Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Домашно захарно тесто за украсиОт това тесто може да се правят всякакви фигурки. Може да се покрие и торта. Ако остане може да се съхранява в хладилник 1 месец.
Домашното захарно тесто за украси е готово....
31 Юли
1
Захарно тестоГотовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н....
19 Март
11
Фондан - захарно тестоСлед получаването на меко и гладко захарно тесто, то се увива плътно в стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще се използва....
29 Март
Фигурки от захарно тестоОцветете готовото тесто с подходящи бои за храна. Веднага завийте тестото с целофан, за да не изсъхне.
Разточете тестото на плота и оформете желаните фигурки....
02 Януари
Как се прави захарно тестоЗа да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости....
11 Април
5
Кошничка с цветя от тесто за ЦветницаМаята се разбърква в хладка вода с захарта и оставяме за 10 минути да бухне. Замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 40 минути....
01 Април
5
Цветя от бутер тестоБутерките се пекат на 200 градуса около 20 минути. Изваждат се от фурната и се подреждат в чиния. Поръсват се с пудра захар.
Цветята от бутер тесто са готови....
03 Юли
2
Как се правят варено и парено тестоПри вареното тесто прави впечатление обемът, който добива при преминаване през термична обработка....
27 Януари
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Как се прави маслено тестоПравите кладенче в брашното, което вече е смесено с мазнината и наливате яйцето. Започвате да добавяте брашно от външната част към центъра на кладенчето, докато се оформи тесто, ако е необходимо добавяте вода....
06 Март
Украса за торти от захарно тестоС помощта на хранителни бои можете да промените цвета на тестото....
16 Март
1
Тънкости при работата със захарно тестоАко не се съхранява правилно, тестото става прекалено сухо. При изсъхване на захарното тесто, то започва да се напуква. Това прави работата с него трудна....
26 Май
Маджун от захарно цвеклоПочистете захарното цвекло. Настържете го на ренде. След това трябва да го изцедите напълно, като го пресовате.
Най-лесно е да се мине през мощна сокоизстисквачка, но традицията повелява всичко да се прави ръчно....
30 Септ.
6
Как се правят захарни перли за десерти?Използвайте много малко, тъй като цветът може да се усили по време на охлаждането. Добавете го към сместа от захар и вода и разбъркайте добре....
19 Дек.
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Маслено тесто с яйцаБрашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто....
11 Март
Маслено тесто с виноПрибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно. След това го разточете и го сложете в овална тавичка....
14 Ноем.
Тесто с прясна маяКакто разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
19 Февр.
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март