Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сапунена вода - всички приложенияДомашна сапунена вода за смес за балончета
А защо да давате непрекъснато пари за онези тубички за сапунени балончета, на които толкова се радват децата ви?...
23 Май
Неядливите гъби: Сапунена гъбаСапунената гъба може да чуете и под наименованието Сапуненка. Среща се по високите части на планините, широколистните и иглолистни гори и също така в низините....
06 Окт.
ЯдкиЯдките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Те съдържат много витамини, минерали и микроелементи, които са жизненоважни за организма. Ядките са храна, която до голяма степен компенсира полезните...
11 Август
1
Кайсиеви ядкиКайсията е изключително полезен и вкусен плод, който е познат още от древността заради своите ценни качества. Кайсията е богата на фосфор, калций, калий, натрий, провитамин А, желязо и редица други важни вещества.
Чрез...
13 Септ.
4
Овесени ЯдкиВсе по-често хората се връщат към хранителни продукти, които са били широко разпространени в древността. Някои стари култури са имали огромно значение при изхранването на населението и с неоценим принос за човечеството, но...
14 Април
Оризови ядкиОризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството, когато разходка в парка редовно беше придружена от апетитно хрупане на тези малки и издължени хрупанки. След години на пазарна липса оризовите ядки се завърнаха...
08 Април
4
Кедрови ядкиНевероятният вкус на кедрови ядки, тяхната хрупкава текстура и огромно количество от полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти, са причина тези малки семена да са изключително ценени от кулинарните майстори по света...
18 Дек.
Карамелизирани ЯдкиСипете захарта в съд с дебело дъно и поставете на котлона при умерен до силен огън. Капнете няколко капки вода и разклащайте, без да бъркате, докато захарта се карамелизира.
Сложете при карамела ядките, които сте избрали...
13 Септ.
Как да съхраняваме ядки1. На първо място трябва да вземем под внимание, че държейки ядките с някакви други миризми, те задължително ще „поемат” в себе си част от миризмата. Ако искате да си съхранявате вкъщи, задължително ги отделете на място,...
17 Дек.
1
Диета с овесени ядкиДиетата с овесени ядки спомага за бързото отслабване. Тя е идеален експресен метод за вталяване след празници и е оптимална за здрави енергични хора.
Като ограничавате приема на калории, принуждавате организма си да използва...
02 Ноем.
23
Ползата от овесените ядкиОвесените ядки са известни като съставна част от любимите на много хора мюсли, с които закусват здравословно. Те дават енергиен заряд за целия ден.
Но овесените ядки могат да се използват и за много други цели. Те премахват...
15 Окт.
1
Как да изпечем ядкиЗапичането на ядките, които се добавят към тесто, сладкиши или салата, подчертава техния вкус. Лешниците, фъстъците или орехите се превръщат в истински ценни съставки във всяко ястие. Нека да разгледаме всички плюсове и...
27 Януари
Овесените ядки - отличната закускаОвесена каша е чудесен източник на енергия и сила сутрин. Реколтата от овес се събира през есента, но кашата е достъпна през цялата година.
Овесът е богат източник на магнезий - минерал, който играе ролята при образуването...
09 Септ.
1
Печени или сурови ядки?Ядките са изключително здравословни. Те са и перфектната междинна закуска, която ще ви набави всички необходими вещества - витамини, минерали, мазнини, растителни протеини и точната доза въглехидрати. Всеки обича ядки...
22 Окт.
Алергия към дървесни ядкиАлергичната реакция към ядки може да се прояви към следните видове ядки: шамфъстък, лешник, кашу, орех, бадем, макадамия, бразилски орех, кестен, личи, пекан, кедрови ядки и други.
Много малък процент от населението...
18 Юли
Печени кайсиеви ядкиНакисваме ядките в малко вода, отцеждаме ги и ги печем във суха тава.
Печем ядките на загрята фурна на 180 градуса, като ги бъркаме през около 30-60 секунди, за да не прегорят, а да могат да се изпекат равномерно....
05 Април
2
Хляб с ядкиСмесете 75 г. брашно със същото количество вода и натрошената 15 г жива мая. Когато получите хомогенна кашичка приберете я в хладилник за една нощ в добре затворен съд.
Извадете на стайна температура предварителния фермент...
26 Септ.
Курабийки с ядкиВ дълбока купа си счукваме яйцата и заедно със захарта разбиваме добре.
В чаша си изсипваме киселото мляко и към него добавяме амонячната сода и оставяме настрана да шупне.
След като е готова, добавяме към яйчената...
02 Май
Бутерки с ядкиОрехите се нарязват на ситно. Кашуто и бразилският орех се смилат с чопър. Ядките се омесват със захарта и канелата.
Бутер тестото се нарязва на квадратчета, всяко от които се разточваме малко с точилка. Всяко парче се...
04 Юни
Овесени ядки ПориджЗаливаме овесените ядки с кипяща, подсолена вода, отцеждаме ги и ги сваряваме в млякото до омекване.
Добавяме маслото и намаляваме котлона.
Разбиваме яйцето със захарта и сипваме при овесените ядки.
Към тази смес...
25 Април
1
Пикантни топли ядкиРазтопяваме маслото и към него прибавяме чесъна, кърито, чили и сос Уорчестър, разбъркваме добре.
Смесваме ядките и начупени солети, поставяме в тава и заливаме с маслото.
Печем в предварително загрята на 180 градуса...
15 Юли
Круфини с ядкиМаята и захарта добавяме съм топлото мляко, разбъркваме, покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути.
Разбиваме яйцата със солта. Добавяме маята към яйчената смес, разбъркваме и започваме да добавяме пресятите брашно и бакпулвер...
17 Дек.
Торта от ядкиПриготвянето на блатовете става, като в кухненски робот смелите лешниците, орехите, овесените ядки и семките.
Фурмите ги изчиствате от семките и смилате на ситно. В голяма купа се слагат смлените ядки и фурми. Добавят...
19 Януари
Кейк с ядкиРазбиват се яйцата със захарта, маслото се размеква и се прибавя към тях.
Бакпулверът се размества с брашното и сместа се прибавя постепенно към яйцата.
Добавят се орехите, ванилията, стафидите, настъргания лимон...
09 Юни
Ядки с подправкиЯдките се смесват в голяма тава, предварително намазана с олиото.
Напръскват се с малко вода равномерно, посипват се с всички подправки и се объркват хубаво.
Слагат се да се пекат в предварително загряна слаба до...
01 Дек.