Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бутерки с жълтък и гаудаПечем нашите бутерки с жълтък и гауда на в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути до приятно зачервяване....
03 Окт.
Пълнени яйца с жълтък и майонезаОтгоре поръсете върху пълнените яйца с жълтък и майонеза прясно накълцан магданоз.
Добър апетит!...
26 Септ.
Зеленчуци с жълтък за бебеВарим едно яйце и взимаме 1/2 от жълтъка. Добавяме го върху пюрето.
Разбъркваме добре и поднасяме зеленчуците с жълтък за бебе....
21 Юни
Спанак с жълтък за бебетаПасирах с жълтък и отгоре поръсих със сирене и магданоз.
Хубаво намачках пюрето преди да започне да хапва.
Спанакът с жълтък за бебета е готов....
16 Окт.
Маска за коса с жълтък и зехтинТайната на тази маска за коса е в жълтъка, който дава блясък, сила и стимулира растежа на косата.
Маската за коса с жълтък и зехтин е невероятна....
29 Май
Маска за коса с жълтък и майонезаМаската за коса с жълтък и майонеза можем да правим 2 пъти в седмицата за по-добър резултат....
18 Септ.
Отстраняване на мастни топчета с жълтък и солВземете жълтъка от яйце и го смесете с две големи лъжици сол, като разбъркате добре.
След като сте направили сместа, нанесете я на плътна марля или плат и покрийте мастното топче, фиксирайте с бинт....
09 Юли
1
Маска за коса с жълтък и кокосово маслоТогава вече можете да разредите прилагането на маска за коса с жълтък и кокосово масло до веднъж на две седмици....
12 Септ.
Питката на ВикиОстаналото тесто се свива като розичка и се поставя в средата.
Питката се оставя да втаса и се маже със останалия жълтък (по желание се поръсва със сусам).
Пече се в умерена фурна....
07 Ноем.
Питката на леляЗапечете питката и като направи коричка, намажете с белтък и изпечете до златисто.
Питката на леля е готова....
29 Окт.
1
Питката на СвекърватаРедят се в намазнена тава, така втасва още 30 минути и после се намазва се намазва с разбит жълтък (може и белтък). По желание поръсете със семенца. Пече се на 180 градуса до готовност....
05 Май
3
Питката за ТедиНамажете с разбит жълтък, по желание поръсете с мак или сусам и оставете да втаса за още 30 мин.
Печете на 170 градуса около час до готовност....
25 Февр.
Питката на мамаПреди да сложите да се пече, намажете питката с жълтък, смесен с 1 ч.л. кисело мляко. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути....
27 Март
Питката на бабаОставете питката да втасва още 20 или 30 минути.
Намажете я отгоре с отделения жълтък и изпечете в предварително загрята умерена фурна.
Питката на баба е готова....
15 Май
Питката на баба с прясно млякоРазмийте маята в малко прясно мляко заедно със захарта и малко брашно. Сложете маята на топло място, за да втаса.
Пресейте двата пъти брашното, направете в средата му кладенче и изсипете маята.
Добавете останалото...
04 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаРазбийте жълтъка с 10 мл вода и намажете добре кроасаните.
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви....
15 Дек.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Сандвич с жълтъкСваряваме на твърдо яйцата, след което намачкваме двете цели яйца и единия жълтък и претриваме с маслото, черния пипер и солта.
С тази смес намазваме филиите и ги слепваме....
11 Април
Кафе с жълтъкЖълтъкът заедно със захарта се разбива хубаво с тел - до образуване на пяна.
Много бавно и с постоянно разбъркване се прибавя към горещото кафе.
Напитката кафе с жълтък се предлага топла или студена....
30 Април
С какво се маже изгорено?Само миг невнимание и може да станете жертва на нелеп битов инцидент като изгаряне. Изгарянията са не само много не приятни и болезнени, но могат да бъдат и потенциално опасни.
В зависимост от вида, тежестта и дълбочината...
12 Февр.
1
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май