РиганРиган
03 Април
8
Admin
Готвене с риган - Риганът винаги трябва да се прибавя в края на готвенето, за да запази аромата си; - Винаги, когато си правите пица, добавяйте няколко стръка прясно нарязан риган; - Риганът е подходящ към сотирани гъби...
Кога и как да берем коприваКога и как да берем коприваТрябва да се следват няколко препоръки, когато решим да я берем и използваме. Едната от тях е свързана с процеса на брането....
Лековити подправки: РиганЛековити подправки: РиганПросто след измиване трябва само да я полеете с отвара от риган и да я подсушите; 9. Риганът е полезен при екземи и кожни възпаления. Използва се 50 г риган на 10 литра вода и се правят топли вани на болния....
Кога се берат гъбитеКога се берат гъбитеЕто най-известните видове и кога се берат: Майска гъба – Може да бъде намерена в периферията на широколистни, иглолистни и смесени гори, по поляни и пасища от края на април до края на юни....
Кога се берат ябълките?Кога се берат ябълките?Нека разберем малко повече за най-лесно достъпният плод и разбира се най-важното – кога се берат ябълките! Ябълките се берат през есента и разбира се, този процес е по-сложен отколкото изглежда....
Защо и кога да консумираме акай бериЗащо и кога да консумираме акай бери
08 Юли
Затова някои козметични продукти използват масло от акай Бери. Високото съдържание на фибри от акай бери помага за промиването на токсини от тялото....
Кога и как се бере бъз?Кога и как се бере бъз?Най-добре е цветът от бъз да се бере с помощта на ножица, защото често цветчетата падат. Най-добре е да избирате съцветия, които току що са се разтворили или са тепърва леко разтворени....
Кога и как се бере мащерка?Кога и как се бере мащерка?
24 Февр.
Vannq88
От мащерката се бере надземната част от растението по време на цъфтеж, който обикновенно е в периода от май до септември. Ще я разпознаете по малките лилави цветчета и силен аромат....
Градински риган срещу главоболиеГрадински риган срещу главоболиеРиганът има антиоксидантни свойства и бързо предотвратява инфекциите. Има няколко пъти по-силна антиоксидантна активност от боровинките, ябълките и портокалите....
Кога и как се бере жълт кантарион?Кога и как се бере жълт кантарион?Поради това, че се среща както на малка, така и на голяма надморска височина, той няма определeн месец, в който трябва да се бере. Беритбата на жълтия кантарион започва с цъфтежа му....
Бери-бериБери-бериКогато дефицитът засегне централната нервната система, състоянието е познато като сухо бери-бери. Двигателната и сетивната функция са засегнати, рефлексите в долните крайници са отслабени....
Три изискани ястия с риганТри изискани ястия с риганКогато всички продукти поомекнат, се добавя изсушеният риган и черен пипер. Тези зеленчуци се изсипват върху изцедените фарфале, добавя се и сиренето и всичко се разбърква добре....
Маслото от риган като лекарствоМаслото от риган като лекарствоМаслото от риган (3-6 капки) в комбинация със сок помага за справяне с болки в гърлото, настинки или синузит. Когато купувате добавка, изберете такава, която съдържа 70 процента или повече карвакрол....
Как да съхраняваме пресен риган?Как да съхраняваме пресен риган?Чрез замразяването се запазват напълно и вкусовите качества, и всички здравословни ползи, които риганът има....
Отглеждане на риган в саксияОтглеждане на риган в саксияВ българската кухня риганът се ползва по-често като чай, отколкото като подправка. Но в някои чуждестранни кухни, като италианската, риганът е на почит....