Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеОставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа.
Домашното краве сирене е готово....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Боб на фурна със запръжкаСложете боба да се запече в загрята на 180 градуса до приятен загар.
Бобът на фурна със запръжка е готов....
24 Февр.
Боб на фурна без запръжкаПече се във предварително загрята фурна 120 мин. под фолио на 180 градуса, след което фолиото се премахва и се пече 120 мин. на 200 градуса на долно ниво.
Боб на фурна без запръжка сервираме с постна содена питка....
08 Май
Класически боб без запръжкаНакрая се добавя солта и се оставя да покипи още около 15 минути.
И вашият класически боб без запръжка е готов....
19 Януари
Здравословен боб без запръжкаДесет минути преди да го свалите от огъня му добавете, червеният пипер, обелените и нарязани на ситно домати и посолете на вкус....
24 Февр.
Варен боб със запръжкаПреместете тенджерата от котлона и оставете малко да се охлади и да изпусне парата. В тиган сложете останалата мазнина.
Добавете нарязаните зеленчуци и задушете, докато омекнат....
04 Февр.
1
Боб чорба със запръжкаОставете да поври още за 5 минути, след което снемете и добавете нарязани ситно джоджен и магданоз....
17 Август
3
Селски боб със запръжкаНакисваме боба от вечерта за 8 часа, като първа стъпка от приготвянето на селски боб със запръжка.
Изплакваме и варим в студена вода до омекване....
13 Дек.
1
Боб с наденица на фурна с лека запръжкаНа следващият ден измийте отново бобa и го сложете на бавен огън да се вари.
Периодично по ваша преценка му сменявайте водата (аз я хвърлям 6-7 пъти)....
20 Февр.
Постна боб чорба без запръжкаСипете олио, разбъркайте и оставете боб чорбата да поври на тих огън още 10 минути. Така приготвен бобът е много лек и много вкусен.
Постната боб чорба без запръжка е готова....
17 Май
Яхния от боб без запръжкаОтстранява се от огъня и яхнията от боб без запръжка се поръсва с дребно нарязания магданоз....
19 Март
Вкусна боб чорба без запръжкаДобавят се подправките на вкус и олиото. Оставяте да ври отново на бавен огън до сваряване на боба. Когато е готов, го поръсвате с магданоза....
22 Януари
Картофената супа със запръжка на бабаТемперирайте застройката с температурата на супата и я залейте с нея.
Преди сервиране поръсете с черен пипер на вкус и ситно нарязан магданоз....
23 Август
Чорба от боб с домати и запръжкаНа другия ден се отцежда и слага във вода със содата, за да уври по-бързо. Вари се около 20 минути, маха се от огъня и се отцежда....
01 Юни
1
Три начина да си направим боб чорбаЕто три интересни варианта на супи и чорби, които се приготвят със зрял фасул:
Кремсупа от зрял боб
Необходими продукти: 1 голяма чаша боб, 2 с. л. олио, 1 глава кромид лук, 1 скилидка чесън, 4 чаши зеленчуков...
05 Май
Яйца на очи със запръжкаТемпературата на котлона трябва да е умерена и оставяме за около 2 минути с капака да се забулят от образувалата се пара.
Щом станат, с помощта на шпатула вземаме едно по едно от тигана и поставяме в чиния....
23 Август
Как се прави запръжкаМожете да направите комбинирана запръжка, която се приготвя от мазнина, брашно и зеленчуци. Задушете зеленчуците, след това сложете и брашното, което трябва се пържи 3-4 минути....
24 Март
4
Пиле с ориз на фурна без запръжкаКогато започне да се запича леко, изваждаме тавата, обръщаме парчетата пилешко и сипваме при пилето отцеден от водата ориз, смесен с настърган лук.
Посоляваме и наливаме вода ( 3-4 ч.ч. топла)....
21 Ноем.
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли