Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Класическа рецепта за темпура и панирани рулцаКласическа рецепта за темпура и панирани рулца
27 Март
Добрата темпура е тази, която е със свежо и леко покритие, което не абсорбира мазнина при изпържване на съставките. За приготвяне на панировката е важно да спазваме някои правила....
Какво е темпура и как се правиКакво е темпура и как се прави
08 Януари
Характерната за Япония панировка темпура може да има разновидности, но основното правило е тя да е много студена....
ТемпураТемпура
23 Юли
Топвайте в темпурата рибни или месни късчета, зеленчукови пръчици и пускайте да се пържат. Тайната на тази панировка се крие в голямата разлика между температурата ѝ и тази на горещата мазнина....
Зеленчуци ТемпураЗеленчуци Темпура
16 Окт.
Оваляйте зеленчуците в студената панировка темпура и изпържете в силно загрята маслена баня....
Зеленчукова темпураЗеленчукова темпура
26 Февр.
Тесто за паниране: Яйцето се разбива с водата и солта. Постепенно се добавя брашното. Добре се разбърква. Оставя се да престои в хладилника най-малко 3 часа. Загрява се олиото....
Скариди темпураСкариди темпура
26 Юли
Пържат се скаридите за много кратко време, иначе стават сухи и препържени. Може да поднесете скариди темпура нанизани на шишчета, за по-лесно хапване....
Патладжани темпураПатладжани темпура
08 Юли
Патладжаните темпура се поднасят се топли или изстинали с чеснов сос. Добър апетит!...
Зеленчуци ТемпураЗеленчуци Темпура
05 Юли
Пържете до светло- златисто зеленчуците и ги изваждайте върху пласт кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Темпурата се получава много фин като коприна и чудно хрупкава....
Панирани Зеленчуци ТемпураПанирани Зеленчуци Темпура
16 Август
Панираните зеленчуци темпура са страхотно предястие, на което цялото семейство ще се наслади!...
Малки прави баничкиМалки прави банички
30 Ноем.
Прегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички. Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна. Малките прави банички са готови!...
Картофки бравас в темпураКартофки бравас в темпура
13 Април
Добър апетит с Картофки бравас в темпура!...
Тиквички в белтъчена темпураТиквички в белтъчена темпура
12 Март
Тиквичките в белтъчена темпура се поднасят още топли с млечния сос. Добър апетит!...
Хрупкави калмари в темпураХрупкави калмари в темпура
15 Август
Сервираме хрупкавите калмари в темпура веднага....
Прави банички с каймакПрави банички с каймак
28 Ноем.
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни. Опитайте!...
Пухкави прави домашни баничкиПухкави прави домашни банички
06 Април
Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути. Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
Парти пилешки шишчета в темпураПарти пилешки шишчета в темпура
01 Февр.
Поднесете вкусните парти пилешки шишчета в темпура с подходяща салата. Да ви е вкусно!...
Темпура - японската техника на готвенеТемпура - японската техника на готвене
13 Април
Използването на Панко в Япония вече не отговаря на условията на ястието като темпура. Най-често ястие темпура се прави със скариди....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....