Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гхи (пречистено масло)Гхи (пречистено масло)
10 Дек.
2
Можете да приготвите каквото количество желаете, но тъй като отнема известно време, по-удачно е да работите с поне един килограм купено масло....
Как да си приготвим пречистено масло ГхиКак да си приготвим пречистено масло Гхи
19 Септ.
Става въпрос за пречистеното масло Гхи. Добрата новина е, че продуктът с екзотично име всъщност се приготвя лесно в домашни условия, без да се изисква голяма подготовка....
Как индийците приготвят пречистено масло ГхиКак индийците приготвят пречистено масло Гхи
17 Януари
Приготвянето на пречистено масло не е трудно, но изисква време....
Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?
16 Май
Известно още като избистрено масло или пречистено масло, то е подходящо за всички видове ястия....
Невероятните ползи от масло от гхиНевероятните ползи от масло от гхи
09 Юни
През последните няколко години се говори все повече за невероятните ползи от маслото от гхи....
Омлет с гхиОмлет с гхи
07 Април
В незалепващ тиган слагаме малко пречистено масло Гхи, чакаме да се разтопи и изсипваме сместа вътре в тигана....
Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?
04 Юни
Сега ще ви предложим малко по различен вариант – масло от невен или казано по-точно маслен извлек от невен. По своите качества то не отстъпва на мехлемите. За какво се използва масло от невен?...
Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?
30 Май
Трябва да обърнете внимание, че не става дума за дестилирано етерично масло от копър, а за маслен извлек, който се приготвя от семената на копъра....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
След като се избистри и спре да се появява пяна, изсипах течността в кутии, като при преливането минава отново маслото през цедка. Оставих домашното пречистено масло да изстине и сложих в хладилника....
Лимецов тутманик с ГХИЛимецов тутманик с ГХИ
04 Март
ГХИ е готово, когато спре да се отделя пяна и маслото стане прозрачно, след което се сваля от котлона и се прецежда. Лимецовото брашно се пресява с купа, с която ще се меси....
Какво да приготвим с Бурата?Какво да приготвим с Бурата?
26 Ноем.
1
То има богат и млечен вкус с мека текстура, която се характеризира с течно или маслено ядро....
Какво да приготвим с кресонКакво да приготвим с кресон
05 Септ.
масло, 2 с. л. брашно, 125 мл. сухо бяло вино /по възможност/, 1-2 връзки кресон, 6 с. л. магданоз, 750 мл. зеленчуков бульон, 250 мл....
Какво да приготвим с печуркиКакво да приготвим с печурки
21 Януари
От печурки се приготвя вкусна солена торта, която ще изненада приятно любителите на добрата кухня....
Какво да приготвим от сливиКакво да приготвим от сливи
06 Септ.
Можете да приготвите сос за печено месо и зеленчуци....
Какво да приготвим с ябълкиКакво да приготвим с ябълки
09 Септ.
Ето и какво ви е необходимо: Плодова салата с ябълки и мляко Необходими продукти: 2 ябълки, 3 с.л сладко от вишни, цедено мляко, 4 целувки, мандарина, стафиди Начин на приготвяне: Нарежете мандарината...
Масло от глухарче – за какво е полезно и как да го приготвим?Масло от глухарче – за какво е полезно и как да го приготвим?
22 Април
Един от начините да запазим ценните му качества за по-дълго е да направим маслен извлек или масло от глухарче. Как да си приготвим масло от глухарче?...
Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използваАроматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използва
29 Дек.
Това е рецепта, която можете да направите по всяко време - когато билките в градината ви са готови или сте купили прекалено много и не знаете какво да ги правите....
Как да направим Гхи?Как да направим Гхи?
25 Окт.
Ето и как да си приготвите Гхи у дома: Сложете маслото да се разтапя на слаб огън, впоследствие може да увеличите до умерен....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Какво да приготвим със слънчогледово брашно?Какво да приготвим със слънчогледово брашно?
22 Август
Слънчогледовото брашно, универсална и богата на хранителни вещества алтернатива на традиционните брашна, набира популярност в кулинарния свят. Произведено от слънчогледови семки, това безглутеново и богато на протеини брашно...
Какво да си приготвим за ХелоуинКакво да си приготвим за Хелоуин
31 Окт.
За блата са ви необходими 1 чаена чаша брашно, половин чаена лъжица сол, 2 супени лъжици захар, 2-5 супени лъжици вода и 100 грама масло....
Какво да приготвим с див чесън?Какво да приготвим с див чесън?
07 Май
Нужните продукти включват гъби, масло, пресен лук и пресен чесън и подправки като сол, черен пипер и копър....
Какво можем да приготвим с алабашКакво можем да приготвим с алабаш
08 Януари
Добавят се 1 с.л. масло и няколко щипки индийско орехче. Подходяща гарнитура е за месни изделия. Пълнен алабаш Няколко малки главички алабаш се почистват, след което се сваряват....