъстената смес се прибавят брашното...
Фруктов хлябФруктов хляб
19 Април
Нарязваме лешниците, бадемите и смокините, настъргваме лимоновата кора и овалваме стафидите в брашно. Разбиваме яйцата със захарта до побеляване и прибавяме брашното, канелата, ванилията, бакпулвера, лимоновата кора, стафидите...
Фруктов КозунакФруктов Козунак
19 Април
Сипваме маята в затопленото мляко, добавяме захарта и 2 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за 10 минути. След това изсипваме тази смес в пресятото 2 пъти брашно, добавяме останалата захар, солта, олиото, кокосовото масло...
Фруктова захар и диабетФруктова захар и диабет
11 Май
2
Всяка молекула на захароза е просто комбинация от два вида вещества фруктоза и глюкоза, т.е. захарта е 50 процента фруктоза и 50 процента глюкоза....
Сухиндолски фруктов хлябСухиндолски фруктов хляб
23 Март
Сваряваме сушените сливи и смокини с малко вода и част от захарта до омекване. Оцеждаме ги и ги нарязваме на парчета. Замесваме тесто, като пресяваме брашното и правим кладенче. В него последователно прибавяме разтопена...
Глюкозо-фруктозен сиропГлюкозо-фруктозен сироп
01 Септ.
1
Въпреки че глюкозо-фруктозен сироп и захарта съдържат приблизително еднакви количества фруктоза, те не са съвсем еднакви. Фруктозата от сиропа се усвоява много по-бързо....
Празничен новогодишен фруктов кейкПразничен новогодишен фруктов кейк
29 Дек.
Затова празничния новогодишен фруктов кейк се приготвя поне две седмици преди новогодишните празници. По идея от: В кухнята с Йоана...
Коледен фруктов кейк с марципанКоледен фруктов кейк с марципан
18 Дек.
Изчакайте готовият кейк да се охлади във формата за 10 минути, след което го обърнете върху решетка, за да се изстине напълно коледния фруктов кейк с марципан....
Фруктово руло Фантазия с уникален вкусФруктово руло Фантазия с уникален вкус
22 Окт.
Замразените плодове отцедете, а на вишните махнете костилките. Обелете бананите и ги нарежете на шайби, напръскайте ги с малко лимонов сок, да не почернеят. Разбийте белтъците и постепенно добавяйте захар. След това прибавете...
Фруктов кекс с орехи и смокиниФруктов кекс с орехи и смокини
22 Август
Поръсете готовия фруктов кекс с пудра захар....
Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?
13 Април
10
Фруктозата или както е по известна – плодовата захар, доскоро се приемаше за здравословната алтернатива на бялата захар....
Заменете слънчевите бани с фруктов загарЗаменете слънчевите бани с фруктов загар
16 Юли
Последните медицински изследвания в Англия показва, че добър тен можете да получите дори и при съвсем малко време, прекарано на слънце. За да е по-ефективно слънцеизлагането и да трае по-дълго време тенът, включете в дневния...
Пълнее ли се от фруктозата в плодовете?Пълнее ли се от фруктозата в плодовете?
31 Януари
Много от хората, които са на диета, се питат дали фруктозата в плодовете не им пречи да отслабнат, особено ако ги ядат преди сън....
Високофруктозни храниВисокофруктозни храни
23 Март
Ситуацията става още по-лоша, когато фруктозата се комбинира с глюкоза от царевично нишесте, за да се получи царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза (HFCS)....
Гроздето може да е и опасно! Вижте защо трябва да внимавате с негоГроздето може да е и опасно! Вижте защо трябва да внимавате с него
23 Юни
По-леко състояние, което могат да си докарат, е фруктозна малабсорбция. При нея се проявяват същите симптоми, но с по-малка интензивност. Когато тялото разгражда гроздето, се освобождава много фруктоза....
Торта за диабетициТорта за диабетици
14 Март
2
Към четирите с.л. фруктоза се добавя 1 ч.ч. вода и се загряват, докато се разтвори фруктозата. След това към сиропа се добавя ромовата есенция или рома/коняка и се оставя да изстине....
Четем ли етикетите на храните и какво не виждаме?Четем ли етикетите на храните и какво не виждаме?
09 Окт.
Глюкозо-фруктозен сироп Едно от най-често срещаното вещества, което се използва като хранителна добавка е глюкозо-фруктозен сироп, известен също под името сироп от глюкоза, фруктоза, или царевично нишесте....