ТемпураТемпура
23 Юли
Разбийте яйцата, добавете леденостудена вода или бира и накрая объркайте бързо с брашното до гладкост. Топвайте в темпурата рибни или месни късчета, зеленчукови пръчици и пускайте да се пържат. Тайната на тази панировка се крие в голямата разлика между температурата ѝ и тази на горещата мазнина....
Патладжани темпураПатладжани темпураТемпура е панировка, приготвена със ледено студена вода или друга течност, която се поддържа студена през целия процес до края на пърженето, за да може да се осигури максимален контраст при контакта между горещата...
Зеленчуци ТемпураЗеленчуци Темпурасместа стане еднородна. Охладете панировката върху купа с лед. Нарежете морковите и пащърнака на гредички, а броколите и карфиола сегментирайте на средно големи розички. Оваляйте зеленчуците в студената панировка темпура и изпържете в силно загрята маслена баня....
Зеленчукова темпураЗеленчукова темпура
26 Февр.
Maria Toncheva
Тесто за паниране: Яйцето се разбива с водата и солта. Постепенно се добавя брашното. Добре се разбърква. Оставя се да престои в хладилника най-малко 3 часа. Загрява се олиото. Зеленчуците се потопяват в приготвеното...
Хрупкави калмари в темпураХрупкави калмари в темпуракупа смесваме сухите съставки. Добавяме газираната вода и разбъркваме на гладка каша. Овалваме калмарите в брашно (като изтупваме излишното), а след това ги потапяме в темпурата. Пържим калмарите пане в дълбок съд със сгорещена мазнина (170-180 градуса) до златисто. Сервираме хрупкавите калмари в темпура веднага....
Темпура - японската техника на готвенеТемпура - японската техника на готвене
13 Април
Марина
). Използването на Панко в Япония вече не отговаря на условията на ястието като темпура. Най-често ястие темпура се прави със скариди. За да си го приготвите, ще са ви нужни 500 г скариди, 3 белтъка, 6 с.л. брашно, 1...
Парти пилешки шишчета в темпураПарти пилешки шишчета в темпурашишче в брашно, а след това потопете в темпурата. Изпържете до златисто от всички страни пилешките шишчета. Отцедете шишчетата от излишната мазнина върху домакинска хартия. Поднесете вкусните парти пилешки шишчета в темпура с подходяща салата. Да ви е вкусно!...
Да си приготвим перфектна японска ТемпураДа си приготвим перфектна японска Темпурапродължение на три дни в началото на всеки сезон. Сряда, петък и събота те ядяли само риба и зеленчуци. Тези периоди са били наричани Темпора и от тук се ражда думата темпура. Може да се каже, че думата произлиза от португалското...
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
LinaN
вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура. 1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите в хладилника, а и след това да...
Класическа рецепта за темпура и панирани рулцаКласическа рецепта за темпура и панирани рулцаЯпонците са прочути със своята прецизност в приготвянето на храната си. Темпурата е „божественото пържене“ на морски деликатеси или зеленчуци с хрупкава и вкусна текстура. Добрата темпура е тази, която е със свежо...
Как се прави млякото на прах?Как се прави млякото на прах?рецепта, в която има мляко. Как обаче се прави млякото на прах? То се получава от пастьоризирано мляко, което се сгъстява във вакуум, което води до намаляване на обема му с около 4 пъти. След това получената смес се изсушава...
Как се прави горчица на прах?Как се прави горчица на прах?, способни да задоволят и най-капризните чревоугодници. А за онези, които се питат как да си направим горчица на прах, ще предоставим следната рецепта. Много е лесно. За да си приготвите сами горчица на прах в домашни...
Как се прави коронарография?Как се прави коронарография?
22 Март
Mariana
Напредъкът на техниката е особено осезателен в областта на медицината, където все по-точните изследвания, които се правят на пациентите, буквално спасяват стотици хиляди животи годишно. Едно от тези изследвания е...
Тиквата прави кожата нежнаТиквата прави кожата нежна
05 Ноем.
3
Нина Норд
. Ако имате мазна кожа с разширени пори, търкайте редовно лицето си с парченца сварена и охладена тиква. За почистване на мазна кожа на лицето се прави следното: сурова тиква се настъргва и се разбива с белтък...
Златка ще прави къмпингЗлатка ще прави къмпинг
09 Февр.
Нина Норд
Златка Димитрова, която съди повече от десет години наш олигарх за земя край морето, се надява съдебният спор да се реши в нейна полза и то възможно най-бързо. Красавицата иска да направи луксозен къмпинг, в който да...