Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Пиле лютика ГрадусПиле лютика Градус
10 Януари
1
Гозбата се прехвърля в съд с капак и се слага да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 мин. Маха се капака и печенето продължава още 20 мин. Поднася се поръсено с пресен магданоз....
Как да повишим градуса на виното?Как да повишим градуса на виното?
16 Август
Повишаването на захарността, тоест на захарния градус, се извършва, когато към гроздовата мъст се добави захар. Захарта се добавя чрез нагряване и никога раьмита с вода, ако искаме качествено вино....
Домашен захарен фонданДомашен захарен фондан
13 Март
По желание разделете на няколко топчета и оцветете в желаните цветове, като към всяко топче прибавите различни сладкарски бои. Домашният захарен фандан е много сполучлив....
Руски захарен сладкишРуски захарен сладкиш
05 Август
Тестото се поръсва равномерно с трохите и се пече 35 минути на 180 градуса. Сладкишът се вади от фурната и се полива с разбитата сметана. Пече се още 7 минути....
Домашен захарен памукДомашен захарен памук
15 Дек.
2
Приготвянето на домашен захарен памук изисква доста пространство и специални приготовления....
Домашен захарен памукДомашен захарен памук
15 Дек.
2
Приготвянето на домашен захарен памук изисква доста пространство и специални приготовления....
Да си направим пудра захарДа си направим пудра захар
24 Август
Най-лесното, което можете да направите, е сами да си произведете пудра захар. Само трябва да имате подръка обикновена кристална захар. Ще е добре, ако кристалната захар е висококачествена....
Захарен сладкиш с маяЗахарен сладкиш с мая
14 Юни
В топлото мляко /не повече от 38 градуса/, с добавени 1-2 ч.л. захар се разтваря маята и се оставя за няколко минути да се активира. Достатъчно е на повърхността да се образува шапка/пяна около 2 см....
Сладки със захарен сиропСладки със захарен сироп
25 Февр.
Пекат се във фурна на 180 градуса. През това време се вари сиропа за 15-20 мин. Готовите сладки се сиропират със студен сироп....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Реване със захарен сиропРеване със захарен сироп
23 Януари
Отделяме жълтъците от белтъците, разбиваме жълтъците с 3 с.л захар, докато побелеят. Отделно разбиваме белтъците с 4 с.л захар и ги прибавяме към жълтъците, като бъркаме непрекъснато....
Захарен сироп за баклаваЗахарен сироп за баклава
14 Ноем.
12
Смесете захарта с водата, добавете прясно изстискан лимонов сок. Постепенно загрейте сместа на котлона, като бъркате непрекъснато....
Захарен пудинг с ябълкиЗахарен пудинг с ябълки
30 Юли
Пудингът се пече 1 час на 200 градуса на водна баня. Сервира се, поръсен с пудра захар....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Портокали в захарен сиропПортокали в захарен сироп
11 Март
Водата се кипва със захарта и се вари на среден огън, докато захарта не се разтвори. Добавя се нарязаната кора и се оставя на бавен огън да къкри, докато не се сгъсти - 35 минути....
Да си направим конфитюр без захарДа си направим конфитюр без захар
16 Ноем.
Сладкото или конфитюрът могат да бъдат направени от най-различни плодове, както и да бъдат приготвени по ваш избор – със бяла или кафява захар, дори с подсладители, може също да си ги направите и без никакви подсладители...
Да си направим курабии от захарно тестоДа си направим курабии от захарно тесто
08 Септ.
За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
Колко захар се слага на виното?Колко захар се слага на виното?
10 Окт.
Това лесно може да се коригира, като се добави захар към виното. Тук е моментът да отбележим, че не захар се слага на виното, а се добавя към мъста - т.е. към смачканото грозде....
Разрешиха добавянето на захар във винотоРазрешиха добавянето на захар във виното
02 Окт.
Според правилата на Брюксел е разрешено да се повиши алкохолният градус до 1.5 обемни процента. Красимир Коев добавя, че най-голяма нужда от допълнително захар има българският Мавруд....