Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество. За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганКулинарни тайни за готвене на грил тиган
14 Февр.
3
Намазнете с четка повърхността му и гответе на висока температура. Не забравяйте да включите аспиратора, защото при този вид готвене се образува много дим....
Кулинарни тайни при готвенето на джоланКулинарни тайни при готвенето на джолан
31 Март
3
За приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо. Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКулинарни тайни при готвенето на каракуда
22 Април
Каракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
Патешко месо с кисело зеле на фурнаПатешко месо с кисело зеле на фурна
30 Дек.
1
Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете бекона за около 3 мин. Добавете лука и гъбите и гответе още около 5 мин, като разбърквате периодично....
Паеля с патешко месоПаеля с патешко месо
08 Януари
1
Разпределете мръвките върху ориза и гответе до абсорбиране на течността, около-15 минути. Оризът задължително трябва да остане ал денте....
Пилаф с патешко месоПилаф с патешко месо
22 Септ.
Накрая овкусете с шафран и добавете мазнината от патешкото магре. Сервирайте като нарежете на слайсове патешкото и гарнирате с ориза....
Салата с патешко месоСалата с патешко месо
06 Април
1
Настъргваме си краставицата и морковите на ренде. След като са готови към тях прибавяме нарязаното на тънко патешко и пилешкото месо, които са предварително сварени, и накрая добавяме и шунката....
Дюнер с патешко месоДюнер с патешко месо
05 Април
След което запържваме накъсаното патешко месо с малко мазнина. Взимаме киселото мляко и го смесваме със майонезата да стане гъст сос и пожелание се добавя чесън на прах....
Супа от патешко месоСупа от патешко месо
17 Окт.
3
Поднесете вкусната супа от патешко месо гореща. Добре е да я консумирате на момента, защото при едно евентуално претопляне има риск яйцето от застройката да се пресече....
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Сосове за патешко месоСосове за патешко месо
05 Април
Вероятно смятате, че между агнешкото и патешкото месо не може да бъде правено никакво сравнение....
Подправки за патешко месоПодправки за патешко месо
07 Юли
1
Четири чаени лъжички от готовата подправка могат да овкусят два броя патешко филе. Богатото на цинк, селен и витамините от В група месо е ценен и от френските кулинарни майстори продукт....
Патешко месо с кисело зелеПатешко месо с кисело зеле
07 Септ.
1
Взима се 1 кг патешко месо от филе или бут или половин патица. Месото се слага в тенджера под налягане и се сварява за около 1 час с малко сол. Не трябва да се прекалява със солта, защото киселото зеле е солено....
Бързи енчилади с патешко месоБързи енчилади с патешко месо
28 Февр.
Сложете в купа патешкото месце накъсано на парченца. Използвам патешко конфи, тъй като е много по-вкусно от обикновено варено месо. Смесете със накълцаните чушлета халапеньо....
Детска супа с патешко месоДетска супа с патешко месо
13 Юни
Детската супа с патешко месо е готова....
Вкусен ориз с патешко месоВкусен ориз с патешко месо
25 Април
Този ориз с патешко месо е традиционно ястие от кухнята на Перу. Изключително вкусен и ароматен. Добър апетит!...
Готвени картофи с патешко месоГотвени картофи с патешко месо
24 Ноем.
Дръпваме съда от котлона, изваждаме месото от бульона и обираме внимателно образувалата се патешка мазнина на повърхността (ще използваме и мазнината и бульона за готвене)....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Пармантие от патешко месо и бататПармантие от патешко месо и батат
29 Дек.
Пармантие от патешко месо и батат за вашата празнична трапеза. Накълцайте лука (шалот и пресен лук). Откъснете листата на магданоза и също ги скълцайте на ситно....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус зависи...
Тимбъл с патешко месо и картофено пюреТимбъл с патешко месо и картофено пюре
14 Март
Добър апетит с този страхотен Тимбъл с патешко месо и картофено пюре! Бележка: При мен винаги остава малко от пюрето, което обичам да си похапвам допълнително....
Запечен карфиол с патешко месо и сметанаЗапечен карфиол с патешко месо и сметана
03 Май
Запеченият карфиол с патешко месо и сметана е готов....
Варено патешко месо с ориз и зеленчуциВарено патешко месо с ориз и зеленчуци
15 Ноем.
Наливаме чиста топла вода предвиждаме да е повече, за да има за готвене) и сваряваме крилата до готовност. Изваждаме и запазваме бульона от варенето. Нарязваме лука на ситно....
Гулаш с патешко месо, гъби и сметанаГулаш с патешко месо, гъби и сметана
26 Февр.
1
Нарязаните на кубчета патешки гърди запържваме в разтопеното вече масло. Прибавяме към тях ситно нарязания лук и чесън. Запържваме до златисто. Слагаме изчистените и нарязани на филийки гъби....