Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Италианската версия на гуакамолеИталианската версия на гуакамоле
23 Септ.
1
Сушените домати се отцеждат от олиото и се нарязват на много ситно. Чесънът се реже на ситно. Маслините се нарязват на дребно и се добавят към авокадото. Разбъркват се добре....
Кратка история на италианската пастаКратка история на италианската паста
07 Окт.
Трудностите не идвали точно с доставката на храна, а с това как да се запази за по-дълго време. По това време дори зърното не се запазвало дълго....
Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)
26 Април
Кексът Ангелска храна (Angel Foof Cake) е готова....
Смути със супер храниСмути със супер храни
03 Септ.
2
Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки. С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе плода от тях....
Вкусно! Дисниленд на храната разкрива тайните на италианската кухняВкусно! Дисниленд на храната разкрива тайните на италианската кухня
28 Юли
Очаква се мястото да предизвика интерес не само сред италианските специалисти, но и сред чуждестранните....
Характерни черти на италианската кухняХарактерни черти на италианската кухня
30 Април
Италианската кухня е смятана за една от най-добрите в света. Интересното при нея е, че тя се разделя на райони, в които има и различни специалитети. Най-общо казано в италианската кухня се готви според сезона....
Бебешко пюре със супер храниБебешко пюре със супер храни
02 Януари
Това е необходимо заради съдържанието на сапонин, който ако не се премахне, пюрето ще горчи. Сварете семената за около 15 мин в съотношение 1:3. на бавен огън....
Кулинарна употреба на италианската цикория РадикиоКулинарна употреба на италианската цикория Радикио
27 Септ.
Италианското радикио може да се приготви и като плънка за месни рулца, без значение вида на месото, а също така и в сосове....
Тайната на италианските саламиТайната на италианските салами
04 Окт.
Саламите от векове насам са запазена марка на италианското кулинарно майсторство....
Традицията на италианското пестоТрадицията на италианското песто
20 Окт.
В италианската кухня се използват широко всякакви билки и подправки, но отношението към босилека е различно....
История на КолатаИстория на Колата
09 Март
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на бургераИстория на бургера
26 Юли
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
История на сайдераИстория на сайдера
19 Юни
Сайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
История на еклеритеИстория на еклерите
03 Юни
1
На французите обаче не им допаднало само прекалено италианското име на десертчетата и когато Пантерели починал, бързо ги преименували на попленки....
История на кибритаИстория на кибрита
01 Юли
Преди появата на кибрита хората палели огън, като търкали две дървени повърхности една в друга, чукали кремък за искра, опитвали се да хванат слънчевите лъчи през стъкло, за да получат пламък. Когато огънят бил запалван...
История на розатаИстория на розата
17 Март
1
През цялата история бялата роза символизирала потайност и мълчание. Латинският израз sub rosa - "под розата", се открива най-рано в документ от 479 г. пр. Хр. Изразът означавал "заклет си да пазиш тайната"....
История на пицатаИстория на пицата
22 Май
2
Класическата италианска пица се появява през XV век. В Неапол дори съществувала професия, която се наричала пицайол – това са били хора, които са правели пици за италианските селяни....
История на марципанаИстория на марципана
12 Януари
У нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
История на сиренетоИстория на сиренето
04 Юни
И нека нюхът за вкусна храна винаги бъде с вас!...
История на артишокаИстория на артишока
07 Август
Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара. Тъй като се боял да не я изплаши...
История на сандвичаИстория на сандвича
21 Януари
2
Кулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на фондютоИстория на фондюто
11 Април
Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
История на киханетоИстория на кихането
27 Юни
"Наздраве! " - всеки е получавал и изказвал тази благословия хиляди пъти. Или производните и, като "Бог да те благослови" например. Суеверните смятат, че кихавицата е полъх от крилете на Сатаната. Арабите пък вярват...
История на хиромантиятаИстория на хиромантията
09 Юни
Хиромантията се разглежда като наука, чрез която се разбира миналото, настоящето и бъдещето, чрез разчитане на линиите на дланта. Съдейки от броя на ръцете, нарисувани в праисторическите пещери, изглежда, че те представляват...
История на ислямаИстория на исляма
21 Окт.
Забранени храни при тях са свинското месо и спиртните напитки. Пророкът учи своите последователи, че тялото ще надделее над тях и затова здравословната храна и здравословният живот са тяхно религиозно задължение....