Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофите се измиват, обелват се, нарязват се на парчета и се сваряват в подсолена вода.
Намачкват се с преса за картофи и докато са още топли към тях се добавят свареното прясно мляко, маслото и сол на вкус. Разбърква...
28 Април
6
Три лесни рецепти с праскови, с които ще изглеждаш като професионален готвачЕто три лесни рецепти с праскови, които ще ви помогнат да изглеждате в очите на околните катогурме готвач....
07 Август
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Соленки 1:1:1За уточнение, може да се ползва спокойно краве сирене, но тъй като аз обичам да работя някои рецепти, които са подходящи, избирам сирене Халуми, затова и солта е малко повече, защото то по принцип е почти безвкусно, ако не...
16 Ноем.
Соленки Валентинки 1:1:1Набрашнява се плотът, където ще се работи, и правим тънка кора, от която може да се изрежат с формички соленките.
Подреждаме в тавичка, постлана с хартия за печене, и намазваме с жълтък соленките....
15 Февр.
Български и румънски ученици ще готвят заедно в РусеУчастие в тях ще вземат десет родни и десет български ученици. Те ще сготвят и представят характерни за двете страни гозби....
14 Окт.
Роден шеф-готвач стана милионер! Вижте кой е тойГотвачът завършва техникума по туризъм и ресторантьорство. В казармата е готвач, а веднага след излизането си заминава за Франкфурт. Там се учи на стриктност и и акуратност и бавно върви по стълбицата на растежа....
21 Март
Сладкиш с 1 яйце за 1 минутаВ дълбока купа си счукваме яйцето и към него добавяме захарта и ванилиите.
Използваме миксер при разбиването на всички съставки.
Разбиването продължава, докато се разбие захарта.
След това добавяме и разтопеното...
09 Март
Професионални суеверияПрофесионалните готвачи не допускат оставянето на неизмити чинии и съдове за през нощта – смята се, че в кухнята ще се възцари лошия късмет. Да се остави на масата празен тиган носи нещастие....
05 Окт.
Честит професионален празник на готвачите!От няколко години у нас той се празнува, като за повода дори се организира специално шествие от Българската асоциация на професионалните готвачи.
Свети Лаврентий живеел през III век....
10 Август
1
Бегова чорба за Гинес готвят босненски готвачиГотвачи от Босна се канят да атакуват Книгата на рекордите Гинес с един от най-тачените местни деликатеси – бегова чорба....
09 Април
WWF: Българските гори ще изчезнатДрастичната промяна в климата ще се отрази неминуемо на българските гори, които ще изчезнат, а това пък ще доведе до промени и в биоразнообразието ни....
28 Юни
1
Къде се намира българският Стоунхендж?Древните българи при разселването синса построили много култови кромлехи, които сега могат да се наричат Български Стоунхендж....
24 Юли
Шкембе Чорба - Вариант 1Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.
Като заври, се...
16 Ноем.
6
Бухти с 1 яйцеС бъркалка разбийте яйцето с пудрата захар, ванилията и солта.
Угасете содата в киселото мляко с оцета и след шупването добавете към яйчената смес.
Започнете да добавяте постепенно брашно и замесете тестото, което...
18 Април
Ореховки с 1 яйцеОставете маслото да се размекне на стайна температура. В купа сложете маслото и захарта и разбийте с миксер до побеляване. Добавете ванилията.
Орехите ги начукайте или в хаванче, или в чопъра. Добавете ги към маслото...
08 Дек.
1
Бухтички с 1 яйцеРазбивам яйцето и добавям киселото мляко, в което предварително съм изсипала содата за да кипне.
Бъркам с дървена лъжица, добавям солта и малко по малко брашното докато се получи хомогенна смес.
В тенджерка със сгорещено...
16 Юли
1
Соленки с 1 яйцеОт брашното, олиото, содата, яйцето, киселото мляко и солта се замесва тесто, което се разточва на кора с дебелина 2 см.
С къдрава нож се изрязват ленти, дълги 8 см и широки 2 см.
Изрязаните соленки се подреждат в...
06 Март
Кекс с 1 яйцеРазбийте мекото масло със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем. Добавете лъжица по лъжица брашното с ванилията, по малко мляко и яйцето.
Половината смес разбъркайте с какаото. Смесете в подмазнена и набрашнена...
26 Септ.
11
Кекс 2 в 1В два отделни съда разбиваме тесто 1 и тесто 2.
Смесваме захарта с яйцето и разбиваме, добавяме млякото и ванилията, олиото и разбиваме.
Смесваме брашното с бакпулвера и разбъркваме до получаване на хомогенна смес...
04 Дек.
1
Ориз 3 в 1В подсолена вода се варят бутчетата и воденичките, но не до пълна готовност. В загрята мазнина се запържват лук, морков и чушки (нарязани на дребно) за 3-4 минути. Към тях се добавят леко сварените воденички и измитият ориз...
21 Юли
Крем 3 в 1Крем - в купа разтваряме крем нишесте със 100 мл хладко прясно мляко. В тенджера загряваме 700 мл. прясно мляко и 1. 5 ч. чаша захар, като разбъркваме. След като заври млякото прибавяме постепенно разтворения крем с непрекъснато...
22 Януари
Мусака всичко в 1Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
04 Юни
Питка 2 в 1Хлебчетата: Млякото се затопля и в него се слагат маслото и маята, разбъркваме докато се разтворят напълно, след което прибавяме яйцата (отделяме единия жълтък за намазване), отново разбъркваме и прибавяме постепенно брашното...
04 Май
18
Тиквеник с 1 яйцеНарежете, обелете и настържете тиквата на едро ренде. Добавете към нея счуканите орехи, канелата и захарта. В отделна купа разбийте яйцето на пяна и го добавете към плънката.
Направете рула с по две от корите за баница...
23 Март