Трикове за оправяне на пресолено яденеТрикове за оправяне на пресолено ядене
03 Август
Нина Норд
Това обаче се прави само когато супата е съвсем леко пресолена. Някои хора погрешно смятат, че пресолената супа се оправя с добавяне на вода....
Как се оправя пресолен ориз?Как се оправя пресолен ориз?Едни от най-често срещаните аварии в кухнята е да прегорим ястието или да го пресолим....
Как да обезсолим пресолен боб?Как да обезсолим пресолен боб?
02 Окт.
Mariana
Друг вариант е да добавите към тенджерата с пресолен боб една добре препечена филийка хляб. Изберете си единия от двата начина, който ви допада повече, но в никакъв случай не консумирайте пресолено ястие....
БобБоб
05 Март
Admin
Фасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...
Тонка бобТонка боб
29 Април
Rosi Trifonova
Тонка боб (tonka beans) е името на интересно растение от тропическите джунгли, чиито шушулки се използват като подправка. У нас тонка боб не се радва на голяма популярност и сравнително рядко се използва в приготвянето на...
Боб мунгБоб мунгБоб мунг или папуда представлява семето на растението Vigna radiata. То се отнася към семейство Бобови /Fabaceae/. Във Франция го наричат fèves germées, в Гърция- rovitsa (ροβίτσα), а в Турция- mash filizi. Вирее...
Кадифен бобКадифен боб
09 Ноем.
Elena Mateva
Кадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Фасулът се отглежда в южните Съединени щати, Африка, Индия, както и в Западна Индия за зелен тор и паша. Използва се също като...
Боб адзукиБоб адзуки
20 Февр.
3
Rosi Stoyanova
Бобът Адзуки /Azuki bean/, познат още като червен азиатски боб е изключително вкусен представител на семейство Бобови. В Япония дори го наричат цар на бобовите растения. Адзуки /азуки/ е основна култура в Китай и...
Черен бобЧерен боб
20 Февр.
Rosi Stoyanova
Фасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но може да се отглежда навсякъде. Култивиран е още преди инките, а в Европа е пренесен по време на една от експедициите на Христофор Колумб. Заради...
Смилянски бобСмилянски боб
19 Февр.
Rosi Stoyanova
Смилянски боб е една от малкото български храни, които са защитени с патент за словна марка, касаеща неговото отглеждане в областта на горното поречие на река Арда. Местните жители наричат този боб фасульовица. Традициите...
Съхранение на бобСъхранение на бобБобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
Може ли да се оправи пресечен маслен крем?Може ли да се оправи пресечен маслен крем?Всички маслени кремове, които са пресечени, се оправят на водна баня при непрекъснато разбиване с миксер....
Бял боб с пресен джодженБял боб с пресен джодженОвкусява се със сол, сух и пресен джожен. Сервираме белия боб с пресен джоджен за обяд! Вкусотия с пресен домашен хляб!...
Великите готвачи: Боб БлъмърВеликите готвачи: Боб БлъмърДнес ще ви запознаем с един от най-ексцентричните готвачи, а именно Боб Блъмър. Роден през 1962 година в Монреал, Канада, животът на Боб не се развива както на повечето готвачи, които познаваме от телевизионния ефир....
Готвене на смилянски бобГотвене на смилянски бобАко държите да има запръжка, то една супена лъжица доматено пюре или един нарязан пресен домат и една чаена лъжица червен пипер се запържват за кратко и се добавят към уврелия боб....