Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е гурме кухня?Какво е гурме кухня?
22 Окт.
Гурме кухнята е наричана още висша кухня, защото най-отличителните ѝ характеристики са сложното приготвяне на ястието и изискваното им сервиране....
Гурме ПилеГурме Пиле
28 Февр.
Нарязваме на ситно лука, червения и зеления пипер и смачкваме чесъна. Запържваме ги в зехтина до омекване за около 5 минутки. Нарязваме си пилешкото напречно на тънки ивици и го прибавяме към лука. Като се позапържи...
Гурме салатаГурме салата
29 Януари
От телешкото се оформят тънки резени. Накиснете месото във виното за няколко часа - най-добре от предния ден. След това го отцедете и го изпечете на добре намазнена плоча, като накрая го овкусите със сол и черен пипер....
Ефектни гурме картофкиЕфектни гурме картофки
07 Дек.
Обелете и нарежете картофите на много тънки кръгчета. В голяма купа сложете всичко заедно с маслото, което предварително сте разтопили. Разбъркайте добре. Вземете няколко парчета от картофите и ги наредете едно върху...
Мариновани камби гурмеМариновани камби гурме
28 Окт.
3
1 ч. ч. = 250 мл Камбите се почистват, измиват и се разрязват на 4 или на 6 парчета, ако са по-големи. В дълбок съд се разбърква олиото, оцета, водата, захарта и щипката сол. Поставя се на котлон. Когато започне да...
Гурме предястие със сьомгаГурме предястие със сьомга
15 Ноем.
Франзелата се нарязва на филийки и се запича във фурна до златисто на 140 градуса. Стъблата на аспержите се обелват. Аспержите се поливат с 2 супени лъжици от зехтина, напръскват се с оцета, поръсват се със сол и черен...
Гурме предястие с патешкоГурме предястие с патешко
13 Май
Листенцата на босилека се накъсват. Приготвя се смес за глазиране, като портокалите се изцеждат и сокът се смесва с меда, соевия сос и коняка. Загрява се на бавен огън и се вари, докато една четвърт от течността не се...
Гурме предястие с телешкоГурме предястие с телешко
28 Април
Месото се нарязва на много тънки парченца, почти прозрачни. Всяко парченце се посолява от двете страни и се поръсва с черен пипер. Приготвя се марината от оцета, виното и соевия сос. Лимонът се изцежда и сокът се добавя...
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
Фурна - 160-170 градуса. Плоска тава с хартия за печене. Работи се с миксер! СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
Свинска пача гурме - царица на зиматаСвинска пача гурме - царица на зимата
31 Януари
Украсете свинската пача гурме - царица на зимата, ако желаете, с розмарин и каперси или нар. Насладете се!...
Гурме предястие със свинско и крушиГурме предястие със свинско и круши
15 Ноем.
Крушите се разрязват на осем парченца, дръжките и сърцевините се махат. Маслото се загрява и в него се запържват до златисто парченцата круши. Добавя се оцетът, конякът и горчицата, всичко се разбърква внимателно и след...
Гурме салата с ябълки и гъбиГурме салата с ябълки и гъби
19 Февр.
Гъбите почистваме и нарязваме на тънки филийки. В широк тиган загряваме с.л. зехтин и задушаваме гъбите, докато леко омекнат. При нужда ги отцеждаме и ги оставяме да се охладят, като ги поръсваме с малко сол. Почистваме...
Гурме хапки с риба и хайверГурме хапки с риба и хайвер
03 Юли
Разбийте маслото със сметаната. Посолете, наръсете с черния пипер и намажете с тази смес нарязаните в желаната форма хапки. Гарнирайте ги с хайвера и парченца риба и ги поднесете за мезе на Узо....
Гурме салати със СтилтънГурме салати със Стилтън
02 Февр.
Английското сирене Стилтън е много подходящо за приготвянето на салати, които са подходящи за почитателите на гурме-специалитетите....
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледни Линцер сладки от моята кухня
14 Май
Коледните Линцер сладки от моята кухня са готови. Източник: Приятел Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....