Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шаран с елдаСложете пълнения шаран да се изпече 2 загряна на 180-200 градуса фурна за около 45 минути или до готовност....
28 Май
Шаран в бираШаранът се изчиства от люспите и вътрешностите, отрязват се опашката и главата. Рибата се реже на парчета.
Беконът се нарязва тънко. Лимонът се изцежда и със сока се полива рибата....
23 Юни
Шаран с ГалетаПочистете и измийте много добре шарана. Нарежете на шайби или разрежете през гръбнака и тогава нарежете на отделни парчета.
Осолете всяко парче и оставете да си поема солта за няколко часа....
11 Март
Шаран в гърнеШарана режете на шайби по около 100 г. Зеленчуците режете на ситно. Намаслявате гърнето и редите ред риба, ред зеленчуци и между тях подправки.
Отгоре сипвате оцета, виното и слагате маслото....
07 Дек.
Шаран в таваМожем да използваме прясно или кисело зеле, по избор.
Приготвя се сос от дребно нарязаните краставички, морковите, лука и доматеното пюре, предварително запържено с масло....
06 Дек.
Шаран в кораОставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
06 Дек.
2
Шаран с чесънПосоляваме шарана, напръскваме го с лимонов сок и го оставяме поне 30-ина минути на студено. С домакинска салфетка попиваме парчетата риба и ги изпържваме в сгорещено олио от двете страни....
14 Септ.
Шаран с бираОставяме съставките да се варят около 1 час на слаб огън под похлупак.
След 60 минути отстраняваме марлята с подправките и слагаме шаранът цял (ако нямо възможност да влезе цял го нарязваме на порции)....
01 Август
Шаран с виноПеченият шаран трябва да придобие златист цвят.
Шаран с вино - идеален за ваша никулденска трапеза или пък за всеки друг ден от годината....
21 Март
Шаран в бульонВ дълбока тенджера слагаме водата и виното, прибавяме зеленчуците и подправките и оставяме бульона да ври за около 30-40 минути....
08 Дек.
Шаран в таваМожем да използваме прясно или кисело зеле, по избор.
Приготвя се сос от дребно нарязаните краставички, морковите, лука и доматеното пюре, предварително запържено с масло....
06 Дек.
Шаран в кораОставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
06 Дек.
2
Никулденски шаран с картофиИзмийте и почистете шарана от люспите. Посолете го леко отвън и вътре и го поръсете с черен пипер.
Скълцайте лука ситно и сложете да се запържи на слаб котлон, за да не загори. По желание може да го замените с праз....
06 Дек.
Задушен шаран в бираНарязваме изчистения и измит шаран на порции.
В тенджера с олиото запържваме нарязания на колелца лук и целината, скълцана на ситно.
Поръсваме с галета и редим парчетата риба....
06 Дек.
Пържен шаран с бираВсяко парче шаран се овалва, леко се изтупва от излишното количество и се пържи до златист цвят и от двете страни.
Парчетата пържена риба се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина....
12 Юли
Шаран с кафяв оризПрез 15 минути е хубаво да заливате рибата с малко от сосчето, за да не загаря.
За около час печеният шаран е готова....
07 Дек.
Пълнен шаран с оризШаранът се почиства и измива, слага се в тавичка, поръсен с малко оцет да постои и да му изчезне ароматът.
През това време се приготвя пълнежът за пълнене на шарана....
03 Януари
2
Шаран с пикантен сосШаранът се изчиства, нарязва се на парчета и се измива. Посолява се, овалва се в брашно и се пържи в силно сгорещена мазнина....
04 Юли