Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Ракия от тикваРакия от тиква
29 Април
1
Тиквите се почистват от семките и се нарязват на малки парчета - колкото е възможно на по-малки. От захарта се прави захарен разтвор в съотношение 4 части вода и 1 част захар. Количеството на захарния разтвор трябва да...
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
Махнете костилките на джанките и ги намачкайте в бидон. След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени. Концентрацията на захарта в захарния разтвор...
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди. Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
Махнете костилките на джанките и ги намачкайте в бидон. След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени. Концентрацията на захарта в захарния разтвор...
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди. Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
Защо ми загаря млякото?Защо ми загаря млякото?
01 Септ.
Ето как да не загаряте прясното мляко. Добре е да варите продукта в тенджера с двойно или дебело дъно, защото това е една от главните причини за загаряне на млякото - тенджерата....
Защо горчи ракията?Защо горчи ракията?
18 Дек.
Но много от начинаещите майстори се сблъскват с един много неприятен проблем - забелязват, че сварената от тях ракия има горчива жилка. И тогава започват да се питат защо горчи ракията....
Ракия от див чесънРакия от див чесън
16 Януари
В стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията. Престоява 2 седмици. Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира. Може да се използва веднага или да бъде оставено да отлежи....
Ракия от сини сливиРакия от сини сливи
15 Ноем.
7
Ракията от сини сливи е готова....
Домашна ракия от смокиниДомашна ракия от смокини
21 Ноем.
10
След това ракията се дестилира. Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
Домашна ракия от житоДомашна ракия от жито
20 Юли
След 8 дни при добра температура може да варим домашната ракия....
Домашна ракия от царевицаДомашна ракия от царевица
01 Юни
1
Вари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне. Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
Домашна ракия от ечемикДомашна ракия от ечемик
24 Януари
Преди дестилацията махаме ечемик и разбъркваме добре ракията. Получават около 10 литра чудна домашна ракия. Наздраве!...
Яйчената салата за ракия на лелинчоЯйчената салата за ракия на лелинчо
31 Юли
Яйчената салата за ракия на лелинчо (мъжът на леля) може да сервираме върху листо от зелена салата или по друг начин. Важното е към нея да се поднесе хубава домашна ракия....
Марината с ракия за телешко месоМарината с ракия за телешко месо
23 Юли
Счукайте 1 скилидка чесън по желание и добавете към него всички останали продукти. Объркайте добре сместа и залейте телешкото месо. Оставете да се маринова поне 2 часа на хладно в покрит съд. Съставките за маринатата...
Греяна ракия с медГреяна ракия с мед
20 Ноем.
5
Сипете ракията в подходящ съд или чайник. Загрейте я заедно с меда до кипване, снемете от котлона и дръжте затворен съда. Поднесете греяната ракия с мед топла....
Лечебна ракия с левурдаЛечебна ракия с левурда
06 Април
Заливат се с домашна ракия, докато се покрият, и се оставят да преседят 14 дни на топло и слънчево място. След това ракията се прецежда и налива в стъклена бутилка....
Мезе за ракия и водкаМезе за ракия и водка
04 Април
1
Измийте зеленчуците. Лукът намачкайте леко с малко сол. В голямо плато подредете листата маруля и дълги и тънки листове бекон. Отгоре разпръснете резени домати, четвъртинки яйца и лука. Поръсете с още малко сол, черен...
Салата за ракия от печени зеленчуциСалата за ракия от печени зеленчуци
30 Май
Салатата за ракия от печени зеленчуци е готова!...
Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарнаКозунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарна
08 Април
Разбийте яйцата със захарта, прибавете есенциите и сипете в хлебопекарната. Пресейте брашното и изсипете, отгоре поръсете и сухата мая. Пуснете на програма за месене. Разтопете маслото и маста, прибавете към тях и олиото...
Мезе за ракия с люти чушлетаМезе за ракия с люти чушлета
25 Окт.
Измиваме чушлетата и чушките. Нарязваме големите чушки на дребно, а другите слагаме така. В тиганче слагаме чушките и маста. Те ще си пуснат малко водичка. След като чушлетата се позапекат слагаме надробеното сирене...
Греяна ракия с чай от лаймГреяна ракия с чай от лайм
02 Окт.
Греяната ракия с чай от лайм е готова!...
Супер мезе за ракия и бираСупер мезе за ракия и бира
11 Февр.
Супер мезе за ракия и бира се получава!...