Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да пържим правилно риба?Как да пържим правилно риба?
05 Дек.
Подготовка на отделните видове риба за пържене Дребната риба се пържи цяла и на силен огън, а едрата се почиства, нарязва на парчета и се пържи на по-слаб огън, за да може топлинната обработка да е равномерна....
Цаца или сьомга да изберем?Цаца или сьомга да изберем?
28 Януари
Твърди се, че цацата има същите омега мазнини като сьомгата и също като нея е много полезна за здравето, а в същото време е доста по-евтина. Наистина ли е така и коя от двете риби да изберем. Цацата е дребна морска...
Панирана ЦацаПанирана Цаца
05 Дек.
Всяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина. Пържи се до златисто. Панираната риба се сервира топла, с резени лимон....
Цаца плакияЦаца плакия
25 Април
Изчистваме цацата от главите и опашките, измиваме и я слагаме в тава или плаке. Нарязваме лука и със всички останали продукти без водата прибавяме към рибата. Разбъркваме добре, добавяме водата. Печем докато водичката...
Пържена цацаПържена цаца
09 Юли
5
За гарнитура може да поднесете свежа салата....
Полезно ли е да ядем цаца?Полезно ли е да ядем цаца?
25 Август
Пържена цаца и студена бира - има ли по-известна класика за лятно ястие, особено в близост до морските курорти? Почти няма човек, който да не е опитвал този деликатес по време на лятната си почивка, а много хора асоциират...
Чироз от цацаЧироз от цаца
22 Април
Осолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник. Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно....
Перфектната пържена цацаПерфектната пържена цаца
20 Юли
Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне брашното по рибата....
Маринована цаца-ПерлаМаринована цаца-Перла
26 Юли
Смесваме водата, оцета и солта. Добавяме черния пипер и дафиновия лист. Това е маринатата. Измиваме и почистваме рибата /от вътрешностите и главите/. Накисваме я в приготвената марината. Оставяме за 24-36 часа. След...
Пържена балтийска цацаПържена балтийска цаца
04 Юни
Пържим и от двете страни до готовност....
Цаца във фолиоЦаца във фолио
24 Май
Измиваме рибата добре и я нареждаме върху фолио. Подправяме я със сол и подправка за риба, а нарязаният лимон слагаме най-отгоре. След това завиваме с фолиото и печем за 20 минути на силна фурна....
Чистена панирана цацаЧистена панирана цаца
02 Август
Премахваме главите на цацата и внимателно премахваме вътрешността. Осоляваме я и оставяме за 30 минути. След това подсушаваме с кухненска хартия. В купичка си разбиваме яйцето с малко черен пипер, в чиния сипваме...
Цаца на фурнаЦаца на фурна
15 Май
5
Почистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке. Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре. Слагаме във фурната...
Цаца на шишчеЦаца на шишче
02 Юни
Разклатете хубаво, така че да полепне брашното по цацата. Нанижете рибките на метални шишове и ги сложете да се пържат в сгорещена мазнина до златисто. Пържената риба е много вкусна с една ледена бира....
Хрупкава пържена цацаХрупкава пържена цаца
20 Август
1
Потопете я в тази суха смес и я сложете да се пържи в дълбок тиган със сгорещена мазнина до готовност. Хрупкавата пържена цаца е страхотно бирено мезе за лятото....
Панировка за цацаПанировка за цаца
25 Март
4
Потапяме рибата в панировката и пържим в олио....
Пържена балтийска цацаПържена балтийска цаца
26 Март
Изчакваме да се загрее добре и след това поставяме цацата, която предварително сме оваляли в сместа. Подреждаме всяка рибка и пържим. Когато е готова от едната страна, обръщаме и на другата....
Цаца на фурнаЦаца на фурна
15 Май
5
Почистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке. Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре. Слагаме във фурната...
Панировка за цацаПанировка за цаца
25 Март
4
Потапяме рибата в панировката и пържим в олио....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Морска диета с цацаМорска диета с цаца
02 Юни
Наскоро стана популярна една нова диета - морска диета с цаца. Няма точна дефиниция какво представлява тази диета, просто защото всеки си я интерпретира сам. В интернет можете да срещнете много нейни разновидности, но...
Как да пържим картофките, за да не ни вредят?Как да пържим картофките, за да не ни вредят?
07 Юни
Те смятат, че ако картофките се пържат най-много до златисто, консумацията им няма да е така вредна, колкото всички смятат....
Балтийска цаца на скараБалтийска цаца на скара
05 Юли
2
Хубаво разбъркваме, за да се овкусява добре. Загряваме си скарата много добре, като намазняваме ребрата на скарата Готовите рибки цаца подреждаме една до друга на скарата....