Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилешко с гъби и бамбук с ароматен доматен сосСваряваме бамбука за кратко. Отделно задушаваме месото и гъбите. Прибавяме към тях доматения сос, горчицата, наситнения чесън и подправките.
Слагаме бамбука, разбъркваме и оставяме всичко да къкри 4-5 минути....
03 Февр.
Пресни картофки с бамбукДобавих бамбука, отцеден от течността, в която е консервиран (бамбук може да се сложи и накрая около 10 минути, преди да е готово ястието) и още 5 минути запържих на по слаб огън....
04 Юни
БамбукНе пропускайте да видите и нашите вкусни рецепти с бамбук:
- пилешко месо с бамбук;
- свинско с бамбук....
22 Юли
4
БамбукОсвен това много разновидности на бамбука запазват листата си зелени през цялата зима. Бамбукът може да се отглежда в райони с умерен климат, като изберете правилния сорт....
15 Януари
Салата от броколи с бамбукОт течните съставки забърквате вкусен дресинг, с който поливате Броколите и бамбука.
Разбърквате хубаво и поднасяте салатата охлaдена....
09 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Видове бамбукМосо-бамбук
Мосо-бамбукът е най-големият известен вид бамбук и се намира в Китай. Той расте бързо и може да достигне височина до 30 метра....
13 Септ.
Как да отглеждаме бамбук вкъщиРазмножаването на бамбука става чрез отрязване на връхчетата. Във вода се добавят дървени въглища и връхната част на бамбука се потапя....
08 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Защо да отглеждаме бамбук у домаВ магазините това растение обикновено се продава под името китайски бамбук или бамбук на щастието....
28 Май
Пилешко филе с пресни печурки, ориз и бамбукНакрая сложих и парченца бамбук, който може да намерите във всеки голям супермаркет, на щанда с китайските вкусотии....
21 Февр.
Гниене при бамбукПравилен дренаж на бамбук
Добрият дренаж е от решаващо значение за предотвратяване на гниене на бамбук....
09 Март
Поливане на бамбукВижте още:
- Защо да отглеждаме бамбук у дома;
- Подготовка за зимата на бамбук...
01 Февр.
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари