Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Български традиционни картофени кюфтетаТрадиционните картофени кюфтета се пържат на не много силен огън....
29 Март
Традиционни български закускиОт този вид закуски, както всички знаем, е любимата на много българи традиционна българска баница, а освен голяма баница, можем да си приготвим и малки банички....
18 Окт.
Традиционни български подправкиТой се дължи до голяма степен на употребяваните в изобилие лук, чесън и традиционни български подправки....
19 Април
Традиционни български сиренаДобавяйки различни видове традиционни бели сирена, в различна комбинация на твърдост и вкусови качества откриваме, че използването на зряло овче сирене е подходящо за много рецепти в ежедневната кухня....
22 Февр.
Традиционни български супиТрадиционните български рецепти са се формирали векове наред и всекидневно присъстват в бита ни....
22 Май
2
Четирите традиционни български десертаpageТиквеник
Това е един от най-обичаните български десерти, който традиционно присъства на трапезата на Бъдни вечер. За направата му имате нужда от 1 пакет фини кори, 1 кг тиква, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч....
03 Януари
Традиционни домашни български ястияКюфтетата със сос са вкусно традиционно българско ястие....
21 Март
1
Традиционни български ястия със заешкоПоради това в родната ни кулинарна традиция съществуват редица традиционни рецепти със заешко....
17 Септ.
1
Традиционни български ястия на котлонТрадиционните български ястия радват със своето многообразие и невъобразим вкус. Хубавото е, че много от тях могат да се приготвят по различни начини, в това число и на котлон....
07 Ноем.
Традиционни български ястия на фурнаДруго традиционно българско ястие на фурна са пилешките бутчета или гърди с ориз....
29 Септ.
Традиционни български ястия в гювечетаЕдно от класическите български ястия в гювече е сирене по шопски....
24 Септ.
Суперхраните сред традиционните български продуктиМодерните суперхрани винаги са с по-високи цени и общо взето повечето хора не могат да си ги позволят. Затова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем...
05 Януари
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
20 Януари
12
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Български ябълков пайПресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
01 Окт.
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Вкусен български козунакМлякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая.
Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
01 Май
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Традиционен български сладкишЗамесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа.
След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
14 Март
3
Традиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
05 Февр.
21
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
09 Дек.
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април