Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Масло с магданозразбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
20 Дек.
Масло с горчицаМаслото с горчица се използва за сандвичи, канапета и др. Задължително се съхранява в хладилник....
09 Януари
Масло с пикантни билкиИзбраното краве масло (най-добре да е домашно) се оставя да омекне на стайна температура. Пресните подправки се измиват хубаво и нарязват на много ситно....
22 Ноем.
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
10 Юни
1
Ароматно масло с босилекМаслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта.
Босилекът се смесва с останалото масло....
08 Март
Билково масло с чесънОставете маслото да се отпусне на стайна температура.
Измийте и наситнете много добре свежите подправки. Може да използвате каквито вие обичате - да добавите босилек, мащерка или други по ваш избор....
17 Февр.
Масло от сельодкаДобавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
02 Юли
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
23 Септ.
1
Масло от лайкаМоже и да се поставят билките в олио и да се загреят, но тогава може да не издържат.
Най-добър е първият вариант.
Използвайте домашното масло от лайка за облекчаване на кожни раздразнения....
25 Май
Соленки с масло и кашкавалОт брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
13 Дек.
Баница с масло и сиренеШирока тава се намазва с олио, отгоре се нарежда един лист кора, намазва се с меко масло тук-там, върху него се нарежда втори лист, намазан с масло и с лъжица се разпределя част от плънката по цялата кора....
11 Дек.
1
Юфка с масло и бадемиСложете юфката да се вари в тенджера с подсолена вода.
Накълцайте бадемите на ситно.
Разтопете маслото в тиган и запържете ядките в него. Добавете босилека, накълцан на ситно....
03 Дек.
Шкембе в масло и подправкиМезето се поръсва с пресен магданоз.
Шкембето в масло и подправки е много вкусно....
18 Юни
Манатарки с масло и чесънСервирах манатарките с масло и чесън, поръсени с нарязан на ситно пресен копър.
Чудесно предястие са манатарки с масло и чесън, което се съчетава добре с чаша хубаво вино.
Бон Апети!...
17 Окт.
Сутляш с масло и ванилияСваля се от котлона и се добавя маслото, ванилията и яйцето, разбъркано.
Сипва се в купички и се украсява сутляшът с канела.
Сутляшът с масло и ванилия е готов....
26 Август
Кифлички с масло и сиренеЗа пълнежа: Сиренето се натрошава и към него се прибавя разтопеното краве масло.
Готовото тесто се прехвърля на работна повърхност намазана с олио. Разделя се на около 13 - 15 еднакви малки топки....
08 Януари
Хлебчета с масло и билкиРазтопете маслото и прибавете в него сушените билки. Режат се късчета от тестото които се потапят в билковото масло.
Подреждат се по три-четири във форма за мъфини. Пекат се за 20 минути на 190 градуса....
23 Септ.
Питки с масло и сиренеДобавяме разтопеното масло и яйцето. Разбиваме хубаво.
Малко по малко добавяме и брашното. Омесваме меко тесто. Оставя се 10 минути да почине тестото.
Натрошаваме сиренето и омесваме с тестото....
11 Януари
2
Кекс с масло и орехиФормичка за кекс намазваме с масло и в нея изсипваме тестото. Печем във фурна на 170 г до готовност....
10 Ноем.
Питка с масло и сусамНамажете с предварително разтопеното и охладено масло, оставете да стегне маслото добре и навийте на стегнато руло, откъм широката страна. Изрязвате от двата края по 6 см от рулото и оставяте настрани....
23 Януари
Език с Масло и ГъбиВ тиган поставяме маслото, разтапяме и прибавяме лука, леко да се запържи.
Добавяме нарязания език и морковите, като оставяме да се задушат....
06 Април