Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Ракия от тикваТиквите се почистват от семките и се нарязват на малки парчета - колкото е възможно на по-малки.
От захарта се прави захарен разтвор в съотношение 4 части вода и 1 част захар. Количеството на захарния разтвор трябва да...
29 Април
1
Ракия от джанкиМахнете костилките на джанките и ги намачкайте в бидон. След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени.
Концентрацията на захарта в захарния разтвор...
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаЗа получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.
Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
28 Ноем.
3
Ракия от джанкиМахнете костилките на джанките и ги намачкайте в бидон. След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени.
Концентрацията на захарта в захарния разтвор...
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаЗа получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.
Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
28 Ноем.
3
Защо ми загаря млякото?Ето как да не загаряте прясното мляко.
Добре е да варите продукта в тенджера с двойно или дебело дъно, защото това е една от главните причини за загаряне на млякото - тенджерата....
01 Септ.
Защо горчи ракията?Но много от начинаещите майстори се сблъскват с един много неприятен проблем - забелязват, че сварената от тях ракия има горчива жилка. И тогава започват да се питат защо горчи ракията....
18 Дек.
Ракия от див чесънВ стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията.
Престоява 2 седмици.
Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира.
Може да се използва веднага или да бъде оставено да отлежи....
16 Януари
Домашна ракия от смокиниСлед това ракията се дестилира.
Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
21 Ноем.
10
Домашна ракия от царевицаВари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне.
Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
01 Юни
1
Домашна ракия от ечемикПреди дестилацията махаме ечемик и разбъркваме добре ракията.
Получават около 10 литра чудна домашна ракия.
Наздраве!...
24 Януари
Яйчената салата за ракия на лелинчоЯйчената салата за ракия на лелинчо (мъжът на леля) може да сервираме върху листо от зелена салата или по друг начин.
Важното е към нея да се поднесе хубава домашна ракия....
31 Юли
Марината с ракия за телешко месоСчукайте 1 скилидка чесън по желание и добавете към него всички останали продукти.
Объркайте добре сместа и залейте телешкото месо. Оставете да се маринова поне 2 часа на хладно в покрит съд.
Съставките за маринатата...
23 Юли
Греяна ракия с медСипете ракията в подходящ съд или чайник.
Загрейте я заедно с меда до кипване, снемете от котлона и дръжте затворен съда.
Поднесете греяната ракия с мед топла....
20 Ноем.
5
Лечебна ракия с левурдаЗаливат се с домашна ракия, докато се покрият, и се оставят да преседят 14 дни на топло и слънчево място.
След това ракията се прецежда и налива в стъклена бутилка....
06 Април
Мезе за ракия и водкаИзмийте зеленчуците. Лукът намачкайте леко с малко сол. В голямо плато подредете листата маруля и дълги и тънки листове бекон.
Отгоре разпръснете резени домати, четвъртинки яйца и лука. Поръсете с още малко сол, черен...
04 Април
1
Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарнаРазбийте яйцата със захарта, прибавете есенциите и сипете в хлебопекарната.
Пресейте брашното и изсипете, отгоре поръсете и сухата мая. Пуснете на програма за месене. Разтопете маслото и маста, прибавете към тях и олиото...
08 Април
Мезе за ракия с люти чушлетаИзмиваме чушлетата и чушките.
Нарязваме големите чушки на дребно, а другите слагаме така. В тиганче слагаме чушките и маста.
Те ще си пуснат малко водичка. След като чушлетата се позапекат слагаме надробеното сирене...
25 Окт.