Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Класическа рецепта за темпура и панирани рулцаДобрата темпура е тази, която е със свежо и леко покритие, което не абсорбира мазнина при изпържване на съставките.
За приготвяне на панировката е важно да спазваме някои правила....
27 Март
Какво е темпура и как се правиХарактерната за Япония панировка темпура може да има разновидности, но основното правило е тя да е много студена....
08 Януари
ТемпураТопвайте в темпурата рибни или месни късчета, зеленчукови пръчици и пускайте да се пържат.
Тайната на тази панировка се крие в голямата разлика между температурата ѝ и тази на горещата мазнина....
23 Юли
Зеленчуци ТемпураОваляйте зеленчуците в студената панировка темпура и изпържете в силно загрята маслена баня....
16 Окт.
Зеленчукова темпураТесто за паниране: Яйцето се разбива с водата и солта. Постепенно се добавя брашното. Добре се разбърква. Оставя се да престои в хладилника най-малко 3 часа.
Загрява се олиото....
26 Февр.
Скариди темпураПържат се скаридите за много кратко време, иначе стават сухи и препържени.
Може да поднесете скариди темпура нанизани на шишчета, за по-лесно хапване....
26 Юли
Патладжани темпураПатладжаните темпура се поднасят се топли или изстинали с чеснов сос.
Добър апетит!...
08 Юли
Зеленчуци ТемпураПържете до светло- златисто зеленчуците и ги изваждайте върху пласт кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Темпурата се получава много фин като коприна и чудно хрупкава....
05 Юли
Панирани Зеленчуци ТемпураПанираните зеленчуци темпура са страхотно предястие, на което цялото семейство ще се наслади!...
16 Август
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
30 Ноем.
Тиквички в белтъчена темпураТиквичките в белтъчена темпура се поднасят още топли с млечния сос.
Добър апетит!...
12 Март
Прави банички с каймакПрепоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
28 Ноем.
Пухкави прави домашни баничкиПечем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
06 Април
Парти пилешки шишчета в темпураПоднесете вкусните парти пилешки шишчета в темпура с подходяща салата.
Да ви е вкусно!...
01 Февр.
Темпура - японската техника на готвенеИзползването на Панко в Япония вече не отговаря на условията на ястието като темпура.
Най-често ястие темпура се прави със скариди....
13 Април