Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Домашно захарно тесто за украсиДомашно захарно тесто за украси
31 Юли
1
От това тесто може да се правят всякакви фигурки. Може да се покрие и торта. Ако остане може да се съхранява в хладилник 1 месец. Домашното захарно тесто за украси е готово....
Захарно тестоЗахарно тесто
19 Март
11
Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н....
Фондан - захарно тестоФондан - захарно тесто
29 Март
След получаването на меко и гладко захарно тесто, то се увива плътно в стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще се използва....
Фигурки от захарно тестоФигурки от захарно тесто
02 Януари
Оцветете готовото тесто с подходящи бои за храна. Веднага завийте тестото с целофан, за да не изсъхне. Разточете тестото на плота и оформете желаните фигурки....
Как се прави захарно тестоКак се прави захарно тесто
11 Април
5
За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости....
Кошничка с цветя от тесто за ЦветницаКошничка с цветя от тесто за Цветница
01 Април
5
Маята се разбърква в хладка вода с захарта и оставяме за 10 минути да бухне. Замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 40 минути....
Цветя от бутер тестоЦветя от бутер тесто
03 Юли
2
Бутерките се пекат на 200 градуса около 20 минути. Изваждат се от фурната и се подреждат в чиния. Поръсват се с пудра захар. Цветята от бутер тесто са готови....
Как се правят варено и парено тестоКак се правят варено и парено тесто
27 Януари
При вареното тесто прави впечатление обемът, който добива при преминаване през термична обработка....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Как се прави маслено тестоКак се прави маслено тесто
06 Март
Правите кладенче в брашното, което вече е смесено с мазнината и наливате яйцето. Започвате да добавяте брашно от външната част към центъра на кладенчето, докато се оформи тесто, ако е необходимо добавяте вода....
Украса за торти от захарно тестоУкраса за торти от захарно тесто
16 Март
1
С помощта на хранителни бои можете да промените цвета на тестото....
Тънкости при работата със захарно тестоТънкости при работата със захарно тесто
26 Май
Ако не се съхранява правилно, тестото става прекалено сухо. При изсъхване на захарното тесто, то започва да се напуква. Това прави работата с него трудна....
Маджун от захарно цвеклоМаджун от захарно цвекло
30 Септ.
6
Почистете захарното цвекло. Настържете го на ренде. След това трябва да го изцедите напълно, като го пресовате. Най-лесно е да се мине през мощна сокоизстисквачка, но традицията повелява всичко да се прави ръчно....
Как се правят захарни перли за десерти?Как се правят захарни перли за десерти?
19 Дек.
Използвайте много малко, тъй като цветът може да се усили по време на охлаждането. Добавете го към сместа от захар и вода и разбъркайте добре....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути. Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Прибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно. След това го разточете и го сложете в овална тавичка....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
Както разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
25 Март
Добавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....