Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеОставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа.
Домашното краве сирене е готово....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Пиле лютика ГрадусГозбата се прехвърля в съд с капак и се слага да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 мин.
Маха се капака и печенето продължава още 20 мин. Поднася се поръсено с пресен магданоз....
10 Януари
1
Как да повишим градуса на виното?Повишаването на захарността, тоест на захарния градус, се извършва, когато към гроздовата мъст се добави захар. Захарта се добавя чрез нагряване и никога раьмита с вода, ако искаме качествено вино....
16 Август
Домашен захарен фонданПо желание разделете на няколко топчета и оцветете в желаните цветове, като към всяко топче прибавите различни сладкарски бои.
Домашният захарен фандан е много сполучлив....
13 Март
Руски захарен сладкишТестото се поръсва равномерно с трохите и се пече 35 минути на 180 градуса. Сладкишът се вади от фурната и се полива с разбитата сметана. Пече се още 7 минути....
05 Август
Домашен захарен памукПриготвянето на домашен захарен памук изисква доста пространство и специални приготовления....
15 Дек.
2
Домашен захарен памукПриготвянето на домашен захарен памук изисква доста пространство и специални приготовления....
15 Дек.
2
Да си направим пудра захарНай-лесното, което можете да направите, е сами да си произведете пудра захар. Само трябва да имате подръка обикновена кристална захар.
Ще е добре, ако кристалната захар е висококачествена....
24 Август
Захарен сладкиш с маяВ топлото мляко /не повече от 38 градуса/, с добавени 1-2 ч.л. захар се разтваря маята и се оставя за няколко минути да се активира. Достатъчно е на повърхността да се образува шапка/пяна около 2 см....
14 Юни
Сладки със захарен сиропПекат се във фурна на 180 градуса. През това време се вари сиропа за 15-20 мин. Готовите сладки се сиропират със студен сироп....
25 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Реване със захарен сиропОтделяме жълтъците от белтъците, разбиваме жълтъците с 3 с.л захар, докато побелеят.
Отделно разбиваме белтъците с 4 с.л захар и ги прибавяме към жълтъците, като бъркаме непрекъснато....
23 Януари
Захарен сироп за баклаваСмесете захарта с водата, добавете прясно изстискан лимонов сок.
Постепенно загрейте сместа на котлона, като бъркате непрекъснато....
14 Ноем.
12
Захарен пудинг с ябълкиПудингът се пече 1 час на 200 градуса на водна баня. Сервира се, поръсен с пудра захар....
30 Юли
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Портокали в захарен сиропВодата се кипва със захарта и се вари на среден огън, докато захарта не се разтвори.
Добавя се нарязаната кора и се оставя на бавен огън да къкри, докато не се сгъсти - 35 минути....
11 Март
Да си направим конфитюр без захарСладкото или конфитюрът могат да бъдат направени от най-различни плодове, както и да бъдат приготвени по ваш избор – със бяла или кафява захар, дори с подсладители, може също да си ги направите и без никакви подсладители...
16 Ноем.
Да си направим курабии от захарно тестоЗа да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
08 Септ.
Колко захар се слага на виното?Това лесно може да се коригира, като се добави захар към виното.
Тук е моментът да отбележим, че не захар се слага на виното, а се добавя към мъста - т.е. към смачканото грозде....
10 Окт.
Разрешиха добавянето на захар във винотоСпоред правилата на Брюксел е разрешено да се повиши алкохолният градус до 1.5 обемни процента.
Красимир Коев добавя, че най-голяма нужда от допълнително захар има българският Мавруд....
02 Окт.