Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Боб на фурна със запръжкаБоб на фурна със запръжка
24 Февр.
Сложете боба да се запече в загрята на 180 градуса до приятен загар. Бобът на фурна със запръжка е готов....
Боб на фурна без запръжкаБоб на фурна без запръжка
08 Май
Пече се във предварително загрята фурна 120 мин. под фолио на 180 градуса, след което фолиото се премахва и се пече 120 мин. на 200 градуса на долно ниво. Боб на фурна без запръжка сервираме с постна содена питка....
Постен боб без запръжкаПостен боб без запръжка
12 Дек.
Постният боб без запръжка е готов....
Класически боб без запръжкаКласически боб без запръжка
19 Януари
Накрая се добавя солта и се оставя да покипи още около 15 минути. И вашият класически боб без запръжка е готов....
Здравословен боб без запръжкаЗдравословен боб без запръжка
24 Февр.
Десет минути преди да го свалите от огъня му добавете, червеният пипер, обелените и нарязани на ситно домати и посолете на вкус....
Варен боб със запръжкаВарен боб със запръжка
04 Февр.
1
Преместете тенджерата от котлона и оставете малко да се охлади и да изпусне парата. В тиган сложете останалата мазнина. Добавете нарязаните зеленчуци и задушете, докато омекнат....
Боб чорба със запръжкаБоб чорба със запръжка
17 Август
3
Оставете да поври още за 5 минути, след което снемете и добавете нарязани ситно джоджен и магданоз....
Селски боб със запръжкаСелски боб със запръжка
13 Дек.
1
Накисваме боба от вечерта за 8 часа, като първа стъпка от приготвянето на селски боб със запръжка. Изплакваме и варим в студена вода до омекване....
Постен боб със запръжкаПостен боб със запръжка
18 Ноем.
Постен боб със запръжка сервираме с домашен хлебец....
Боб с наденица на фурна с лека запръжкаБоб с наденица на фурна с лека запръжка
20 Февр.
На следващият ден измийте отново бобa и го сложете на бавен огън да се вари. Периодично по ваша преценка му сменявайте водата (аз я хвърлям 6-7 пъти)....
Постна боб чорба без запръжкаПостна боб чорба без запръжка
17 Май
Сипете олио, разбъркайте и оставете боб чорбата да поври на тих огън още 10 минути. Така приготвен бобът е много лек и много вкусен. Постната боб чорба без запръжка е готова....
Яхния от боб без запръжкаЯхния от боб без запръжка
19 Март
Отстранява се от огъня и яхнията от боб без запръжка се поръсва с дребно нарязания магданоз....
Вкусна боб чорба без запръжкаВкусна боб чорба без запръжка
22 Януари
Добавят се подправките на вкус и олиото. Оставяте да ври отново на бавен огън до сваряване на боба. Когато е готов, го поръсвате с магданоза....
Картофената супа със запръжка на бабаКартофената супа със запръжка на баба
23 Август
Темперирайте застройката с температурата на супата и я залейте с нея. Преди сервиране поръсете с черен пипер на вкус и ситно нарязан магданоз....
Чорба от боб с домати и запръжкаЧорба от боб с домати и запръжка
01 Юни
1
На другия ден се отцежда и слага във вода със содата, за да уври по-бързо. Вари се около 20 минути, маха се от огъня и се отцежда....
Три начина да си направим боб чорбаТри начина да си направим боб чорба
05 Май
Ето три интересни варианта на супи и чорби, които се приготвят със зрял фасул: Кремсупа от зрял боб Необходими продукти: 1 голяма чаша боб, 2 с. л. олио, 1 глава кромид лук, 1 скилидка чесън, 4 чаши зеленчуков...
Яйца на очи със запръжкаЯйца на очи със запръжка
23 Август
Температурата на котлона трябва да е умерена и оставяме за около 2 минути с капака да се забулят от образувалата се пара. Щом станат, с помощта на шпатула вземаме едно по едно от тигана и поставяме в чиния....
Как се прави запръжкаКак се прави запръжка
24 Март
4
Можете да направите комбинирана запръжка, която се приготвя от мазнина, брашно и зеленчуци. Задушете зеленчуците, след това сложете и брашното, което трябва се пържи 3-4 минути....
Пиле с ориз на фурна без запръжкаПиле с ориз на фурна без запръжка
21 Ноем.
1
Когато започне да се запича леко, изваждаме тавата, обръщаме парчетата пилешко и сипваме при пилето отцеден от водата ориз, смесен с настърган лук. Посоляваме и наливаме вода ( 3-4 ч.ч. топла)....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....