Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великденски яйца с желатинова бояВеликденски яйца с желатинова боя
25 Април
Същото се повтаря с всички великденски яйца до изчерпване на продуктите. Получават се лъскави и много красиви Великденски яйца с желатинова боя....
Шарени яйца със сладкарска бояШарени яйца със сладкарска боя
01 Май
Слагаме да се варят на умерен котлон. След завирането засичаме седем минути и ги заливаме със студена вода да се охладят леко. В купички разтваряме от сладкарската боя, която е на прах, и добавяме по лъжица оцет....
Великденски яйца с перлена бояВеликденски яйца с перлена боя
07 Май
2
След като великденските яйца с перлена боя изсъхнат, се намазват с помощта на тампонче или памуче с олио. Бъдете здрави!...
Боядисване на яйца с акрилна бояБоядисване на яйца с акрилна боя
17 Април
Боядисване на яйца с акрилна боя - лесна техника за украса на яйцата....
Великденски яйца със седефена боя в приказни цветовеВеликденски яйца със седефена боя в приказни цветове
19 Април
Получават се изящни великденски яйца със седефена боя в приказни цветове....
Боядисани великденски яйца с перлена боя и фолиоБоядисани великденски яйца с перлена боя и фолио
08 Април
2
Боята се разделя на тубички по пунктирната линия и без да им се отрязват връхчетата, се потапят в чаша с гореща вода. След това се разклаща всяка тубичка с боя и се обръща във водата с върха надолу....
Боядисани великденски яйца със седефена боя и фолиоБоядисани великденски яйца със седефена боя и фолио
07 Май
Обръщат се с острата част надолу и след няколко минути се изваждат и връхчетата на тубичките се отрязват. Слага се найлонова ръкавица и върху нея се накапва по няколко капки от боите и яйцата се овалват....
Кекс с червена бояКекс с червена боя
04 Април
В готовата смес се слагат орехите, а след това в част от сместа се слага малко червена боя и се изсипва във формата за кекс. Пече се на 180 градуса за 30 минути....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се разтваря желатин?Как се разтваря желатин?
02 Януари
Независимо с коя от формите на желатин ви се налага да работите, методът за разтваряне на желатин е идентичен....
Как се разтваря мая?Как се разтваря мая?
08 Окт.
По правило те трябва да се разтворят в топла вода, в никакъв случай гореща, преди да бъдат добавени към останалите продукти....
Как се разтваря пектинът?Как се разтваря пектинът?
08 Окт.
Обикновено в аптеките се предлага под формата на прах, като преди употреба трябва да се разтвори. Не бива за разтваряте пектин топла вода, защото това ще намали в голяма степен полезните му свойства....