Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рапично олиоПолзи от рапично олио
За момента учените не са единодушни по отношение на ползи от рапичното олио....
22 Август
Рапичното олио е диетично и подобрява външния видДруго безспорно предимство е, че продуктът не е скъп.
Маслото от рапица няма силен или натрапчив вкус и аромат, така че лесно си подхожда с други видове мазнини....
22 Февр.
1
ГМО рапично олио прави месото извънредно крехкоНовият вид рапично олио все още не е пуснат на пазара. Провеждат се редица тестове, които да докажат или опровергаят някои от неговите свойства и предимства....
28 Окт.
Бляскава и здрава коса с рапично олиоПолзите от рапичното олио са почти толкова големи, колкото и от зехтина. То намира приложение в кулинарията, фармацията и козметиката....
21 Дек.
Пъстърва с ароматно олио на фурнаПечем на загрята фурна не повече от 180 градуса за около 30 минути.
Режем останалия лук и магданоза и поръсваме при сервиране....
12 Февр.
Депилиращо олио със семена на коприваОставя се да кисне в продължение на 2 месеца. След това е готово за използване.
Можете да втриете олиото в проблемните части на тялото. Така се използват семената от коприва за епилация....
17 Май
Чесново олиоПредимства: винаги имате подръка изчистен чесън в каквито ви трябват количества. Може да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън....
11 Февр.
ОлиоНапоследък се изтъкват и предимствата на рапичното олио, но то няма широко кулинарно приложение....
17 Юни
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта....
18 Април
5
Козунак с олиоОт време на време проверяваме готовността на козунаците, като постепенно увеличаваме температурата на 150°C, а след това и на 180 градуса.
Внимаваме да не се препекат....
03 Април
3
Патладжани в олиоДръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо. След това затворете буркана херметично и след месец може да консумирате....
24 Септ.
Алио е олиоРазбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол и пипер и върнете чесъна в съда. В тигана се добавят предварително сварена паста и се разбърква за няколко минути....
06 Март
Баница с олиоЗамесваме меко тесто, което делим на 6 топки.
Всяка една топка разточваме на тънка кора и поставяме в намаслена тава, като всяка кора намазваме с разтопеното масло....
16 Март
Баница без олиоСиренцето се разпределя на две и го слагаме по усмотрение на готвача на два пъти между корите.
Слагаме във фурна, предварително загрята на 180 градуса.
Печем около 50 минути.
Приятен апетит!...
07 Март
Вкусна баница без олиоДвете кори навивате на руло и поставяте в широка така.
Така се оформят 6 рула, нарязвате ги всяко на три парчета....
13 Март
Спагети Алио е олиоПочиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки.
В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън....
10 Дек.
Вита баница без олиоКиселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на тънка струйка....
20 Юни
Питки с ароматно олиоВтасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки.
Всяка топка се разтегля на фитил, който се завързва на възел....
12 Февр.
Маслени сладки с олиоПресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото.
Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките.
Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
14 Ноем.
Пикантно олио за пициОставяме да престои на светло място за 2-3 седмици. След това прецеждаме сместа и я прибираме в хладилника или на хладно място.
При консумация дозираме внимателно, понеже е лютиво....
08 Ноем.
Талиатели Алио е ОлиоНасладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино!
Добър апетит!...
24 Септ.
Мариновани гъби в олиоПопарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан.
Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка.
При консумация,...
04 Юни
Чорбаджийски чушки с олиоПускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки.
Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязания копър....
13 Март
1
Рапичното масло - за и противнамалява вероятността от образуване на тумор; прави стомашния сок по-малко киселинен, има леко слабително действие, поради което често се препоръчва да се приема от хора със заболявания на стомашно-чревния тракт;
Важно предимство...
05 Август